Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 25/05/13

Ακέφαλο;

Να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που αφορούν προμήθειες υλικών και άλλα ζητήματα, ώστε το Νοσοκομείο Βόλου να μην έχει πρόβλημα, θα επιχειρήσει σήμερα και ίσως τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς από Τρίτη, ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος δεν θα μπορεί να προεδρεύει, τη στιγμή που ακάλυπτη παραμένει και η θέση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί, λοιπόν, ότι μέχρι να οριστεί νέος διοικητής, το «Αχιλλοπούλειο» μπορεί να μείνει ακέφαλο.

Φ.Σ.

 

Ο νέος ποδηλατόδρομος δεν λειτουργεί ακόμη…

Έκανε το λάθος ο ποδηλάτης, να ακολουθήσει τον καινούργιο ποδηλατόδρομο, που ενώνει το λιμάνι του Βόλου με τις Αλυκές και έπεσε πάνω σε φράχτη… Αφού ξεπέρασε τα εμπόδια αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα εντός του ποδηλατόδρομου, έφθασε στην ξύλινη γέφυρα, που ενώνει τη Ζάχου επί του Κραυσίνδωνα με την απέναντι όχθη, όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο και όπου χρειάστηκε περίσσιο θάρρος, για να διέλθει.

Η ξύλινη γέφυρα είναι σάπια σε πολλά σημεία της, ενώ λείπουν και μερικά τμήματά της δεξιά και αριστερά. Περνώντας από τη γέφυρα ο ποδηλάτης, έφθασε στον πανεπιστημιακό χώρο και τελικά βρέθηκε μπροστά σε μια κλειδωμένη πόρτα, μεταλλική… Εκεί ο νέος ποδηλατόδρομος διακόπτεται και ο ποδηλάτης αναγκάστηκε να βγει από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου… Τελικά έφθασε στο εκθεσιακό κέντρο, όπου ήθελε, για να επισκεφθεί το Επιχειρηματικό Πανόραμα. Ο ποδηλατόδρομος ως έργο δεν έχει ακόμη παραληφθεί από το Δήμο Βόλου, αλλά καλό είναι να ενημερώνονται οι ποδηλάτες, πως δεν λειτουργεί ακόμη, για να μην ταλαιπωρούνται.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Εξοικονόμηση «μαϊμού»

Μπορεί οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας να μεταφέρονται από τη Δευτέρα στο ΙΚΑ του Βόλου, ωστόσο το κτίριο δεν θα μείνει άδειο. Σε αυτό θα μεταφερθεί το ΚΕΠΑ Βόλου. Που σημαίνει ότι δεν θα εξοικονομήσει το ΙΚΑ χρήματα από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλέφωνα και καθαριότητα. Δηλαδή δεν ισχύει αυτό που επικαλούνταν η διοίκηση περί οικονομίας από την κατάργηση του καταστήματος.

ΔΗΜΟΣ.

 

Οι ευθύνες

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοτικής Αρχής του Νοτίου Πηλίου για την απόφαση του δημάρχου Ν. Φορτούνα, να διαθέσει δημοτικό χώρο προκειμένου να διεξαχθεί συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, η οποία διοργανώνει εκδήλωση με το κλεμμένο από το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικό σύνθημα, «Η Εμείς ή Αυτοί».

Ο δήμαρχος απάντησε πως είναι γνωστός για τα δημοκρατικά του φρονήματα, δεν απολογείται σε κανέναν και δεν δέχεται υποδείξεις. Παραβλέπουμε πως θεωρεί τον εαυτό του ως μεγάλη προσωπικότητα της πολιτικής ζωής, τα φρονήματα του οποίου οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε.

Αναρωτιόμαστε όμως γιατί ο δημοκράτης δήμαρχος δεν όρθωσε τόσα χρόνια το λόγο του, ώστε να πειστούν από αυτόν και οι δημότες του. Το ποσοστό του 10,14% πήρε η Χρυσή Αυγή στο Τρίκερι, όπου ο κ. Φορτούνας ήταν κοινοτάρχης και 9,32% έλαβε συνολικά σε όλο το Νότιο Πήλιο, όπου είναι δήμαρχος.

Ποιος ήταν ο δημοκρατικός ορθός λόγος που άρθρωσε ο ίδιος τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση ώστε να μη γιγαντωθεί ακόμη και στο μικρό χωριό του, η Χρυσή Αυγή; Ποια ήταν η πολιτική για την υπεράσπιση της κοινής λογικής και της αυτονόητης λειτουργίας του δήμου ή της κοινότητας; Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και για να μην τον αδικούμε, δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος. Από τους δήμους του Νοτίου Πηλίου πέρασαν πολλοί δημοκράτες, πραγματικά «καϊνάρια», που πολιτεύτηκαν με τρόπους ανεκδιήγητους. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Ασφάλεια

Μία ακόμη διάρρηξη, τούτη τη φορά στο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας, σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου. Η ευρύτερη περιοχή ουσιαστικά δεν αστυνομεύεται εδώ και ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο παραμένει κλειστός ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας, με την ευθύνη να ανήκει στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών. Η Δημοτική Αρχή πιέζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος είτε στη Ζαγορά είτε στην Τσαγκαράδα, όπως προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για κάθε Δήμο. Ο αντίστοιχος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ο μοναδικός στη Μαγνησία που δεν διαθέτει Αστυνομικό Τμήμα. Όπως από το Δήμο προκύπτει, ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκ. Δένδιας φέρεται να τοποθετήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι το 2012 σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή 15 περιστατικά, εκ των οποίων τα πέντε εξιχνιάστηκαν. Ο Δήμος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι βάσει στοιχείων 15 περιστατικά σημειώνονται σε δύο μόλις εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, με την ασφάλεια των πολιτών ουδείς δικαιούται να παίζει και να αντιμετωπίζει το ζήτημα κατά προσέγγιση. Η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Β.Κ.

