Photo Gallery, Πολιτισμός

Παραστάσεις στην Παλαιά Ηλεκτρική


 

 

«Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» από το ΔΗΠΕΘΕ

 

Συνεχίζονται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8.00 μ.μ. οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με το έργο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων».

Το έργο του διάσημου Γάλλου συγγραφέα που «έσπασε ταμεία» στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, πραγματεύεται τις μεταφυσικές ανησυχίες και αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από την ιστορία μίας ομάδας ετερόκλητων μεταξύ τους χαρακτήρων, που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο περιμένοντας να αποφασιστεί το μέλλον τους.

Ένας βιομήχανος, ένας νεαρός δημοσιογράφος, μία παραδουλεύτρα, ένα μέντιουμ, μία όμορφη νεαρή, περνούν τις στιγμές της αγωνίας τους μαζί, μοιράζονται τους προβληματισμούς και το φόβο τους, αισιοδοξούν, αγανακτούν, αναρωτιούνται, ελπίζουν και ερωτεύονται. Με αφορμή έναν έρωτα που θα γεννηθεί μέσα σ’ αυτό το ιδιότυπο «ξενοδοχείο», θα ανατραπούν οι κανόνες του παιχνιδιού και ακόμη και η αυστηρή Γιατρός S θα παραβεί τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του χώρου. Οι συνεχείς ανατροπές στις ιστορίες των ενοίκων κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο παρακολουθώντας τους ήρωες, συνειδητοποιεί σε κάποια στιγμή «αβάσταχτα» αληθινές ομοιότητές του μαζί τους.

Τι κοινό μπορεί να έχουν, μία γυναίκα που οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής της ήταν αυτές που πέρασε ως ασθενής σε ένα νοσοκομείο, ένας πρόεδρος πολυεθνικών εταιρειών με δύναμη και εξουσία, ένας επιτυχημένος και γοητευτικός αθλητικός συντάκτης, ένα μέντιουμ με θλιβερό παρελθόν, μία όμορφη νεαρή γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας; Είναι άνθρωποι με παρελθόν και μέλλον, άνθρωποι που μπροστά στο τέλος είναι ίσοι, άνθρωποι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το δώρο της ζωής. Το αν θα καταφέρουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, δεν εξαρτάται πλέον από τους ίδιους αλλά από την ίδια τη ζωή.

Οι συντελεστές της παράστασης.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ασημακόπουλου – Θεοδώρας Φραγκογιάννη, σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη.

Παίζουν: Γιώργος Σίσκος, Νίκη Τουλουπάκη, Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Μαργαρίτη Χαϊντούτη, Χάρης Παντελιδάκης, Σύνθια Μπατσή, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Περδίκη.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» (τηλ. 24210 32818) καθημερινά 11-1 το πρωί και κατά τις ημέρες των παραστάσεων κάθε απόγευμα από τις 7.00 έως τις 9.00 από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164).

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το