Photo Gallery, Τοπικά

Πήραν 30.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο

Με τη μέθοδο του ριφιφί σε κεντρικότατο σημείο του Βόλου

 

 

Με τη μέθοδο του ριφιφί άγνωστοι κατάφεραν να διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο και να αφαιρέσουν το ποσό των 30.000 ευρώ. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καταγγέλθηκε όμως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας χθες το μεσημέρι. Η καταγγελία είναι προφορική και σήμερα αναμένεται να γίνει επίσημα από τον παθόντα.

Θύμα ένας 85χρονος συνταξιούχος εργολάβος, ο οποίος διατηρούσε γραφείο σε κεντρικό σημείο του Βόλου, στην οδό Ιάσονος και Κουταρέλια. Το γραφείο, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, χρησιμοποιείται από τον 85χρονο κυρίως ως στέκι συγκέντρωσης φίλων και όχι ως επαγγελματικός χώρος. Βρίσκεται σε ισόγειο οικοδομής και δίπλα από ένα άλλο ισόγειο κατάστημα, που εδώ και χρόνια παρέμενε ξενοίκιαστο.

Οι δράστες όμως φαίνεται πως είχαν «βάλει στο μάτι» το χρηματοκιβώτιο και κατέστρωσαν το δικό τους σχέδιο. Το σχέδιό τους το υλοποίησαν, όπως υπολογίζεται, νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν στον ιδιοκτήτη του ξενοίκιαστου ακινήτου, που εφάπτεται με το γραφείο – στέκι του 85χρονου και ζήτησαν να το νοικιάσουν. Έδωσαν μάλιστα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος προκαταβολή και εκείνος τους παρέδωσε τα κλειδιά.

Έτσι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εισήλθαν από το κατάστημα που νοίκιασαν και άνοιξαν μία τρύπα στη μεσοτοιχία που χωρίζει τα δύο καταστήματα.

Από μία πρώτη αυτοψία προκύπτει ότι η διάνοιξη ήταν εύκολη, καθώς ο τοίχος δεν φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένος. Ήταν «μονότουβλο», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και έτσι οι δράστες με ευκολία κατάφεραν να ανοίξουν την τρύπα -μικρών σχετικά διατάσεων- μέσα από την οποία πέρασαν στο γραφείο του 85χρονου.

Με διαρρηκτικά εργαλεία και τη χρήση οξυγόνου κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν – σύμφωνα με τον παθόντα – το ποσό των 30.000 ευρώ.

Οι δράστες πήραν ανενόχλητοι τα χρήματα και έφυγαν από τον ίδιο δρόμο, δηλαδή μέσω της τρύπας που άνοιξαν στον τοίχο και στη συνέχεια από την πόρτα που καταστήματος που νοίκιασαν.

Η διάρρηξη-κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11, όταν ο 85χρονος πήγε στο γραφείο του. Αξίζει να σημειωθεί πως το εσωτερικό του γραφείου του ηλικιωμένου δεν είναι εμφανές από τους διερχόμενους καθώς οι προθήκες καλύπτονται με στόρια. Όταν όμως το γραφείο είναι ανοικτό, διερχόμενοι μπορούν να διακρίνουν το εσωτερικό και να δούνε το χρηματοκιβώτιο.

Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου για τον εντοπισμό των δραστών.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το