Photo Gallery, Τοπικά

Παραμένει κλειστό λόγω κατάληψης το Δημαρχείο Βόλου

Χθες το πρωί, για δεύτερη συνεχή μέρα, εργαζόμενοι με σύμβαση πέντε μηνών, απέκλεισαν από το πρωί το Δημαρχείο Βόλου, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Αν και η πληροφόρηση που υπάρχει μετά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο του δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη, της αντιδημάρχου κ. Οικονόμου, αλλά και του Εργατικού Κέντρου, είναι ότι η καταβολή των δεδουλευμένων δεν πρόκειται να γίνει και αυτή την εβδομάδα, οι απλήρωτοι για ένα τρίμηνο εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας διάρκειας πέντε μηνών συνεχίζουν και σήμερα την κινητοποίησή τους.

Οι 1100 περίπου εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής τους αντοχής και πιέζουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα θα καταλάβουν και σήμερα Τετάρτη, για τρίτη συνεχή ημέρα, το Δημαρχείο Βόλου.

Το Δημαρχείο παραμένει κλειστό ήδη δύο ημέρες με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην μπορούν να εργαστούν, ενώ δεν εξυπηρετούνται και οι πολίτες. Οι απλήρωτοι πενταμηνίτες κλείνουν από νωρίς το πρωί τις δύο εισόδους του Δημαρχιακού Μεγάρου και έτσι δεν επιτρέπεται η είσοδος κανενός.

Χθες το πρωί, για δεύτερη συνεχή μέρα, περίπου 100 εργαζόμενοι με σύμβαση πέντε μηνών, απέκλεισαν από το πρωί το Δημαρχείο Βόλου, ενώ στη συνέχεια περίπου 70 άτομα έκαναν πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όπου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και φώναξαν συνθήματα, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Μετά την Περιφερειακή Ενότητα, η πορεία κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου συναντήθηκαν με το γραμματέα του ΕΚΒ Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα πληρωθούν. Μέλη της Συντονιστικής τους Επιτροπής τονίζουν πως αυτό που ζητούν είναι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς έχουν συμπληρώσει δύο μήνες εργασίας και οδεύουν προς τον τρίτο και έχουν γίνει επαίτες…

Για σήμερα, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, θα συνεχιστεί η κατάληψη στο Δημαρχείο Βόλου, ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Λάρισας, ώστε να λάβουν μια υπεύθυνη απάντηση για την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Από τις χθεσινές πάντως τηλεφωνικές επικοινωνίες της Δημοτικής Αρχής με το υπουργείο Εργασίας και τη Διαχειριστική Αρχή προέκυψε ότι έως και την Παρασκευή δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και άρα δεν θα πληρωθούν. Οι ελπίδες για πληρωμή τους μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα…

Στο μεταξύ την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα προχωρήσουν στην ίδρυση σωματείου ώστε να υπάρχει και συνδικαλιστική τους κάλυψη. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή είναι ότι διατρέχουν κίνδυνο διακοπής της σύμβασης εργασίας τους αν απουσιάσουν από την εργασία τους αδικαιολόγητα έως πέντε ημέρες. Ήδη οι κινητοποιήσεις τους μετρούν τέσσερις ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία έχουν δηλώσει αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν πληρωθούν. Τονίζουν πως πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους και ζητούν από τους φορείς να παρέμβουν για να πληρωθούν άμεσα. Οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε ενοίκια, ΔΕΚΟ, αδυνατούν να φέρουν και τα πλέον απαραίτητα στις οικογένειές τους.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσούκος, η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και όχι στην άποψη των καταλήψεων.

Οι εργαζόμενοι και χθες έλεγαν πως «έχουν γίνει μπαλάκι» της γραφειοκρατίας, ενώ δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να τους πει την ακριβή ημερομηνία πληρωμής τους».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις συμβάσεις τους αναγράφεται ο όρος ότι η πληρωμή τους θα γίνεται όταν υπάρχει διαθέσιμο χρηματικό ποσό στο συγκεκριμένο κωδικό…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το