Photo Gallery, Τοπικά

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ανοιχτή συνέλευση στην περιοχή του Οξυγόνου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, ενώ στη συνέλευση συμμετείχαν με ερωτήσεις – τοποθετήσεις και πολίτες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, «κάποια μέτρα τα οποία υποστηρίζουμε ότι θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την 18η Ιούνη:

– Απεμπλοκή από το μνημόνιο. Η τρόικα πρέπει να απομακρυνθεί από τη χώρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή θα καταγγείλει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, θα καταργήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που απορρέουν από αυτά, καθώς και τις δανειακές συμβάσεις και τις δεσμεύσεις τους.

– Ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν.

– Ανατροπή της λιτότητας/ αναδιανομή του πλούτου / εξεύρεση νέων πόρων. Περιλαμβάνονται μέτρα όπως: Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, κατάργηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών, δήμευση περιουσίας σε περιπτώσεις διαφθοράς, ειδική εισφορά στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, άρση του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου.

– Πρώτα άμεσα μέτρα επιβίωσης του λαού, μεταξύ άλλων, θα είναι και τα εξής:

α) Αύξηση μισθών και συντάξεων, β) κατάργηση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας των τελευταίων χρόνων, γ)  κατάργηση των άτυπων, μερικών και ελαστικών σχέσεων εργασίας, δ) μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση της φορολόγησης των χαμηλών εισοδημάτων, ε) κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Δέσμευση υπέρ των εργαζομένων της προσωπικής περιουσίας εργοδοτών που δεν καταβάλλουν τους μισθούς.

Σειρά από τα θέματα αυτά θα αναλυθούν σήμερα Πέμπτη, όπου έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα: α) Ώρα 13.00: Παρουσίαση ψηφοδελτίου – Συνέντευξη Τύπου (εκλ. κέντρο) του Π. Μαντά (ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΚΙ). Περιοδεία Ν. Ιωνία, ώρα 19.00: Αναχώρηση από εκλογικό κέντρο Ν. Ιωνίας. Συνέλευση-συζήτηση πλ. Αγ. Βαρβάρας, ώρα 20.30. Θα μιλήσει ο Π. Μαντάς. β) Περιοδεία συνέλευση Αλμυρός (Κυριακόπουλος υπ. βουλ. Φθιώτιδας) από Βόλο συμμετέχει ο υπ. βουλευτής Μεϊκόπουλος και ο Τσιοκάρας Χρήστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το