Photo Gallery, Τοπικά

Παραποιούν αριθμούς κυκλοφορίας λόγω προστίμων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο της παραποίησης πινακίδων φορτηγών δημόσιας χρήσης με επικόλληση μαύρης μονωτικής ταινίας στους αριθμούς κυκλοφορίας

Διαστάσεις φαίνεται πως προσλαμβάνει το φαινόμενο οι οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης να αλλάζουν τον ένα από τους αριθμούς κυκλοφορίας του οχήματος, με στόχο να μην εντοπίζονται από τις κάμερες στο εθνικό δίκτυο, όταν προβαίνουν σε παραβάσεις. Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο στον κάτοχο του γνήσιου αριθμού κυκλοφορίας ενός οχήματος να σταλεί χρέωση για παράβαση που δεν έκανε ποτέ.

Από τα μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εντοπίστηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις.

Το ζήτημα των εκτεταμένων παραβάσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας με το διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Γιώργο Κανάτα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κοπάνας τόνισε πως «γίνεται μία πολύ σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά από τα μικτά κλιμάκια. Τους τελευταίους πέντε μήνες διενήργησαν 1.479 ελέγχους και διαπίστωσαν 191 σοβαρές παραβάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων υπέρβαρα οχήματα, μη ασφαλή φόρτωση, επέμβαση στον ταχογράφο, παραποίηση πινακίδων, φθαρμένα ελαστικά, οδήγηση βαρέων οχημάτων με ερασιτεχνικό δίπλωμα, ληγμένα δελτία τεχνικού ελέγχου.

Οι έλεγχοι αυτοί είναι πολύ σημαντικοί διότι έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και κατ΄ επέκταση, με την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο της παραποίησης πινακίδων φορτηγών δημόσιας χρήσης με επικόλληση μαύρης μονωτικής ταινίας στους αριθμούς κυκλοφορίας ώστε, για παράδειγμα, το 3 να φαίνεται 8, το 9 να φαίνεται 8.

Η συγκεκριμένη παράβαση είναι πολύ σοβαρή και εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες φορτηγών, γιατί στον ανυποψίαστο κάτοχο των γνήσιων πινακίδων μπορεί να στέλνονται κλήσεις για μη πληρωμή διοδίων, άλλες τροχαίες παραβάσεις ή ακόμη και για τροχαία ατυχήματα».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 116.000 ευρώ και τα έσοδα προορίζονται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρόστιμο για την παραποίηση πινακίδων ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, σημαντικό έργο στον εντοπισμό παραβάσεων επιτελείται και από την κινητή μονάδα ελέγχου καυσαερίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας η οποία είναι και η μοναδική στη Θεσσαλία.

Μάλιστα ο κ. Κοπάνας επισκέφθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το σημείο που ήταν εγκατεστημένη η κινητή μονάδα ελέγχου καυσαερίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Πρόκειται για μικρό φορτηγό αυτοκίνητο με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό το οποίο διενεργεί συνεχείς ελέγχους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Είμαστε μία από τις λίγες Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουμε μία τέτοια κινητή μονάδα ελέγχου καυσαερίων και αυτό πρέπει να το επισημάνουμε. Κατά το τελευταίο τρίμηνο (Μάρτιος – Μάιος 2012) διενεργήθηκαν 49 έλεγχοι τόσο σε επιβατικά όσο και σε φορτηγά αυτοκίνητα, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις που αφορούσαν σε έλλειψη κάρτας ελέγχου καυσαερίων ή υπερβολική εκπομπή καυσαερίων».

Φ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το