Photo Gallery, Τοπικά

Διοικητής Νοσοκομείου κατά Μ. Χρυσοβελώνη

«Πυρά» του Αρ. Ζαχαρόπουλου κατά της βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Πυρά» κατά της βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αλλά και κατά του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Θαν. Νάκου, εξαπολύει ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία σχολιάζει στα όσα ανέφερε στη Βουλή η κ. Χρυσοβελώνη κατά τη συζήτηση αναφοράς της προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα του «Αχιλλοπούλειου».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος κατηγορεί τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων «για συντονισμό και συνάφεια δράσης με τους γνωστούς «κεφαλοκυνηγούς», ενώ επισημαίνει ότι  «ελέγχεται για παραπλάνηση του κ. υπουργού Υγείας και του σώματος των Ελλήνων βουλευτών, εκτός εάν η ίδια καταγγείλει τους πληροφοριοδότες της, αφενός για τη δική της προστασία και αφετέρου για την προστασία του κύρους της Βουλής. Εάν επιμένει, τότε διαδίδει ψεύδη, τελώντας σε γνώση του ψεύδους και μάλιστα σκοπίμως για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών για την αντικατάσταση του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου». Ακόμη, με αφορμή θέματα που έθιξε η βουλευτής Μαγνησίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου την παρακαλεί «να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της για να αντιμετωπίσει ισότιμα με το διοικητή του Γ. Ν. Βόλου τη Δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τον προαναγγελθέντα διοικητικό μου «θάνατο» από τη βουλευτή Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη με δημόσιες δηλώσεις της, επιθυμώ να σχολιάσω τα παρακάτω:

Από τα Πρακτικά της Βουλής της 22/1/2013 αντιγράφω συγκεκριμένα αποσπάσματα και τα σχολιάζω αντίστοιχα:

1. ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Είμαι σίγουρη, κύριε Υπουργέ, ότι δεν το ακούτε για πρώτη φορά. Πριν μόλις μία εβδομάδα, σας το ζήτησε και η ΟΕΝΓΕ μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ, απ’ ό,τι γνωρίζω, μόλις χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο σας μία συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα υμών και εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εργαζομένων και Γιατρών του Νοσοκομείου».

Σχόλια:

1.1 Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ την άνοιξη του 2012 με ανακοίνωσή του στο ΑΠΕ με έψεξε ότι δεν διαφύλαξα τα αποθεματικά του Γ. Ν. Βόλου. Ήταν τέτοιο το μένος και η εμπάθεια του προέδρου της ΟΕΝΓΕ που «αμέλησε» να διασταυρώσει στοιχεία σε ζήτημα κορυφαίας επίδοσης του Νοσοκομείου. Από την 9/4/2012 προκάλεσα εγγράφως τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να τοποθετηθεί ρητά για τη δημόσια καταγγελία του. Ακόμη απαντάει… Ο ίδιος πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε πρώην υπουργό Υγείας ότι εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, σε τηλεοπτική αντιπαράθεση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατάπιε τη γλώσσα του. Ας πληροφορηθεί η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη σε ποιους αποδίδει αξιοπιστία μιλώντας μέσα στο Κοινοβούλιο.

1.2 Είναι αλήθεια ότι οι γνωστοί «κεφαλοκυνηγοί» τη Δευτέρα 21/1/2013, επειδή εργάζονται με «υπεράνθρωπες» προσπάθειες, ευρίσκονταν στην Αθήνα και ειδικά στο υπουργείο Υγείας για το μόνιμο ζήτημα της τελευταίας διετίας, το διοικητικό «αποκεφαλισμό» μου. Τύχη αγαθή, τους έπιασα εξ απήνης προσερχόμενος για συνεργασία με στελέχη του υπουργείου. Είναι αξιοσημείωτος ο συντονισμός και η συνάφεια δράσης των γνωστών «κεφαλοκυνηγών» με τη βουλευτή Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη.

2. ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Εδώ και μήνες, λοιπόν, σε όλους τους τόνους λαμβάνετε καταγγελίες στο Υπουργείο από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και από τοπικούς φορείς του Βόλου, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί ο διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος και τις επιδιώξεις της Διοίκησης του Αχιλλοπούλειου. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες, για τις οποίες δεν έχετε πράξει κάτι, με τραγικά επακόλουθα μέχρι σήμερα, όπως ήταν πριν από λίγους μήνες ο θάνατος ενός άτυχου εξηντατριάχρονου, του οποίου δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω εξαιρετικά μειωμένων εφημεριών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, τις οποίες περικόπτει αυθαίρετα και συστηματικά ο διοικητής, για να εμφανίσει τεχνητές εξοικονομήσεις. Ο άτυχος, λοιπόν, συνάνθρωπός μας, λόγω της απουσίας γιατρού, παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας, για να καταλήξει τελικά στο δρόμο αβοήθητος. Επ’ αυτού έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει κάτι.

