Πολιτισμός

Παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων

Σε επαφή με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και τις νέες τους εκδόσεις θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν οι φίλοι του βιβλίου
Σε επαφή με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και τις νέες τους εκδόσεις θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν οι φίλοι του βιβλίου

Πλούσια σε παρουσιάσεις αλλά και εκθέσεις βιβλίων που απευθύνονται τόσο στο ενήλικο κοινό, όσο και στους μικρούς αναγνώστες είναι η τρέχουσα εβδομάδα.

Γιάννης Καλπούζος, «Ουρανόπετρα – Η δωδέκατη γενιά»

Σήμερα Τρίτη στις 7:30 μ.μ., στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, την Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας και το βιβλιοπωλείο Πένα και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου ο Γιάννης Καλπούζος θα παρουσιάσει το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ουρανόπετρα – Η δωδέκατη γενιά» (εκδ. Μεταίχμιο). Το βιβλίο με κέντρο την Κύπρο περιδιαβαίνει και στην Αθήνα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο και πάνω απ’ όλα στο συμπαντικό χάρτη της ψυχής εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά τού συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε. Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Στράτος Τζώρτζογλου. Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα.

 

Δημήτρης Κυριακόπουλος, «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά»

Επίσης σήμερα Τρίτη και ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο Public του Βόλου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Δημήτρη Κυριακόπουλου. Το «Ξαναφτιάχνοντας μια γειτονιά» (εκδ. Μπαρτζουλιάνος) είναι μια αληθινή ιστορία γραμμένη σε πραγματικό χρόνο από το Δημήτρη, που στα 24 του αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και τα κατάφερε… Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Γεραμπίνης, δ/ντης Αθλητισμού Δήμου Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου, δημοσιογράφος και Χρήστος Μπουκώρος, δημοσιογράφος.

 

Άννα Γαλανού, «Οι τρεις φωτιές»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19.00 η βραβευμένη συγγραφέας Άννα Γαλανού παρουσιάζει, στο βιβλιοπωλείο Public, το νέο της βιβλίο «Οι τρεις φωτιές» (εκδ. Ωκεανίδα) στο οποίο οι περιπέτειες των ηρώων της μας οδηγούν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Αμερική και την Ελλάδα. Τρία αδέρφια που μεγαλώνουν σ’ ένα διαλυμένο σπιτικό, αγωνίζονται αργότερα να βρουν τον εαυτό τους και να φτιάξουν τη ζωή τους. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

 

Επίσης, αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19:30, στο κτίριο Σπίρερ, σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών) του Δήμου Βόλου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Χρυσούλας Κοντογεωργάκη -Τσαμανή «Η Μέση Εκπαίδευση στην περιοχή του Αλμυρού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βίκτωρ Κοντονάτσιος, Γιώργος Κοντομήτρος και η συγγραφέας. Μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Χάρτα παρουσιάζεται το βιβλίο του μαθηματικού Φώτη Κόρρου «Τα Μαθηματικά της επίπεδης γης – Η ιστορία των μαθηματικών στην Κίνα μέχρι το 15ο αιώνα».

 

Για μικρούς αναγνώστες

Τετραήμερη έκθεση βιβλίου διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 8.30 π.μ έως τις 16:00. Σήμερα το πρωί η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της καλοσωρίζοντας το συγγραφέα Άρη Δημοκίδη. Αύριο Τετάρτη οι συγγραφείς Κώστας Μάγος στο Δημοτικό και η Γιολίνα Αποστολάκη στο Νηπιαγωγείο θα ταξιδέψουν τους μικρούς αναγνώστες στο χώρο των παραμυθιών. Την Πέμπτη η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη θα παρουσιάσει το «δικό της… μάγο» και την Παρασκευή το πρωί τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές με τη βοήθεια του κ. Χρήστου Δημόπουλου από το «Ουράνιο Τόξο». Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής μια ημέρα πριν, την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 18:00, θα περιμένει τους μικρούς αναγνώστες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του σχολείου και με την υποστήριξη των εκδόσεων Σαββάλας, το 5ο Δημοτικό Βόλου φιλοξενεί τη συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και προσκαλεί μαθητές και γονείς σε εκδήλωση με θέμα: «Το παλιό σχολειό». Οι συγγραφείς του βιβλίου Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και Άντα Ευαγγέλου, θα παρουσιάσουν βιωματικά «πώς τα γράμματα μαθαίναν όταν ήτανε παιδιά ο παππούς και η γιαγιά». Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση παιδικού βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Υδρόγειος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ., στο χώρο του σχολείου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το