Photo Gallery, Οικονομία, Πολιτική

«Πράσινο» για την ασφάλιση των πιστώσεων εισαγωγών

Ευρωπαϊκή βοήθεια για άρση αδιεξόδου

Ανοίγει ο δρόμος για να αρχίσει ξανά η ασφάλιση των πιστώσεων για τις εισαγωγές στην Ελλάδα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει το κόστος της γερμανικής Euler Hermes για την ασφάλιση των ελληνικών εισαγωγών που είχε μπλοκάρει λόγω των κινδυνολογικών σεναρίων για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Τα Νέα, είχε προηγηθεί σχετική άδεια από την ΕΕ προκειμένου τα κράτη-μέλη να εγγυηθούν την ασφάλεια των πιστώσεων για τις επιχειρήσεις τους και να συνεχισθούν χωρίς προβλήματα οι εμπορευματικές συναλλαγές προς την Ελλάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει τη σχετική απόφαση της Κομισιόν (περί εξαίρεσης της Ελλάδας από την απαγόρευση εγγύησης των ασφαλίσεων εισαγωγών-εξαγωγών από κρατικούς φορείς ασφάλισης) ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τις εισαγωγές από γερμανικές επιχειρήσερις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρας έστειλε επιστολή στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια απόφαση, έπειτα από το «πάγωμα» των ασφαλίσεων προς την Ελλάδα -και- από τον γαλλικό οίκο Coface.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το