Photo Gallery, Τοπικά

Βολιώτικες εταιρίες σε δύο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΜΒ

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 77 κατασκευαστικές εταιρίες από όλη την Ελλάδα

Βολιώτες κατασκευαστικές εταιρίες αναλαμβάνουν την κατασκευή δύο μεγάλων έργων που δημοπράτησε η ΔΕΥΑΜΒ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες εργολάβοι από όλη τη χώρα. Τα ποσοστά μάλιστα εκπτώσεων που δόθηκαν από τις βολιώτικες εταιρίες είναι σχετικά χαμηλά.

Χθες δημοπρατήθηκε η αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από την περιοχή «Τρατσέρα» των πηγών Ξηράκια και Καλιακούδας προς το Σαρακηνό και σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ και θεωρείται δύσκολο, αλλά και απολύτως απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου. Ο αγωγός που θα αντικατασταθεί θα είναι υψηλής πίεσης και σύγχρονης τεχνολογίας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 77 κατασκευαστικές εταιρίες από όλη την Ελλάδα, Τελικά προσφορά κατέθεσαν εννέα. Από τις εννέα επιλέγει βολιώτικη κατασκευαστική εταιρία, η οποία – μετά την υπογραφή της σύμβασης – θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο μέσα σε ένα έτος.

Χθες το πρωί στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από τους δεκάδες εργολάβους και τους συνεργάτες τους για τη δημοπρασία. Αργά το μεσημέρι η υπηρεσία, αφού εξέτασε τις προσφορές, επέλεξε τη βολιώτικη εταιρία με έκπτωση 13%. Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ελέγχου και η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης.

Στο μεταξύ, ένα ακόμη μεγάλο έργο, η σύνδεση του δικτύου ακαθάρτων της Αγριάς με το δίκτυο του Βόλου και εν συνεχεία με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, δημοπρατήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Η δημοπρασία έγινε μετά από επανάληψη. Και σε αυτό τον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες εργολάβοι από όλη τη χώρα. Συνολικά συμμετείχαν 87 εργολάβοι, αλλά τελικά προσφορά κατέθεσαν έντεκα. Το έργο ανατέθηκε σε βολιώτικη κατασκευαστική εταιρία με έκπτωση 13,5%. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ. Από την υπογραφή της σύμβασης, η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να γίνει μέσα σε 18 μήνες. Ο διαγωνισμός έγινε σε επανάληψη. Την πρώτη φορά δεν έγινε, λόγω κινητοποίησης των μηχανικών.

Και τα δύο αυτά έργα χαρακτηρίζονται δύσκολα κατασκευαστικά, πολύ σημαντικά όμως για την περιοχή. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι διαγωνισμοί και για άλλα τέσσερα μεγάλα έργα, προϋπολογισμού αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το