Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 18/05/13

 

Τόλμησαν παρά την κρίση

Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη θα πρέπει να χαρακτηριστεί η έκθεση «Επιχειρηματικό Πανόραμα», που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, στο Πεδίον του Άρεως. Οι συμμετοχές εκθετών μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τις 20, καθώς η οικονομική κρίση δεν δίνει περισσότερα περιθώρια. Πάντως στο Επιμελητήριο τόλμησαν την έκθεση παρά τα προβλήματα και περιμένουν πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ραχήλ κατά Μαρίνας

Διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη και Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Σε μια ανάρτηση της κ. Μακρή στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook αναφέρθηκαν τα εξής: «Κάποιοι κύριοι των κυριών εξαπέλυαν λάσπες και δηλητήριο εναντίον μου. Τους απαντώ ότι δεν ασχολούμαι με κύριους κυριών. Ο κόσμος καταλαβαίνει τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Πάμε γερά για την πατρίδα μας, όσοι μπορούμε. Εφιάλτες δεν μας σταματούν». Η κ. Χρυσοβελώνη  απάντησε πάλι μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας στο facebook ως εξής: «… αναγκαζόμαστε να σχολιάζουμε ενώπιον δημοσιογράφων ατυχείς δηλώσεις όπως η χθεσινή της συναδέλφου Ραχήλ Μακρή. Κυρίως όμως είναι ανεξήγητο, να ακούμε ξαφνικά αυθαίρετες καταγγελίες για ανώνυμους «Εφιάλτες», ιδιαίτερα μετά το εξαιρετικά πετυχημένο ιδρυτικό μας συνέδριο… Η σκοπιμότητα των γραφομένων… αναμφίβολα προκαλεί σοβαρότατα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν τώρα…».

Παρέμβαση, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», έκανε και ο σύζυγος της κ. Χρυσοβελώνη στην προσωπική του ιστοσελίδα, που άφησε αιχμές κατά της κ. Μακρή, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει: «Για την ταμπακέρα τίποτα. Και έχει πολλούς φακέλους για όλους. Κι αν ανοίξει το στόμα της. Και είμαστε και Εφιάλτες. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει μαντάμ. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Δύσκολα πράγματα

Επιχείρηση επιστροφής της ΔΕΥΑΜΒ σε μια αυτονόητη για δημόσια επιχείρηση λειτουργία, ήταν η χθεσινή με την ανακοίνωση των αλλαγών σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων. Όλα βεβαίως θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

Σε μια επιχείρηση όπου όλα ήταν λάθος και λειτουργούσαν λάθος επιχειρείται μια «επανίδρυση» με κυρίαρχο στόχο την επιβίωσή της.

Το γεγονός άλλωστε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του «λουκέτου» δεν είναι ούτε αστείο, ούτε απειλή. Είναι πραγματικότητα που σφραγίστηκε με εις βάρος της δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες κινδυνεύουν να την τινάξουν οικονομικά στον αέρα, με την εκτέλεσή τους.

Οι αλλαγές που έγιναν σε πρόσωπα έχουν τη σημασία τους, αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας παλιών και νέων υπαλλήλων. Η απαίτηση από τη ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι να λειτουργήσει, αλλά να λειτουργήσει με επιτυχία ώστε να ανακάμψει. Δύσκολα πράγματα.

Η αλήθεια είναι όχι χάθηκε πολύτιμος χρόνος προτού αποφασιστούν οι όποιες αλλαγές, με το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούσε η επιχείρηση να επιβαρύνεται καθημερινά.

Αυτό πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης θα κρίνονται αυστηρά, ενώ ορισμένοι δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι περνούν από την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να παρουσιάσει στην κοινωνία ένα νέο σχέδιο και να «μιλήσει» με νέους όρους. Αν έχει κάτι ακόμα να μας πει…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Ας αποφασίσουν

Οι αλλαγές στη ΔΕΥΑΜΒ θα φέρουν και μικρούς «εμφυλίους». Θα φέρουν υπονομεύσεις, θα φέρουν συγκρούσεις και «στραπατσαρίσματα», σε εσωτερικό επίπεδο. Αυτά συμβαίνουν βεβαίως και στις καλύτερες οικογένειες μόλις αλλάζει το status.

Πέρα από όλα αυτά τα «μικρά» το ερώτημα είναι αν στη ΔΕΥΑΜΒ έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, αν έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν ως κανονική επιχείρηση και αν επιθυμούν να ξεκινήσουν τα πράγματα από μηδενική βάση. Ο καιρός θα δείξει, αν και τα μηνύματα που δόθηκαν χθες από το Σύλλογο των Εργαζομένων είναι εξαιρετικά απογοητευτικά.

Χθες ο Σύλλογος, έδωσε μήνυμα δυσαρέσκειας για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν οι αλλαγές και δεν τηρήθηκε η επετηρίδα, πράγμα που επιθυμεί να μην ξανασυμβεί με την έγκριση του νέου οργανισμού (!), ενώ  απείλησε ότι θα δώσει εντολή σε όλους τους εργαζόμενους να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να μην τους βρίσκει άνθρωπος, γιατί στο πρόγραμμα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία συνεργάζεται η επιχείρηση έγιναν λάθη στις χρεώσεις. Πριν τη διατύπωση της απειλής, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι τα χρήματα θα καλυφθούν.