 

Ικανοποίηση

Την απόλυτη ικανοποίησή τους σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών παραλαβής της φετινής σοδειάς κριθαριού από την ΕΑΣ Βόλου εκφράζουν συνεταιριστές και παραγωγοί του κάμπου, με τη συγκομιδή να αρχίζει άμεσα. Η ΕΑΣ Βόλου ανακοίνωσε ήδη ότι για όσους παραγωγούς δεν επιθυμούν εκκαθάριση, θα δοθεί προκαταβολή 0,18 ευρώ το κιλό και η εξόφληση θα γίνει έως το τέλος του μηνός Ιουλίου και σύμφωνα με τις διαμορφωθείσες τιμές της αγοράς.
Για όσους παραγωγούς επιθυμούν άμεση εκκαθάριση, η τελική τιμή είναι 0,20 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, οι παραγωγοί αγωνιούν σχετικά με τις προθέσεις των εμπόρων, οι οποίοι πέρυσι αγόρασαν τη σοδειά προς 0,15 ευρώ το κιλό και στη συνέχεια τη διέθεσαν ως ζωοτροφή στους κτηνοτρόφους σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Όπως και να έχει, οι αγρότες του κάμπου είναι αποφασισμένοι να εμπιστευτούν και φέτος τη Συνεταιριστική τους Οργάνωση, η οποία αποτελεί εγγύηση για τους ίδιους.

Β.Κ.

 

Έλλειψη χρημάτων;

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια 220 κάδων. Ο διαγωνισμός ανέδειξε προμηθευτή, εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι κάδοι δεν έχουν ακόμη παραληφθεί και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Την ίδια ώρα με ημίμετρα προσπαθούν να «μπαλώσουν» τα κενά κατεστραμμένων κάδων σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την παραλαβή.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

«Πληγές»

«Πληγές» σε δύο μαθήματα από τα τρία που διαγωνίστηκαν μέχρι στιγμής, μετρούν ήδη αρκετοί υποψήφιοι. Τόσο στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, όσο και στη Φυσική Κατεύθυνσης, τα θέματα που εξετάστηκαν, δεν ήταν εύκολα και ο προβληματισμός περισσεύει. Ακόμη και έτσι, όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν με πίστη την προσπάθειά τους. Εξάλλου απομένουν ακόμη τρία μαθήματα και πολλά μπορούν να κριθούν στον αγώνα που κάνουν για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φ.Σ.

 

Πού είναι η βοήθεια;

Πολλές φορές υποσχέθηκε το υπουργείο Παιδείας ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της σίτισης στα σχολεία, προσφέροντας ακόμη και δωρεάν κουλούρι, αλλά αποτέλεσμα στην πράξη δεν είδαμε. Τουλάχιστον για τα σχολεία της Μαγνησίας η βοήθεια από το υπουργείο δεν έφτασε.

Και ευτυχώς που υπήρξαν πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι από το υστέρημά τους πρόσφεραν χρήματα για τους άπορους μαθητές. Παράλληλα και το πρόγραμμα στήριξης από τη Μητρόπολη λειτούργησε.

Του χρόνου, τι θα γίνει άραγε;

Φ.Σ.

 

Μετά το σχολείο, τι;

Τι απογίνονται τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, όταν τελειώνουν το σχολείο; Στη Μαγνησία είναι ευχάριστο που λειτουργούν σχολεία και εκπαιδευτικές δομές, μέσω των οποίων οι μαθητές αυτοί καταρτίζονται επαρκώς, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις σε αρκετούς τομείς.

Και όταν φτάνουν στο τέλος της σχολικής τους ηλικίας είναι νέοι που θέλουν να μετατρέψουν σε πράξη αυτά που έμαθαν. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου, εκεί αποσκοπούσε, να τονιστεί δηλαδή η ανάγκη της δημιουργίας συνθηκών εύρεσης εργασίας και απασχόλησης γι’ αυτά τα άτομα. Και σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν αποτελεσματικά και άμεσα.

Φ.Σ.

 

Χωρίς ΦΕΚ

Πρόβλημα δημιουργεί στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η μη έκδοση του ΦΕΚ των αναπληρωτών πρυτάνεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες.

Οι επτά αναπληρωτές πρυτάνεις έχουν οριστεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, αλλά επίσημα δεν μπορούν να υπογράψουν, αφού αναμένεται το ΦΕΚ.

Η Πρυτανική Αρχή είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση του ζητήματος. Ωστόσο προς το παρόν, αναμένουν…

Φ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το