Photo Gallery, Τοπικά

Παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους στο Δήμο Αλμυρού

Το έγγραφο ακολούθησε, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Δημαρχείου Αλμυρού, διαφορετική πορεία και αντί να φτάσει με τη διοικητική διαδικασία στο γραφείο του Δημάρχου, έφτασε στα χέρια εκπροσώπου φορέα

 

Την παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους του Δήμου Αλμυρού από τη διευθυντική θέση που κατέχει, φέρεται πως ζήτησε κι έχει στα χέρια του ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγ. Χατζηκυριάκος μετά από περίεργη υπόθεση που αποκαλύφθηκε με διαρροή εγγράφων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στον/ην συγκεκριμένο υπάλληλο χρεώνεται παράτυπη διαδικασία στη διαχείριση εισερχόμενου εγγράφου και συγκεκριμένα τα εξής: Εισερχόμενο έγγραφο που έφτασε στο γραφείο του/της υπαλλήλου, κατά τη γραφειοκρατική διαδικασία έπρεπε να πρωτοκολληθεί και να διανεμηθεί σε συγκεκριμένους αποδέκτες με πρώτον τον Δήμαρχο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία που ακολουθείται παγίως και σε άλλους Δήμους, αλλά και στη συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού, εμφάνισε πρόβλημα, καθώς το έγγραφο που αφορούσε πολεοδομικό θέμα, έφτασε σε παραλήπτη που όχι μόνο δεν ήταν στον πίνακα αποδεκτών, αλλά δεν έφτασε εγκαίρως ή καθόλου στους αποδέκτες.

Το έγγραφο ακολούθησε, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Δημαρχείου, διαφορετική πορεία και αντί να φτάσει με τη διοικητική διαδικασία στο γραφείο του Δημάρχου, έφτασε στα χέρια εκπροσώπου φορέα που δεν έχει καμία σχέση με τη διοικητική λειτουργία του Δήμου Αλμυρού.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του φορέα, χρησιμοποιώντας το έγγραφο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις από υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού για όσα αναφέρονταν στο κείμενο, δίχως οι ίδιες να το έχουν παραλάβει.

Έκπληκτοι υπάλληλοι της Πολεοδομίας ή και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενημερώνονταν από άσχετο πρόσωπο για εξέλιξη θέματος που αφορούσε στο Δήμο και μάλιστα εξωδιοικητικά, ενώ τους ζητήθηκαν και εξηγήσεις – διευκρινίσεις για τις ενέργειές τους.

Η περίεργη διαδρομή του εγγράφου, προβλημάτισε αρκετούς στο Δημαρχείο Αλμυρού, καθώς δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν διαρροή υπηρεσιακού εγγράφου σε τρίτο πρόσωπο.

Η διαδρομή του εγγράφου και τα πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση, γρήγορα βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του δημάρχου που ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, θεωρώντας ότι βάλλεται όχι μόνο η διοικητική λειτουργία του Δήμου, αλλά υποκρύπτονται και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με στόχο τον ίδιο το δήμαρχο.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ευάγ. Χατζηκυριάκος και στενού συνεργάτη του, προέκυψε ζήτημα για υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου, το οποίο κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του δημάρχου.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως οι φωνές του δημάρχου ακούγονταν σε όλο το Δημαρχείο στη διάρκεια της συζήτησης με το συγκεκριμένο άτομο, από το οποίο ζητήθηκε να υποβάλει παραίτηση από τη θέση ευθύνης που κατέχει στο βασικό κορμό υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτηση βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου και στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα μείνουν αποκλειστικά σε επίπεδο διοικητικής ευθύνης και πειθαρχικού πλαισίου δημοτικών υπαλλήλων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το