Photo Gallery, Τοπικά

ΠΑΣΟΚ: Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, ενωτικά και προοδευτικά

«Οι πολίτες είναι καλά ενημερωμένοι εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου» τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

 

«Μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία. Η περίπτωση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών είναι ένα μικρό δείγμα… Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να είναι καλά ενημερωμένοι εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου» τόνισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Κριτική ασκήθηκε τόσο κατά της ΝΔ, όσο κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η αντιπαράθεση δεν πρέπει να είναι «τυφλή», αλλά με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπαν, τάσσεται υπέρ κεντροαριστερής κυβέρνησης, έχει κοστολογημένες προτάσεις και δεν θα στηρίξει ή θα δώσει ανοχή στο κόμμα που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Η χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους διήρκησε δύο περίπου ώρες, οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, να κάνουν το δικό τους σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις και να απαντήσουν στις ερωτήσεις. Όλοι όμως τόνισαν πως «η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση οπωσδήποτε στις 18 Ιουνίου» προσθέτοντας ότι οι πολίτες εμφανίζονται πιο ήρεμοι και προβληματισμένοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος στο Νομό κ. Γ. Φώτης, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα έρθει στο Βόλο ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζεται να γίνει το βράδυ, στο «Ξενία» Βόλου. Αύριο Σάββατο θα έρθει στο Βόλο η κ. Μιλένα Αποστολάκη, η οποία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί στο δημοτικό κτίριο (πρώην Δημαρχείο) Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια επικεφαλής κλιμακίου θα κάνει περιοδεία στις συνοικίες της Νέας Ιωνίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος τελικά δεν θα επισκεφθεί τη Μαγνησία, καθώς αλλάζει η στρατηγική του κόμματος που δεν θα κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας. Ο προεκλογικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ αλλάζει. Επιλέγεται άλλη μορφή επικοινωνίας και στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία κ. Κων. Καρτάλης αναφέρθηκε διεξοδικά στο διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών, τονίζοντας με έμφαση πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, να είναι συνειδητοποιημένοι και να έχουν πλήρη αντίληψη των κινδύνων της χώρας. Ο κ. Καρτάλης ανέφερε πως χρειάζεται αλλαγή της σύμβασης του μνημονίου σταδιακά και τεκμηριωμένα. Θεωρεί πως είναι εφικτό αφού το χρέος μειώθηκε κατά 53% και κατά 7 δισ. ετησίως οι τόκοι.

Χαρακτήρισε δημαγωγικό πλειστηριασμό λαϊκών συμφερόντων τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και επεσήμανε πως τα δύο αυτά κόμματα δεν ψήφισαν στη Βουλή μέτρα για τη φοροδιαφυγή, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις αυξημένες δραστηριότητες στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στη δυνατότητα του ΣΔΟΕ για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. «Δημαγωγούν με στόχο το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και όχι το συμφέρον της χώρας» σημείωσε ο κ. Καρτάλης. Έκανε αναφορά σε χώρες που κατήγγειλαν μονομερώς το μνημόνιο τονίζοντας πως κατέρρευσαν. Ο κ. Καρτάλης κατέληξε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν κόμματα ευθύνης» και ότι «πρέπει η χώρα να έχει κυβέρνηση».

Η κ. Εύη Αδαμάκη υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα, την «έστησε στα πόδια της», είναι κόμμα ευθύνης και τώρα ξαναγεννιέται. Αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος τονίζοντας πως είναι οι μόνες προτάσεις κόμματος που έχουν κοστολογηθεί.

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως όλοι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας στην επομένη των εκλογών. «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, ενωτικά και προοδευτικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει κυβερνητικό σχήμα που δεν θα ενώνει την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής σε κόμμα που οδηγεί τη χώρα εκτός του ευρώ. Χαρακτήρισε επικίνδυνη την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη κυβέρνησης ανοχής».

Η κ. Κατερίνα Γαργάλα ανέφερε πως η «φυγή πρέπει να γίνει προς τα μπρος» και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ ανακυτταρώνεται.

Ο κ. Φώτης Κοφινάς μετέφερε την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού. Στη Σκιάθο, όπου κατοικεί μόνιμα, συναντά καθημερινά ανθρώπους που εκφράζουν την ανασφάλεια και το άγχος τους για τον τουρισμό που έχει πληγεί, κατά 50%, από την πολιτική αβεβαιότητα και την ακυβερνησία.

Η κ. Τζούλια Τσαλίκη έδωσε είδηση στη χθεσινή συνέντευξη, αφού υπενθύμισε πως σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εντάξει έργα της Μαγνησίας στο «πετσοκομμένο» πρόγραμμα Δημοσίων Υπενδύσεων. Ως χαρακτηριστικότερη περίπτωση ανέφερε τον Περιφερειακό και την εργολαβία –  «σκούπα» των 6,8 εκατομμυρίων προσθέτοντας ότι απαιτούνται άλλα έξι εκατομμύρια για απαλλοτριώσεις προκειμένου να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από τον Περιφερειακό.

 

22 εκ. Ε για τον προαστιακό

Η κ. Τσαλίκη ανακοίνωσε πως υπογράφηκε από το υπουργείο Υποδομών η έγκριση 22 εκατομμυρίων ευρώ για τις εκτεταμένες επισκευές στο σιδηροδρομικό δίκτυο Βόλου-Λάρισας, 60 χιλιομέτρων, πριν προχωρήσει το έργο του προαστιακού. Η έγκριση έχει αποσταλεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένονται οι υπογραφές. Διευκρίνισε πως, στην παρούσα φάση, η ένταξη στο Jessica του προαστιακού μοιάζει ανέφικτη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά

Το ΠΑΣΟΚ «μάχεται» για να αναδείξει τις αντιφάσεις, τις δημαγωγικές υποσχέσεις και προσπαθεί να συνθέσει. «Σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί την τακτική αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Καρτάλης εκφράζοντας την άποψη ότι εκείνος θεωρεί αριστερά τη Δημοκρατική Συμμαχία και το ΚΚΕ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα» είπε και αναφερόμενος στη ΝΔ χαρακτήρισε «λαϊκισμό» τα 18 μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Να πληρώσουν όσα «έφαγαν» τα χρήματα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές των πολιτών στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις περιοδείες τους στη Μαγνησία. Όπως είπαν οι συνηθέστερες ερωτήσεις των πολιτών είναι: «Γιατί φτάσαμε έως εδώ;» «Γιατί δεν μαζεύεται τα χρήματα από αυτούς που τα «έφαγαν»;» και φυσικά οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα επικεντρώνονται στις περικοπές μισθών, συντάξεων και τα χαράτσια.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρατηρούν στους πολίτες έλλειψη συναίσθησης του κινδύνου. «Όταν ρωτάμε να μας πούνε τη γνώμη τους για το τι πρέπει να κάνουμε ή να γίνει ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, οι πολίτες απαντούν: Θα βρείτε λύση εσείς..» λένε οι υποψήφιοι βουλευτές.

Ανέφεραν ωστόσο πως σε αυτές τις εκλογές – σε σύγκριση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου – ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερη προσοχή, ακούει και εμφανίζεται προβληματισμένος.

Ντιμπέιτ

«Παρωδία τα ντιμπέιτ», σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φώτης προσθέτοντας πως «ο δήθεν πολιτικός διάλογος υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων». Εκτίμησε πως τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν θα είναι διαφορετικά με εκείνα της 6ης Μαΐου. Προβλέπει διαφοροποίηση των ποσοστών και καταλήγει πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες και συμμετέχει…».

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το