Μόλις «απειλήθηκε» για τη σιγή ασυρμάτου που θα επικρατήσει στα κινητά απείλησε ανοιχτά και ο ίδιος για επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όποιον τολμήσει να πράξει κάτι τέτοιο.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Τα μόνιμα κορόιδα

Στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών θεωρεί άδικη την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για επιβολή προστίμων σε υπόχρεους που δεν έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο. Προβάλλουν ως αιτιολογία την οικονομική κρίση και τονίζουν πως από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ δεν θα ωφελήσει ούτε το μέτρο παράτασης προθεσμίας για την καταβολή των χρεών.

Δηλαδή, η μόλυνση στο περιβάλλον θα συνεχίζεται συνοδευόμενη από την άρνηση σύνδεσης στο αποχετευτικό. Τα πρόστιμα δεν θα πληρωθούν. Και γιατί να καταβληθούν άλλωστε, εφόσον οι κάτοικοι του Βόλου πληρώνουν αδρά για να έχουν την πολυτέλεια να «επαναστατούν» όλοι οι υπόλοιποι;

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Η ευκαιρία μας

Μπορεί η στάση του «τοπικού» μας βουλευτή στη Βουλή Π. Ηλιόπουλου να αποτελέσει για τη Μαγνησία μια καλή ευκαιρία; Μπορεί. Θα δούμε την καθυστερημένη και απαίδευτη κοινωνία μας στον καθρέφτη και θα αποφασίσουμε, ως συγκροτημένοι πολίτες και όχι ως τυφλωμένα «γίδια», στις επόμενες εκλογές, τι θα κάνουμε πίσω από το παραβάν.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Κιτρινόμαυρο το Χορευτό…

Μπορεί η ΑΕΚ να αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ωστόσο οι φίλοι της στο Νομό Μαγνησίας δεν χάνουν το κουράγιο και το κέφι τους. Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ της Μαγνησίας πραγματοποιείται το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου συγκέντρωση στο κάμπινγκ του Χορευτού. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το Σύνδεσμο στη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η οποία είναι θετική στην παραχώρηση του κάμπινγκ και δηλώνει ικανοποιημένη από την πρόταση, με το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο, να αποφασίζει οριστικά στα μέσα της εβδομάδας. Στο Χορευτό εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 70 φίλοι της ΑΕΚ από τη Μαγνησία. Θα κατασκηνώσουν στο κάμπινγκ, θα καθαρίσουν το χώρο, θα διοργανώσουν εκδηλώσεις και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, «βάφοντας» το Χορευτό κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ μπορεί να μην αγωνίζεται τη νέα περίοδο στα «μεγάλα σαλόνια», στα οποία, ωστόσο, θα επιστρέψει σύντομα, καθώς ως ιστορικός σύλλογος δεν θα πάψει ποτέ να ανήκει στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Β.Κ.

 

Κουμάντο…

Στις δικές του «δυνάμεις» θα στηριχτεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την κάλυψη με ναυαγοσώστες πέντε συνολικά παραλιών τη φετινή τουριστική περίοδο. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μη συνεργαστεί με εταιρεία και να ακολουθήσει τη δική της τακτική, προσλαμβάνοντας ναυαγοσώστες και καλύπτοντας το κόστος με ιδίους πόρους. Τα έξοδα δεν θα είναι λίγα για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής, στην οποία υποστηρίζουν ότι κάνοντας το δικό τους κουμάντο θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα τόσο στις παραλίες, όσο και στο Ταμείο…

Β.Κ. 

 

Στη Βουλγαρία…

Πόσο είναι ο ετήσιος κατώτερος μεικτός μισθός ενός καθηγητή Λυκείου στη Βουλγαρία; Περίπου 2.200 ευρώ. Δηλαδή ούτε 200 ευρώ καθαρά το μήνα.

Μόνο μη φτάσουμε και εμείς να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας…

Φ.Σ.

 

Βατά…

Τουλάχιστον, μετά την τρομάρα που πήραν οι υποψήφιοι με το αν θα γίνουν απεργίες ή όχι, τα θέματα που μπήκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα, ήταν πολύ βατά και σαφή.

Οι υποψήφιοι έβγαιναν με χαμόγελο από το εξεταστικό κέντρο και αυτό λέει πολλά για την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Φ.Σ.

 

Δωρεές

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δωρητές. Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου ο Βολιώτης στην καταγωγή που εργάζεται χρόνια στο Τέξας των ΗΠΑ κ. Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος δώρισε ένα φορητό αναπνευστήρα στη Β’ Παθολογική, ενώ οι γιατροί τόνισαν τη σημασία του μηχανήματος που αναβαθμίζει τις συνθήκες ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Με τα δύσκολα οικονομικά που βρίσκεται η χώρα, οι Βολιώτες που πέτυχαν στο εξωτερικό, έχουν παράλληλα την ευαισθησία να βοηθήσουν και τον τόπο τους. Ας ελπίσουμε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές.

Φ.Σ.

 

Τα πάρτι

Ωραία είναι τα φοιτητικά πάρτι, με προσιτές τιμές, ξέφρενους ρυθμούς και τα λοιπά. Όταν όμως γίνονται σε αίθριο χώρο και πιο συγκεκριμένα στο Πεδίον Άρεως, είναι φυσικό οι περίοικοι να δεινοπαθούν από τα ντεσιμπέλ της μουσικής και να μένουν ξάγρυπνοι. Μέχρι και το πρόγραμμα των επόμενων πάρτι έμαθαν για να ξέρουν πότε θα μπορέσουν να κοιμηθούν με ησυχία…

Φ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το