Αθλητισμός

Πανέτοιμος για τη νίκη

Ο Ολυμπιακός Β. υποδέχεται στις 5.15 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό τον Πανιώνιο για τη Σούπερ Λιγκ

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ αρχίζουν σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται στις 5.15 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα το 2011, απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και η οποία αναμένεται να παλέψει με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου το βολιώτικο συγκρότημα είχε καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς, χάρη στο γκολ που είχε πετύχει ο Μάριο Μπρέσκα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Θα είναι πάντως πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πετύχει νίκη και στο σημερινό ματς για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί θα σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, δεύτερον θα ξεφύγει οκτώ βαθμούς από τον σημερινό του αντίπαλο, τρίτον μπορεί να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από τον Ολυμπιακό στην κατάταξη και οι οποίες δίνουν δύσκολα παιχνίδια και τέταρτον η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο Σάκης Τσιώλης όλη την εβδομάδα δεν σταμάτησε να μιλά στους ποδοσφαιριστές για τη σπουδαιότητα που έχει το σημερινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου, ζητώντας τους να παρουσιαστούν πειθαρχημένοι, σοβαροί, αποφεύγοντας τα λάθη και δείχνοντας την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα στο δεύτερο γύρο της Σούπερ Λιγκ, πράγμα που δεν έκαναν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Δύο νίκες σε επτά παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό ήταν ο απολογισμός για το βολιώτικο συγκρότημα, το οποίο έχει να κερδίσει εντός έδρας εδώ και δύο μήνες και συγκεκριμένα από το ματς με την Κέρκυρα για την 9η αγωνιστική (6 Νοεμβρίου).

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με την τεχνική ηγεσία να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος εξακολουθεί να είναι τραυματίας. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Όσον αφορά την ενδεκάδα ο Σάκης Τσιώλης δεν αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με το τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Το νέο πρόσωπο στο βασικό σχήμα θα είναι ο Ηλίας Σολάκης, αντί του τραυματία Ουμπίντες, ενώ η ομάδα θα αγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν, με σύστημα 4-4-2.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γιακούποβιτς, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελέσουν οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Οι Άλβαρεζ και ένας εκ των Καπετάνου, Μητρόπουλου θα αγωνιστούν ως αμυντικοί χαφ, ενώ οι άλλοι δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Μόνχε (αριστερά) και ο Μπρέσκα στη δεξιά πλευρά. Οι Μαρτίν και Σολάκης θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων». Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται επίσης και οι Ρόκα, Ρόκας, Ρίκκα, Ψυχογιός, Τομάς, Πλιάγκας και Σκάρος.

Χωρίς Μανιάτη

ο Πανιώνιος

Ο Γιάννης Μανιάτης δεν βρίσκεται στην αποστολή του Πανιωνίου για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι μπήκε ο επίλογος στην καριέρα του στους «κυανέρυθρους». Αντίθετα, στην αποστολή μετέχει ο Κουμορτζί που ίσως αγωνιστεί για τελευταία φορά με τους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Μανιάτης φόρεσε για τελευταία φορά την κυανέρυθρη φανέλα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη και πλέον αποχαιρετά την ομάδα που τον ανέδειξε σε μία δύσκολη μάλιστα περίοδο για τον σύλλογο.

Στον αντίποδα ο Μπερνάρντ Κουμορτζί, που αναμένεται και αυτός να μεταπηδήσει και τυπικά στον «Θρύλο», είναι στην αποστολή, καθώς επανέρχεται περίπου ενάμιση μήνα μετά την απουσία του λόγω των ενοχλήσεων που είχε στη μέση.

Ο Γκανέζος μέσος θα φορέσει ξανά την φανέλα του Πανιωνίου και μένει να φανεί αν αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι.

Στη διάθεση του Τάκη Λεμονή εξάλλου βρίσκεται ξανά και ο Γάλλος Σεντρίκ Βαρό, ο οποίος και αναμένεται να καλύψει το κενό του Μανιάτη στο δεξί άκρο της άμυνας.

Κατά τα άλλα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μάχο, στο αριστερό άκρο ο Κοντοές και στο κέντρο της άμυνας οι Λάτκα και Σιόβας.

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Σάμαρης και στην επίθεση οι Ριέρα, Κούκετς και ο Μπάλαμπαν ή ο Σκούρτης.

Την αποστολή αποτελούν οι: Μάχο, Μπέλιτς, Λάτκα, Κοντοές, Αναστασόπουλος, Γιόνσον, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Όμο, Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Σκούρτης, Σάμαρης, Βαρό και Σαλαλί.

Οι Νεοσμυρνιώτες προέρχονται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους (1-1 στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό και 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Ν. Σμύρνη). Οι «κυανέρυθροι» έχουν σημειώσει μόλις μία νίκη εκτός έδρας επί της Λάρισας με 1-0, ενώ μετρούν τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Τα εισιτήρια

με Πανιώνιο

Οι τιμές των εισιτηρίων που ισχύουν για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο είναι οι εξής:

* 10€ (πέταλο) στις θύρες 1-12 (είσοδος από την 1η Πεζογέφυρα)
* 20€ στις θύρες 14,17 (κερκίδες 206,207) και 26, 29 (κερκίδα 211,212), (είσοδος από 2η Πεζογέφυρα),
* 30€ στις θύρες 13 (κερκίδα 106) και 27, 28, 30 (κερκίδα 111,112) (είσοδος από 2η Πεζογέφυρα),
* 50€ στις θύρες 16 (κερκίδα 108), (είσοδος από 2η Πεζογέφυρα)
* Δωρεάν είσοδος στις γυναίκες και παιδιά κάτω των 14 ετών.
* Δωρεάν είσοδος για όλους τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Το εισιτήριο για τους φιλάθλους του Πανιωνίου κοστίζει 20€ και θα φιλοξενηθούν στο βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ενώ η είσοδός τους θα πραγματοποιηθεί από την 3η Πεζογέφυρα.

Ανακοίνωση

του ΣΦΟΒ

Από τον ΣΦΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Φίλοι του Ολυμπιακού, σήμερα η αγαπημένη μας ομάδα δίνει ένα κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η νίκη είναι μονόδρομος. Όλοι μαζί με δύναμη και ζωντάνια να γίνουμε ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας. Να αψηφήσουμε τις όποιες καιρικές συνθήκες, μαζικά να δώσουμε το «παρών» και να πανηγυρίσουμε μία ακόμη νίκη».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ώρα: 17.15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

11. Καπετάνος

10. Μπρέσκα

26. Μόνχε

9. Μαρτίν

77. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

77. Μάχο

12. Βαρό

25. Κοντοές

5. Λάτκα

23. Σιόβας

26. Τσότσαλιτς

21. Κουμορτζί

22. Σάμαρης

8. Ριέρα

14. Κούκετς

10. Μπάλαμπαν

Προπονητής:

Τ. Λεμονής

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Τέταρτος διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το