Τοπικά

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Ήπειρο-Θεσσαλία

Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Αγίας Κυριακής Βόλου
Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Αγίας Κυριακής Βόλου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Αγίας Κυριακής, κατόπιν προσκλήσεως εμφανίστηκε σε ζωντανή εκπομπή σε τοπικό κανάλι της Μαγνησίας παρουσιάζοντας χορούς από Ήπειρο και Θεσσαλία. Η εμφάνιση του τμήματος παραδοσιακών χορών ήταν καταπληκτική παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας που εθελοντικά παραβρέθηκε στο στούντιο.

Την εκπομπή πλαισίωσαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ξυνογαλάς Ιωάννης, ο πρώην πρόεδρος και νυν έφορος κ. Κουρεμένος Νικόλαoς και η γραμματέας του Συλλόγου κ. Κακαβούλη Ιωάννα. Χοροδιδάσκαλοι των τμημάτων είναι η κ. Α. Κουρεμένου και ο κ. Ι. Καπότος. Τα τμήματα λειτουργούν κάθε Πέμπτη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Κυριακής (παραπλεύρως του γηπέδου του Σαρακηνού) και ώρες 20.00- 22.00.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς που πλαισίωσαν το πρόγραμμα και συγκεκριμένα τον κ. Τσιάτσιο Ιωάννη στο τραγούδι, τον κ. Κερασιώτη Νικόλαο στο κλαρίνο, τον κ. Σκαπαρδώνη Ιωάννη  στο βιολί και τον κ. Καραδέμητρο Κωνσταντίνο στο λαούτο.  Επίσης, ευχαριστεί το Σύλλογο Μορφοβουνιωτών Νομού Μαγνησίας που μας παραχώρησε μεγάλο μέρος από τις παραδοσιακές φορεσιές τις οποίες χρησιμοποίησαν οι χορευτές στην εμφάνισή τους.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά του, χορευτές που έλαβαν μέρος, καθώς και το κανάλι για την πρόσκληση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το