Σχόλια:

2.1 Είναι γνωστό ότι η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Ζέττα Μακρή, με δηλώσεις της στις 6/9/2012 απέστειλε επιστολή στον κ. υπουργό Υγείας, με την οποία μου επέρριψε «τεράστια» ευθύνη για το θάνατο του ατυχούς 63χρονου συνανθρώπου μας. Ζήτησα από την κ. Ζέττα Μακρή να μου αποστείλει αντίγραφο της παραπάνω επιστολής της με ενυπόγραφη ανάληψη ευθύνης. Ακόμη απαντάει… Υποχρεώθηκα από τα πράγματα να αναφέρω εγγράφως την κ. Ζέττα Μακρή αφενός στον κ. υπουργό Υγείας και αφετέρου στον κ. πρωθυπουργό και στους κ.κ. πολιτικούς αρχηγούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Συνεπώς, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη εζήλωσε τη «δόξα» της κ. Ζέττας Μακρή, χρησιμοποιώντας «παλαιά φθαρμένα υλικά» για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών. Βεβαίως, αν η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη επιθυμεί να μάθει την αλήθεια για την υπόθεση, ας προσέλθει στο γραφείο του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου και δεν θα χάσει…

2.2 Η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη πότε θα μάθει ότι ο διοικητής του Γ. Ν. Βόλου δεν μπορεί ούτε να περικόψει ούτε να προσαυξήσει, και μάλιστα αυθαίρετα, εφημερίες, επειδή αυτό είναι υπόθεση σχετικής, κάθε φορά, απόφασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου; Τώρα που είναι δημοσίως πληροφορημένη, μήπως είναι ώρα να ζητήσει και την αντικατάσταση ολόκληρου του Δ.Σ. για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών;

2.3 Η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη πότε θα μάθει ότι οι μειωμένες ή αυξημένες εφημερίες του ιατρικού προσωπικού, καθώς και η μισθοδοσία και οι υπερωρίες ολόκληρου του προσωπικού όλων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. είναι υπόθεση και ευθύνη αφενός του υπουργείου Υγείας και αφετέρου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με αποτέλεσμα αυτές οι πιστώσεις να μην σχετίζονται με τις οικονομικές επιδόσεις των διοικήσεων των Νοσοκομείων;

2.4 Αν οι «τεχνητές εξοικονομήσεις» σημαίνουν ότι ο διοικητής του Γ. Ν. Βόλου ψεύδεται δημόσια για τα οικονομικά αποτελέσματα, τότε προκαλείται η βουλευτής Μαγνησίας να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της για να αντιμετωπίσει ισότιμα με το διοικητή του Γ. Ν. Βόλου τη Δικαιοσύνη. Βεβαίως, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη ελέγχεται για παραπλάνηση του κ. υπουργού Υγείας και του σώματος των Ελλήνων βουλευτών, εκτός εάν η ίδια καταγγείλει τους πληροφοριοδότες της, αφενός για τη δική της προστασία και αφετέρου για την προστασία του κύρους της Βουλής. Εάν επιμένει, τότε διαδίδει ψεύδη, τελώντας σε γνώση του ψεύδους και μάλιστα σκοπίμως για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών για την αντικατάσταση του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου.

3. ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Το αποκορύφωμα δε ήταν ότι πριν λίγες μέρες σημειώθηκε επίθεση του διοικητή, φραστική και σωματική, σε βάρος της νομικής συμβούλου του Νοσοκομείου, επειδή εκείνη αρνήθηκε να τροποποιήσει μία νόμιμη εισήγηση που δεν του άρεσε. Λέγεται, μάλιστα, ότι το αντικείμενο ήταν οικονομικό και ότι ο διοικητής επέμενε να ευνοήσει μία ιδιωτική εταιρεία σε χρηματική διαφορά που είχε με το Νοσοκομείο».

Σχόλια:

3.1 Η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη «πληροί τα πάντα» και φέρεται ως αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς φραστικής και σωματικής επίθεσης του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου σε βάρος της δικηγόρου του Νοσοκομείου. Βεβαίως, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη ελέγχεται για παραπλάνηση του κ. υπουργού Υγείας και του σώματος των Ελλήνων βουλευτών, εκτός εάν η ίδια καταγγείλει τους πληροφοριοδότες της, αφενός για τη δική της προστασία και αφετέρου για την προστασία του κύρους της Βουλής. Εάν επιμένει, τότε διαδίδει ψεύδη, τελώντας σε γνώση του ψεύδους και μάλιστα σκοπίμως για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών για την αντικατάσταση του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου.

