Photo Gallery, Τοπικά

«Πειρατές» κατεβαίνουν στη Μαγνησία

Το σήμα του κόμματος


Το κόμμα των πειρατών έχει κάνει την εμφάνισή του και στη Μαγνησία, ενώ στις επικείμενες εκλογές θα συμμετέχει με έναν υποψήφιο, που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Νομού. Αν και σε πολλούς καθετί «πειρατικό» έχει αρνητική χροιά, οι ιδρυτές υποστηρίζουν πως βλέπουν το σύστημα με ένα δικό τους τρόπο, περισσότερο «ρομαντικό».

Πολλά είναι τα κόμματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, με το κόμμα των Πειρατών να είναι από τα τελευταία. Το κόμμα των Πειρατών επίσημα ιδρύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 800 εγγεγραμμένους σε όλη την επικράτεια. Το Φόρουμ διαθέτει 1.200 μέλη σε μόλις 2,5 μήνες.

Με 57 ιδρυμένα, εκ των οποίων τα 22 επισήμως αναγνωρισμένα, Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους δύο ευρωβουλευτές, 19 βουλευτές και 201 δημοτικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη, τα κόμματα Πειρατών αγωνίζονται για να προωθήσουν και να επεκτείνουν τις ιδέες που ξεκίνησαν το 2006 στη Σουηδία.

Ποιο είναι όμως ακριβώς το κόμμα των Πειρατών Ελλάδας; «Αποτελείται από απλούς, καθημερινούς, εργαζόμενους νέους ανθρώπους, που νοιάζονται για τον τόπο τους. Δεν ζητούμε ψηφοφόρους, ζητούμε ενεργούς πολίτες, που νοιάζονται για τον τόπο και το μέλλον τους, για τα δικαιώματά τους», εξηγεί ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος, μέλος του τοπικού γραφείου του κόμματος των Πειρατών στη Μαγνησία.

Το κόμμα των Πειρατών διαθέτει επταμελή Διοικούσα Επιτροπή με διετή θητεία και όχι πρόεδρο-αρχηγό. «Έχουμε φρέσκες αντιλήψεις του 21ου αιώνα και βρισκόμαστε πάνω από τον ξεπερασμένο άξονα Αριστερά -Κέντρο – Δεξιά. Δεν τοποθετούμαστε πουθενά πάνω στον πολιτικό χάρτη», υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, με λίγα και απλά λόγια, πρεσβεύει «την ουσιαστική και αμεσότερη δημοκρατία, με προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων μας στα κοινά. Ακόμη, τη διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης αλλά και την ελευθερία της έκφρασης και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η αξιοπρέπεια για όλους. Θέλουμε να υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, ανεξαρτησία των δικαστών και οι ίδιοι νόμοι να ισχύουν για όλους. Τέλος, δικαίωμα όλων είναι η δημόσια υγεία, χωρίς πατέντες με οικονομικότερα αλλά ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα».

Εύλογο ερώτημα, με τα τόσα κόμματα που υπάρχουν σήμερα, είναι γιατί να  ψηφίσει κάποιος το κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει: «Διότι ως κοινωνία χρειαζόμαστε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, διότι χρειαζόμαστε βουλευτές – διευκολυντές των πολιτών, που ρωτάνε τους πολίτες και τους ακούνε. Στηρίζουμε το κόμμα των Πειρατών, γιατί οι Πειρατές δεν προτείνουν μαγικές λύσεις, αλλά το πλαίσιο που θα μας οδηγήσει στο μέλλον, απαλλαγμένους από τα βαρίδια του παρελθόντος. Τέλος, γιατί δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Είναι νέοι, χωρίς δεσμεύσεις και χρηματοδότες με ξεκάθαρους στόχους και με διαφανείς άμεσο – δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες. Και κάνουν πολιτική όλοι μαζί. Χωρίς πολιτικούς», καταλήγει.

Πολλοί στο άκουσμα της λέξης «πειρατής» εντοπίζουν αρνητικά στοιχεία και έννοιες. «Αυτό συμβαίνει για μερικούς. Άλλοι το βλέπουν πιο ρομαντικά. Οι πειρατές ήταν εκείνοι, που πολεμούσαν το κακό στα παραμύθια. Εμείς είμαστε απλώς κάποιοι, που βλέπουν με δικό τους τρόπο το σύστημα».

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη Μαγνησία με το κόμμα των Πειρατών θα εκπροσωπήσει ο κ. Δημήτρης Ζούπης, από τη νεολαία του κόμματος, τοπογράφος μηχανικός, που κατάγεται από την Αθήνα αλλά ζει μόνιμα στον Πτελεό.

Μετά την επισημοποίηση στον Άρειο Πάγο του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, τα πρώτα μέλη του στη Μαγνησία οργανώνονται μέσω του internet και τοπικών συναντήσεων. Λειτουργούν ήδη το τοπικό blog: www.ppgrmagnesia.wordpress.com σελίδα στο facebook: www.facebook.com/PPGRMagnesia και λογαριασμό στο twitter: www.twitter.com/#!/PPGRMagnesia ενώ συναντήσεις για γνωριμία και συζήτηση γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα.

«Βρισκόμαστε κάθε Τετάρτη στις 18.00 το απόγευμα στο roof garden του ξενοδοχείου Κυψέλη. Οι συζητήσεις είναι ανοικτές για το κοινό και όποιος επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει τις συζητήσεις μας και αν τις βρίσκει ενδιαφέρουσες, να εγγραφεί», σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σ.Μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το