Photo Gallery, Τοπικά

Πουλούσε ναρκωτικά αστυνομικός της Δίωξης

Η σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προκάλεσε νέο «σοκ» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Πριν καλά – καλά καταλαγιάσει ο θόρυβος από τη σύλληψη και στη συνέχεια προφυλάκιση του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ήρθε -τα ξημερώματα χθες- η σύλληψη ενός άλλου αστυνομικού για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών του ιδίου τμήματος. Η νέα αυτή υπόθεση κλονίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και προκαλεί πολλά και έντονα ερωτηματικά. Η σύλληψη 45χρονου αρχιφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου έγινε από λιμενικούς του Βόλου. Των δύο αυτών υποθέσεων ήρθε ως επιστέγασμα η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομία να μετακινηθούν άπαντες υπηρετούντες αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε άλλες υπηρεσίες. Στην ουσία «ξηλώνεται» όλο το τμήμα της Δίωξης και η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας καλείται να επιλέξει νέο προσωπικό -και φυσικά διοικητή- για να λειτουργήσει εκ νέου το τμήμα.

Η σύλληψη του αρχιφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου έπεσε στην κυριολεξία ως «κεραυνός εν αιθρία» σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μετά την υπόθεση του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου θα ακολουθήσει νέα υπόθεση με σύλληψη άλλου αστυνομικού της ίδιας υπηρεσίας, με την κατηγορία αγοραπωλησίας ναρκωτικών και μάλιστα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η όλη υπόθεση εκτυλίχθηκε εν ώρα υπηρεσίας του αστυνομικού. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι λιμενικοί δεν γνώριζαν ότι το άτομο που θα συλλάβουν είναι εν ενεργεία αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Ο συλληφθείς τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Στη σύλληψη του αστυνομικού οδηγήθηκαν οι λιμενικοί μετά τη σύλληψη δύο αθιγγάνων – πατέρα και γιου από το Αλιβέρι- στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 1. 106 γραμμάρια χασίς. Ο ένας από τους αθίγγανους, κατά την προανακριτική διαδικασία, υπέδειξε ως προμηθευτή του τον αστυνομικό.

Φέρεται μάλιστα να κατάθεσε ότι του προμήθευσε το χασίς έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ. Στη συνέχεια, σε μία ελεγχόμενη πλέον επιχείρηση από το Λιμεναρχείο Βόλου, ο αθίγγανος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το φερόμενο ως προμηθευτή του. Του ζήτησε συνάντηση με στόχο να του δώσει τα χρήματα από τα ναρκωτικά που του φέρεται να του είχε προμηθεύσει.

Κλείστηκε συνάντηση κοντά στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες». Στο σημείο της συνάντησης εμφανίστηκε ο αστυνομικός, οδηγώντας το συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Κατόπιν ο αθίγγανος φέρεται να εισήλθε στο αυτοκίνητο του αστυνομικού και να του έδωσε τα χρήματα, που ήταν προσημειωμένα. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι λιμενικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και συνέλαβαν τον αστυνομικό.

Αθίγγανος θα πουλούσε σε λιμενικό….

Η υπόθεση, έτσι όπως εκτυλίχθηκε, μοιάζει κινηματογραφική. Λιμενικοί είχαν πληροφορίες ότι οι δύο αθίγγανοι από το Αλιβέρι -ηλικίας 68 ετών ο πατέρας και 35 ετών ο γιος- διακινούν ναρκωτικά. Λιμενικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής και μετά από επικοινωνία έκλεισε μαζί τους συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης στο χώρο του λιμανιού. Οι αθίγγανοι εμφανίστηκαν με φορτηγό αυτοκίνητο και με την ποσότητα του ενός κιλού και 106 γραμμαρίων χασίς. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τους λιμενικούς. Κατά την προανάκριση, οι συλληφθέντες υπέδειξαν ως προμηθευτή τους το 45χρονο αστυνομικό.

Έτσι ο ένας από τους δύο -με υπόδειξη των λιμενικών στο πλαίσιο της προανάκρισης- τηλεφώνησε στον αστυνομικό και του ζήτησε συνάντηση για να του δώσει χρήματα, έναντι της αγοράς από εκείνον του χασίς.

