Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Για όσους την πιστεύουν…

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜO για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αν και απομένουν ακόμη 12 εξ’ αναβολής αναμετρήσεις (γιατί άραγε τόση βιασύνη;) έκανε χθες η Σούπερ Λιγκ. 

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η διοργανώτρια αρχή λοιπόν χαρακτηρίζει ως άρτια τη διοργάνωση των τριών πρωταθλημάτων (Super League, Κ20, Κ17), επικαλούμενη αύξηση του μέσου όρου γκολ ανά αγώνα, μείωση των κρουσμάτων βίας εντός και εκτός γηπέδων, έντονη κοινωνική δραστηριότητα (δεν την είδαμε και ιδιαίτερα έντονη) και αύξηση των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων. Φυσικά στην ανακοίνωσή της δεν μιλά καθόλου για το προσφερόμενο θέαμα (μέτριο ως κακό στους περισσότερους αγώνες), όπως επίσης και για τη δραστική μείωση των εισιτηρίων σε σχέση με άλλες χρονιές (δεν φταίει φυσικά μόνο η κρίση γι’ αυτή). Τα καλά και συμφέροντα λοιπόν… Η Σούπερ Λιγκ τα βλέπει όλα εξαιρετικά. Για όσους φυσικά την πιστεύουν…

 

 Παράπονα από τον ΝΟΒΑ

«ΟΛΟΙ θελήσαμε να διευκολύνουμε την κατάσταση για να περάσουν οι δύο μήνες που η ανοικτή πισίνα του ΕΑΚ θα παραμείνει ανενεργή για λόγους οικονομίας. Όμως απαιτούμε ίση αντιμετώπιση. Δεν είναι δυνατόν τα 23 παιδιά της αγωνιστικής μας ομάδας να «τρακάρουν» προσπαθώντας να προπονηθούν σε δύο μόλις διαδρομές, ενώ η ώρα που ήταν για το κοινό να δίδεται χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση σε άλλο σωματείο του οποίου η αγωνιστική του ομάδα δεν έχει ουδεμία σχέση σε αριθμό αθλητών με τη δική μας. Ούτε θέλουμε να αναπτύξουμε αντιπαλότητες, ούτε να δημιουργούμε προβλήματα. Θα παλέψουμε όμως για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης των παιδιών μας, τη στιγμή μάλιστα που 15 από αυτά έχουν πιάσει τα όρια και σε 15 μόνο μέρες έχουν σημαντικούς αγώνες» μας είπε χθες ο έφορος του ΝΟΒΑ κ. Δημήτρης Χαλέβας. Το θέμα είναι στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας το οποίο καλείται πλέον να σηκώσει το μεγάλο βάρος του βολιώτικου ναυταθλητισμού για τους επόμενους μήνες, να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των διαδρομών, έτσι ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες προπονητικής δουλειάς για τους Βολιώτες κολυμβητές και κολυμβήτριες. Με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας, όλα μπορούν να γίνουν.

Κάθε άλλο παρά τυχαία η παγκόσμια καταξίωση

«ΕΑΝ η δύναμη που με οδηγεί είστε όλοι εσείς, τότε τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει», λέει σε βίντεο της Adidas ο Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας ότι το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» της ΦΙΦΑ ανήκει σε όλους τους συμπαίκτες του.

Πάντα σεμνός και μετρημένος ο Μέσι κερδίζει ολοένα θαυμαστές σ’ όλον τον πλανήτη, όχι μόνο για το ανεπανάληπτο ταλέντο του, αλλά και για τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του. Η παγκόσμια καταξίωση άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι για τον κορυφαίο «καλλιτέχνη» της μπάλας σ’ όλον τον πλανήτη.

 

Περαστικά του

ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ προχθές ο Θανάσης Κωστούλας ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Η επέμβαση στον Μαγνησιώτη ποδοσφαιριστή πήγε πολύ καλά και στο άμεσο μέλλον ο έμπειρος αμυντικός, αναμένεται να ξεκινήσει αποκατάσταση. Φυσικά, δεν προλαβαίνει ν’ αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ίσως, να το κάνει από τη νέα χρονιά, αφού το συμβόλαιό του με την ομάδα της Τρίπολης έχει συνολική διάρκεια δύο χρόνων. Ο Κωστούλας διέγραψε μια απόλυτα επιτυχημένη καριέρα. Μακάρι να μπορέσει να επανέλθει γερός για να την ολοκληρώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Περαστικά του λοιπόν…

Αήττητη για 1,5 χρόνο

ΑΗΤΤΗΤΗ για περίπου 1,5 χρόνο στην έδρα της για το πρωτάθλημα ήταν μέχρι την προηγούμενη Κυριακή η ομάδα μπάσκετ της Νίκης, οπότε και γνώρισε την ήττα από τον Φιλαθλητικό μετά την κακή διαιτησία, που σύμφωνα με τους «κυανόλευκους» διαμόρφωσε το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Η Νίκη είχε ηττηθεί επίσης στη Ν. Ιωνία από τον Πανελευσινιακό, ομάδα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, αλλά για τον θεσμό του κυπέλλου. Το θέμα είναι πως η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη έχει καταστήσει τη Ν. Ιωνία, ως μία από τις δυνατότερες, αν όχι την πιο δυνατή έδρα της Β’ Εθνικής. Κι έτσι μπορεί και οφείλει να τη διατηρήσει.

 

Βγάζουν ημερολόγιο

ΟΙ παίκτριες και ο τέως (από χθες) προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. Γιώργος Βλιώρας στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης χρημάτων για τη λειτουργία του τμήματος, προχωρούν στην έκδοση ημερολογίου του 2012. Ήδη μάλιστα έχουν εξασφαλίσει και σημαντικό αριθμό χορηγών. Σε λίγες ημέρες το ημερολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται και οι «ερυθρόλευκες» πιστεύουν πως οι Βολιώτες φίλαθλοι θα συνδράμουν στην προσπάθειά τους, αγοράζοντάς το. Τα έσοδα θα διατεθούν για την πληρωμή των αθλητριών που αρκετές εξ’ αυτών έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτες, λόγω των γνωστών διοικητικών προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Έστειλαν τελεσίγραφο

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και ανασφάλιστοι αγωνίζονται οι παίκτες των περισσότερων ομάδων Β’ και Γ’ Εθνικής. Έτσι, ο ΠΣΑΠ έβγαλε χθες ανακοίνωση, επικρίνοντας για την ασυνέπειά της την Ένωση Football League-Football League 2, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει επωμιστεί απέναντι στην ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την κάλυψη των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι: «Οι ποδοσφαιριστές θα περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Εφόσον δεν έχει έως τότε αντιμετωπισθεί, αποτελεσματικά, το θέμα της ασφάλισης τους, ας μη ψάξει να τους βρει κανείς στα γήπεδα. Θυσιάζουν, ήδη, την οικογενειακή και προσωπική ηρεμία και την επαγγελματική υπόσταση τους. Δε θα θυσιάσουν και τη ζωή τους. Το παραμύθι και η κοροϊδία τελειώνουν εδώ». Πιστεύετε εσείς πως θα πιάσουν τόπο οι προειδοποιήσεις τους; Ίσως, μόνο στην περίπτωση που θα ξεκινήσουν να τις κάνουν πράξη. Αλλιώς…

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το