Photo Gallery, Τοπικά

Περιπολίες στα Λεχώνια για τους διαρρήκτες

Καταγγέλλουν ακόμη και «επιδρομή στα ψυγεία τους» οι κάτοικοι

 


 

 

Eπιμένουν να βγουν σε νυχτερινές περιπολίες οι κάτοικοι των Κ. Λεχωνίων, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία από τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις των σπιτιών τους το τελευταίο τουλάχιστον 10ήμερο. Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη για θρασύτατες διαρρήξεις ακόμη και όταν οι ένοικοι βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους. Σε τρεις περιπτώσεις, όπως καταγγέλθηκε, ένοικοι κόντεψαν να έρθουν σχεδόν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες, οι οποίοι κάνουν «επιδρομή στα ψυγεία τους».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κάτοικος στα Κ. Λεχώνια αντίκρισε διαρρήκτη να ανοίγει το ψυγείο.

Εκτός από πέντε διαρρήξεις που έγιναν σε σπίτια, νυχτερινές ώρες και όταν οι ένοικοι κοιμόντουσαν την περασμένη εβδομάδα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγγέλλεται ότι σημειώθηκαν άλλες τρεις διαρρήξεις.

Για σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, προγραμματίζεται συγκέντρωση κατοίκων σε αίθουσα του πρώην Δήμου Αρτέμιδας προκειμένου να οργανώσουν τη συγκρότηση ομάδων για τις νυχτερινές περιπολίες. Οι κάτοικοι φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν ομάδες και να αρχίσουν άμεσα περιπολίες σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τη δράση αγνώστων ατόμων που άρχισαν να δρουν με περισσή θρασύτητα. Όπως τονίζουν οι διαδοχικές διαρρήξεις «ξεχείλισαν το ποτήρι», καθώς υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν στην τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα, ή άλλων συστημάτων ασφαλείας στα σπίτια τους.

Ακόμη αναφέρεται πως αρκετά είναι και τα περιστατικά μικροκλοπών σε δημόσιους χώρους, ενώ την περιοχή – ειδικά από την αρχή του καλοκαιριού – έχει κατακλύσει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβο και αποφεύγουν να κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες. «Ο φόβος και η οικονομική κρίση ερήμωσαν την περιοχή» αναφέρουν χαρακτηριστικά κάτοικοι των Λεχωνίων.

Οι κάτοικοι των Λεχωνίων επιχειρούν να μιμηθούν τους κατοίκους του Στεφανοβικείου-Ριζομύλου, οι οποίοι συγκρότησαν ομάδες και έκαναν για πολλούς μήνες νυχτερινές περιπολίες για να αποτρέψουν τις διαρρήξεις.

Από προχθές, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες σε μία προσπάθεια αποτροπής των διαρρήξεων. Περιπολικά κάνουν εμφανή την παρουσία τους εντείνοντας τις περιπολίες από τις απογευματινές ώρες και μετά. Όπως επισημαίνεται η εγκληματικότητα αναπτύσσει μία άλλη δυναμική λόγω της αύξησης της μετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης. Σημειώνουν δε χαρακτηριστικά ότι πριν από χρόνια ο δράστης ήταν «τοπικός» ή από γειτονική περιοχή, τώρα όμως που άλλαξε το πληθυσμιακό κριτήριο συμμετοχή στο έγκλημα κατέχει ικανό ποσοστό αλλοδαπών σε σχέση με τον εκτιμούμενο πληθυσμό του. Στατιστικά έχει προκύψει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των δραστών είναι από 20 έως 35 ετών. Και επαναλαμβάνουν πως όσο η κρίση βαθαίνει τόσο θα αυξάνονται τα περιστατικά.

 

 

Απόπειρες και στην Κριθαριά

 

Αναστάτωση προκλήθηκε το τελευταίο διήμερο και στον οικισμό της Κριθαριάς όπου – όπως αναφέρθηκε – άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτια. Όπως έγινε γνωστό κάτοικος της περιοχής, που αντελήφθη ύποπτες κινήσεις, άρχισε να πυροβολεί με το όπλο στον αέρα για εκφοβισμό των επίδοξων δραστών. Επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομία δεν έγιναν ωστόσο αρκετές είναι οι αναφορές κατοίκων της περιοχής – οι οποίοι διατηρούν εξοχικά σπίτια – ότι μόλις νυχτώσει μετακομίζουν στο Βόλο.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το