Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Πανικός στις αγορές

Βουλιάζουν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

 


 

Ασφυκτικές πιέσεις από Βρυξέλλες

για πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου

και δηλώσεις Μέρκελ ότι η Ελλάδα

δεν βγαίνει από την Ευρωζώνη

 

 

Πανικός και χθες στις αγορές με αφορμή την οικονομική κρίση, ενώ βουλιάζουν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Στην Αθήνα σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν χθες οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να κλείνει σε νέα χαμηλά έτους. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ήταν οι τραπεζικές μετοχές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κινήθηκε στο ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες παρουσίασαν αρνητική εικόνα, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους και για τις επιπτώσεις που θα έχει στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 863,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,14%. Από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες 38,90%.

Εν τω μεταξύ οι Βρυξέλλες επιμένουν στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Αθήνα, ενώ σαφή απάντηση στα στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού που θέτουν πλέον ευθέως θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έδωσε  χθες η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ιδέα εξοστρακισμού κρατών από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι εκείνο που απαιτείται για τη σταθεροποίηση της Ευρώπης και του κοινού νομίσματός της, είναι να έρθουν οι χώρες-μέλη πιο κοντά, αποκτώντας στενότερους δεσμούς και σχέσεις συνεργασίας.

Το Βερολίνο, πάντως, διεμήνυσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία δανειακή βοήθεια το μήνα αυτό, αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης.


Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το