Ο αρχιφύλακας το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν σε υπηρεσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν στα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης του Γερμανού πρέσβη, ο οποίος επισκέπτονταν το Βόλο και θα διανυκτέρευε στην πόλη.

Μετά το τηλεφώνημα του αθίγγανου, η συνάντηση με τον αστυνομικό κλείστηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα κοντά στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες». Εκεί εμφανίστηκε ο αστυνομικός με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έγινε στη συνέχεια η σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να ανέφερε στους συναδέλφους του ότι πρέπει να πάει για λίγο στο σπίτι του και θα επέστρεφε.

 Έμειναν άφωνοι…

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αθίγγανοι φέρονται να μην αποκάλυψαν στους λιμενικούς το όνομα ή την ιδιότητα του ατόμου, το οποίο υπέδειξαν ως προμηθευτή τους. Γι’ αυτό και η έκπληξη των λιμενικών -όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου- ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσαν ότι ο φερόμενος ως προμηθευτής ήταν αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο όπου φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία για αγοραπωλησία. Φέρεται δε να υποστήριξε στους λιμενικούς ότι συναντήθηκε με τον αθίγγανο επειδή του ζήτησε βοήθεια για βλάβη που υπέστη το αυτοκίνητό του.

Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε, ενώ από τη λιμενική αρχή αναφέρθηκε ότι «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου προέβη μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στη σύλληψη δύο Ελλήνων αθίγγανων για κατοχή και εμπορία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν ένα αγροτικό Φ/Γ όχημα, το ποσό των 620 €, τρία κινητά τηλέφωνα και η προαναφερθείσα ναρκωτική ουσία.
Εν συνεχεία, κατόπιν υπόδειξης των ανωτέρω συλληφθέντων, πρώτες πρωινές ώρες Τετάρτης και μετά από προκαθορισμένη συνάντηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη 45χρονος εν ενεργεία αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται ως προμηθευτής των ως άνω ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του αστυνομικού (που υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου), ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις κατά λόγο αρμοδιότητος ενέργειές της».

Ήταν πληροφοριοδότες…

Το μεσημέρι χθες ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, μαζί και οι δύο αθίγγανοι. Το Δικαστικό Μέγαρο είχε κατακλυστεί από αθίγγανους, οι οποίοι πήγαν να τους συμπαρασταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι οι αθίγγανοι ήταν πληροφοριοδότες του στην υπηρεσία. Τους γνώριζε πολλά χρόνια και φέρεται κατά καιρούς να τους έδινε κάποια χρήματα, ως αντάλλαγμα των πληροφοριών. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι είχε «στα σκαριά μία άλλη δουλειά» με τον αθίγγανο πληροφοριοδότη.

Από το περιβάλλον του αστυνομικού αναφέρθηκε επίσης ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν συγγενικού του προσώπου που διατηρεί επιχείρηση. Μόνο τα 700 ευρώ ήταν δικά του, από το μισθό του.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή. Στο μεταξύ διατηρείται η κράτησή τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 «Ξηλώνεται» όλη η Δίωξη Βόλου

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο 45χρονος αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η νέα αυτή σύλληψη αστυνομικού της Δίωξης Βόλου φαίνεται να «ξεχειλίζει» το ποτήρι στην ηγεσία της Αστυνομίας και το μεσημέρι δόθηκε εντολή να μετακινηθούν όλοι οι υπηρετούντες στη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου, συνολικά 12 άτομα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος 45χρονου αρχιφύλακα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για εμπορία ναρκωτικών (ακατέργαστης κάνναβης) και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις».

Νέο «σοκ» στην τοπική ηγεσία

Η σύλληψη του 45χρονου προκάλεσε νέο «σοκ» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Από νωρίς χθες το πρωί βρέθηκε στο Βόλο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Χαλάτσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μεσημέρι ήρθε και ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Επίσημα δεν αναφέρθηκε τίποτε για τα όσα συνέβησαν, μόνο η απόφαση για το «ξήλωμα» του τμήματος Δίωξης. Τώρα η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας καλείται να δημιουργήσει από την αρχή μία καινούργια υπηρεσία, από τις πλέον νευραλγικές όσον αφορά στο αντικείμενό της…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το