Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πετροπόλεμος για το… μπάσκετ!

  Ένας τραυματίας σε συμπλοκές οπαδών ΠΑΟ και ΠΑΟΚ προχθές στο Βόλο

Ένας τραυματίας σε συμπλοκές οπαδών ΠΑΟ και ΠΑΟΚ προχθές στο Βόλο

Ένας ελαφρά τραυματίας και δεκάδες προσαγωγές από την Αστυνομία, που αναμένονταν χθες το βράδυ να μετατραπούν σε συλλήψεις, ήταν το αποτέλεσμα του πετροπόλεμου μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, που ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι, έξω από το κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου επρόκειτο να διεξαχθούν αγώνες για το «φάιναλ φορ» του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών.

Η έγκαιρη επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τη γενίκευση των συγκρούσεων, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, καδρόνια και κάηκαν κάδοι απορριμμάτων.

Τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις ένας 23χρονος, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν έχει κάτι το σοβαρό, παρά μόνον εκδορές.

Η περιοχή γύρω από το κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας θύμιζε μετά τις συγκρούσεις πεδίο μάχης, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η μη πρόνοια της Αστυνομίας για τον ερχομό χούλιγκαν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν οι μεν απέναντι από τους δε, ενόψει του «φάιναλ φορ» του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και από τις δύο ομάδες άρχισε πετροπόλεμος και εκσφενδόνιση καδρονιών, ενώ τα «πυρομαχικά» στη γύρω περιοχή βρίσκονταν άφθονα… Πολλοί από τους ταραξίες φορούσαν κουκούλες.

Εκείνη την ώρα μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στην κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου στο κέντρο του Βόλου.

Σημειώνεται ότι στις 5 χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί ο αγώνας γυναικείου μπάσκετ μεταξύ Αθηναϊκού – ΠΑΟΚ και στις 7.30 μεταξύ Παναθηναϊκού – Πρωτέα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων έφθασαν στο Βόλο με τρένα και λεωφορεία. Άρχισαν τον πετροπόλεμο και ακολούθησαν συμπλοκές, ενώ αμέσως έφθασε επί τόπου μεγάλη αστυνομική δύναμη. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε μετά από χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αφού ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, έγιναν πάνω από 60 προσαγωγές οπαδών των δύο ομάδων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και το βράδυ επρόκειτο να ξεκαθαρίσει, αν οι προσαγωγές αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, οι οπαδοί που συνεπλάκησαν, ήταν εκατοντάδες, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του ΠΑΟΚ (περίπου 300 με 400), παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Αστυνομία η μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με μια πληροφορία, οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν πάει στο γήπεδο για να προμηθευτούν εισιτήρια, αφού δεν υπήρξε προπώληση, ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δύο πλευρές είχαν κανονίσει «ραντεβού», προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους στο συγκεκριμένο χώρο, με συνέπεια την άγρια συμπλοκή μεταξύ τους. Η αστυνομική δύναμη στο χώρο δεν ήταν ισχυρή, αφού εκείνη την ώρα τελούταν η κηδεία του Θανάση Νάκου, αλλά μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια, δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας ισχυρές δυνάμεις.

Πράγματι οι άντρες των ΜΑΤ έφθασαν στο χώρο και έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι χούλιγκαν έβαλαν φωτιά σε κάδους, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τελικά οι αστυνομικοί επέβαλαν την τάξη και προέβησαν σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε και στο σταθμό του ΟΣΕ, κατά την αποχώρηση των χούλιγκαν τους οποίους οδήγησε εκτός Βόλου η Αστυνομία.

Οι αγώνες μπάσκετ ξεκίνησαν χθες το απόγευμα κανονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το