Αθλητισμός

Πανηγυρική «πρώτη» για τον Ολυμπιακό Β.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν 4000 περίπου φίλαθλοι στο ΕΑΚ

 

 

 

 

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν 4000 περίπου φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου στη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, εν όψει της νέας χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ. Οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, απευθυνόμενος στους φιλάθλους τόνισε πως στόχος του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι να ανέβει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, ενώ προανήγγειλε την απόκτηση άλλων έξι ποδοσφαιριστών.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ξεκινά προετοιμασία, καθώς το βολιώτικο συγκρότημα θα κληθεί να δώσει το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η χθεσινή ατμόσφαιρα στο ΕΑΚ του Βόλου, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, ήταν εντυπωσιακή, καθώς χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν το Στάδιο και αποθέωσαν τους «ερυθρόλευκους». Στους φιλάθλους διανεμηθούν συλλεκτικά καπέλα με τα σήματα του Ολυμπιακού Βόλου και του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δεκάδες καπνογόνα άναψαν κατά την είσοδο των «ερυθρολεύκων» στον αγωνιστικό χώρο.
Ο π. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, εν όψει της νέας χρονιάς, ενώ 24 ποδοσφαιριστές έδωσαν το «παρών» στην έναρξη της προετοιμασίας (απουσίασε ο Χαλίφα Σανκαρέ, ο οποίος έχασε την πτήση από τη Σενεγάλη και έρχεται αύριο στην Ελλάδα). Οι ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν χθες για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Χάβι Γκράθια ήταν οι Έλντιν Γιακούποβιτς, Μανουέλ Ρόκα, Ζόλταν Σέλεζι, Γιάννης Ζαραδούκας, Πέτερ Ντολεζάι, Χαβιέ Τομάς, Στάθης Ρόκας, Λέαντρο Άλβαρεζ, Παύλος Μητρόπουλος, Νόε Ακόστα, Αλέξανδρος Ζέρης, Βιθέντε Μόνχε, Χαβιέ Ουμπίντες, Μάριο Μπρέσκα, Χουάν Μαρτίν, Ηλίας Σολάκης, Απόστολος Αναστασίου, ο νεοαποκτηθείς Στέφαν Ναρμπιόν και οι νεαροί Στέλιος Ανδρίκος, Γιώργος Αβδελάς, Χρήστος Χολέβας, Γιώργος Ναουμίδης, Νίκος Κοτζαθανάσης, Στέλιος Νάκας.

Οι Βαγγέλης Γκότοβος, Ηλίας Μαρούλης, Ανδρέας Τσεκούρας, Βασίλης Λιόλιος και Κώστας Σκάρος, οι οποίοι ανήκουν στον Ολυμπιακό και δεν έδωσαν χθες το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση, αναμένεται να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Το προπονητικό τιμ αποτελείται από τους Χάβι Γκράθια (προπονητής), Χουάν Σόλια (βοηθός προπονητή), Γιώργο Πήδουλα (γυμναστή) και Φίλιππο Μπολοβίνη (γυμναστή τερματοφυλάκων).

Στη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας παραβρέθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αχιλλέα Μπέο και ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Γιαννόπουλος.

 

Μπέος: Ένα σκαλοπάτι

ψηλότερα

Ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας, απευθυνόμενος στον κόσμο που κατέκλυσε τις εξέδρες του ΕΑΚ τόνισε: Ο Ολυμπιακός Βόλο θα συνεχίσει το δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και των ποδοσφαιριστών. Για το που θα φτάσει όμως η ομάδα, πέρα από τη διάθεση που έχω εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, εξαρτάται από την παρουσία του κόσμου. Οι μεγάλες ομάδες στηρίζονται στους φιλάθλους τους και από αυτούς αντλούν δύναμη. Όλοι μαζί, λοιπόν, για έναν καλύτερο Ολυμπιακό και να είστε σίγουροι πως η ομάδα θα έχει πολύ καλή πορεία και τη νέα χρονιά».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε δηλώσεις και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στόχος μιας ομάδας που δουλεύει σωστά και οργανωμένα είναι να ανεβαίνει κάθε χρόνο και ένα σκαλοπάτι. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τη δυνατότητα να ξεκινά την αγωνιστική περίοδο, όπως ακριβώς την τελείωσε. Με το βασικό του κορμό, με όλα τα αστέρια στη δύναμή του. Μάλιστα, με τις προσθήκες που θα κάνουμε στη μεταγραφική περίοδο, η ομάδα θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερο πρόσωπο.

Η αγορά στην οποία κινείται ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτή της Αργεντινής. Το πρωτάθλημα στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής τελείωσε την Κυριακή και κάποιοι παίκτες που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας μας έχουν επιπλέον υποχρεώσεις, από τη στιγμή που θα αγωνιστούν σε μπαράζ. Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες δέκα μέρες θα έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσει κατά 90% τις μεταγραφικές μας κινήσεις. Θα αποκτηθούν άλλοι έξι παίκτες και πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Ο νέος προπονητής έχει πολύ μεγάλη διάθεση για δουλειά, είναι φιλόδοξος και με βάση το ισπανικό μοντέλο ο Ολυμπιακός θα δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο».

Σε ερώτηση για το αν το Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο εγκαίρως, ο κ. Μπέος υποστήριξε: «Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Πανθεσσαλικό και δεν αναφέρομαι μόνο στο χλοοτάπητα, αλλά και στα έργα που γίνονται στις κερκίδες και στα αποδυτήρια. Πιστεύω πως μέχρι τις 20 Ιουλίου το Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το αν θα παραχωρηθεί κάποιος παίκτης από το βασικό κορμό τόνισε: «Αν έρθει κάποια αξιόλογη οικονομική πρόταση ένας ποδοσφαιριστής θα φύγει. Δεν επιθυμούμε να γίνει άλλη μετακίνηση για να μην αποδυναμωθεί η ομάδα. Σκοπός μας είναι ο Ολυμπιακός τη νέα αγωνιστική περίοδο να παρουσιαστεί το ίδιο δυνατός και γιατί όχι να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω».

 

Γράθια: Καλύτεροι

από πέρυσι

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γράθια μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε εδώ στη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Όπως είπε και ο πρόεδρος, πιστεύω σ’ αυτή την ομάδα και με τη δουλειά και τη συμπαράσταση του κόσμου ελπίζω ο Ολυμπιακός Βόλου να φτάσει πολύ ψηλά».

Για την χθεσινή κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ, σχολίασε: «Ανεξαρτήτου αντιπάλου θα προετοιμαστούμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία και σε 3,5 εβδομάδες σίγουρα δεν μπορεί να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε εννέα εβδομάδες και τότε πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι 100%.

Για το αν θα δώσει η ομάδα κάποια φιλικά, επισήμανε: «Θα δώσουμε δύο φιλικά σίγουρα», ενώ για τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου υπογράμμισε: «Η ομάδα θέλω να παρουσιαστεί καλύτερη από πέρυσι. Να παίξει καλύτερα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της ομάδας, Λεάντρο Άλβαρεζ, τονίζοντας τα εξής: «Θέλω να αρχίσουμε τη χρονιά καλά. Να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Θέλουμε οι φίλαθλοι να βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα, για να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Οι «ερυθρόλευκοι» από αύριο θα αρχίσουν να περνούν από ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και οι προπονήσεις μέχρι και το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν στο ΕΑΚ (πρωί-απόγευμα). Την Κυριακή 26/7 η ομάδα θα μεταβεί στην Πορταριά, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το