3.2 Εάν η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη επιμένει ότι διοικητής του Γ. Ν. Βόλου ευνόησε ιδιωτική εταιρεία σε χρηματική διαφορά, τότε προκαλείται η βουλευτής Μαγνησίας να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της για να αντιμετωπίσει ισότιμα με τον διοικητή του Γ. Ν. Βόλου τη Δικαιοσύνη. Βεβαίως, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη ελέγχεται για παραπλάνηση του κ. υπουργού Υγείας και του σώματος των Ελλήνων βουλευτών, εκτός εάν η ίδια καταγγείλει τους πληροφοριοδότες της, αφενός για τη δική της προστασία και αφετέρου για την προστασία του κύρους της Βουλής. Εάν επιμένει, τότε διαδίδει ψεύδη, τελώντας σε γνώση του ψεύδους και μάλιστα σκοπίμως για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών για την αντικατάσταση του Διοικητή του Γ. Ν. Βόλου.

4. ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Στο Νοσοκομείο, πλέον, του Βόλου επικρατεί κλίμα εκφοβισμού που έχει γενικευθεί σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς ο διοικητής χρησιμοποιεί πολύ συχνά ψυχολογική βία, όπως για παράδειγμα, απειλεί εργαζομένους που δεν συμφωνούν με τις πρακτικές του με διαθεσιμότητες και με απολύσεις».

Σχόλια:

4.1 Η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη εάν δεν διαθέσει στοιχεία και αποδείξεις για άσκηση ψυχολογικής βίας και απειλών με διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων από τον διοικητή του Γ. Ν. Βόλου, τότε προκαλείται να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας της για να αντιμετωπίσει ισότιμα με τον διοικητή του Γ. Ν. Βόλου τη Δικαιοσύνη. Βεβαίως, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη ελέγχεται για παραπλάνηση του κ. υπουργού Υγείας και του σώματος των Ελλήνων βουλευτών, εκτός εάν η ίδια καταγγείλει τους πληροφοριοδότες της, αφενός για τη δική της προστασία και αφετέρου για την προστασία του κύρους της Βουλής. Εάν επιμένει, τότε διαδίδει ψεύδη, τελώντας σε γνώση του ψεύδους και μάλιστα σκοπίμως για τη «δικαίωση» των δικών της προσπαθειών για την αντικατάσταση του διοικητή του Γ. Ν. Βόλου.

5. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει ο υπουργός κ. Λυκουρέντζος με τη δική μου παρατήρηση ότι σας έχω ενοχλήσει και εγώ, κύριε υπουργέ. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν πάει άλλο».

Σχόλια:

5.1 Εάν με την παραπάνω φράση του ο βουλευτής Μαγνησίας και προεδρεύων της Βουλής Αθ. Νάκος, υιοθετεί τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της βουλευτή Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη, τότε ελέγχεται και προκαλείται για τα όμοια.

Επίλογος

Συμπερασματικά, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη παρουσίασε στη Βουλή των Ελλήνων, πρωτίστως ανακριβή στοιχεία, και στο μέτρο που είχε επίγνωση της ανακρίβειάς τους, τελικώς ψευδή στοιχεία. Η συνέπεια ήταν ο κ. υπουργός Υγείας να έχει διαμορφώσει γνώμη σε σαθρή βάση, βασιζόμενος στην καλή πίστη ισχυρισμών συναδέλφων του στη Βουλή των Ελλήνων, με στόχο να επηρεαστεί για τις τελικές αποφάσεις του, ως αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός.

Εξαιτίας των πρόσφατων αναφορών στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, των βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Μαρ. Χρυσοβελώνη και Αλ. Μεϊκόπουλου, ο υπογράφων διοικητής του Γ. Ν. Βόλου απευθύνει δημόσια έκκληση στον κ. υπουργό Υγείας να τον αποδεσμεύσει από τον κανόνα της εχεμύθειας, ώστε να δημοσιοποιήσει τις έγγραφες απαντήσεις του στις παραπάνω αναφορές, για να υπερασπίσει την επιστημονική, επαγγελματική, υπαλληλική και ηθική υπόστασή του απέναντι στο σώμα των Ελλήνων βουλευτών και στους φορολογούμενους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίστηκε κατά το δυνατόν.

Αυτονόητο θεωρείται ότι για όλα τα παραπάνω ο υπογράφων διοικητής του Γ. Ν. Βόλου αναλαμβάνει την πλήρη πειθαρχική, ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στον κ. υπουργό Υγείας, ως πολιτικό του προϊστάμενο, αλλά και απέναντι στο σώμα των Ελλήνων βουλευτών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το