Photo Gallery, Τοπικά

Παρανάλωμα του πυρός σπίτι στη Ν. Ιωνία

Ο Δήμος Βόλου μετρά απώλειες σε 20 κάδους από φωτιές

Άστεγος έμεινε ο ιδιοκτήτης του μικρού σπιτιού, που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Το σπίτι, 40 περίπου τετραγωνικών, στη συνοικία Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, άρπαξε φωτιά από άγνωστη αιτία, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φωτιά στο σπιτικό του. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όταν αντελήφθη τη φωτιά, αμέσως βγήκε από το σπίτι και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να περισώσουν το σπίτι, καθώς η μονοκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς.

Εξάλλου χθες το πρωί, φωτιά προκλήθηκε σε αγροτική περιοχή στον Άγιο Λαυρέντιο, προφανώς από υπολείμματα καλλιεργειών. Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

 

Κάηκαν κάδοι

Στην προμήθεια 150 κάδων θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Βόλου. Η μελέτη της αγοράς θα κατατεθεί στην Οικονομική Επιτροπή και ο Δήμος θα καλύψει σε ποσοστό 50% τις ανάγκες που έχει σε κάδους.

Στο μεταξύ οι απώλειες του Δήμου Βόλου σε κάδους συνεχίζονται. Από το Μ. Σάββατο ο Δήμος Βόλου μετρά απώλειες σε 20 κάδους που κάηκαν σε γειτονιές του κέντρου του Βόλου, σε Πορταριά και Άγιο Ονούφριο.

Το πρώτο σήμα που δόθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν το Μ. Σάββατο, λίγο μετά την Ανάσταση, για κάδο που έπιασε φωτιά έξω από το Υγειονομικό.

«Ευτυχώς δεν υπήρχαν απορρίμματα, ειδάλλως θα είχε πιάσει φωτιά και το δέντρο. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα συνέβαινε» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, που τόνισε ότι οι κάδοι κάηκαν από ασυνείδητους που πέταξαν αναμμένα κεριά και στάχτες από τζάκι.

«Συνολικά από το Μ. Σάββατο έχουν καεί επτά μπλε κάδοι και 13 πράσινοι κάδοι. Για να καλύψουμε τις ανάγκες πρέπει να αγοράσουμε 650 κάδου, αλλά είναι αδύνατον να διατεθούν στην παρούσα φάση τόσα χρήματα. Έχουμε προχωρήσει σε μελέτη και θα αγοράσουμε 350 κάδους. Είχαμε πρόσφατα προκηρύξει διαγωνισμό, αλλά διαπιστώσαμε ότι ο προμηθευτής που αναδείχθηκε είχε προμηθεύσει κάδους και το Δήμο Αλμυρού, στον οποίο ωστόσο είχε πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, εμείς καλούμασταν να αγοράσουμε τον κάδο 250 ευρώ και στο Δήμο Αλμυρού είχε πουληθεί με 190 ευρώ. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και θα προχωρήσουμε σε νέο» είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο Δήμος Βόλου θα αγοράσει κάδους με 170 ευρώ (χωρίς ποδομοχλό) και κάδους των 190 ευρώ με ποδομοχλό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το