Πολιτική

Πάλεψε μισή ώρα με ένοπλους ληστές και τελικά τους έτρεψε σε φυγή

35χρονος πρατηριούχος καυσίμων προχθές το βράδυ στα Καλά Νερά



Για μισή ώρα πάλευε να γλιτώσει από τους ένοπλους κουκουλοφόρους ληστές του ένας 35χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Καλά Νερά. Αν και οι δράστες ήταν δύο, οπλισμένοι και με σωματική διάπλαση που υπερτερούσε της δικής του, ο 35χρονος Παναγιώτης Αλτίνης κατάφερε να αποτρέψει τη ληστεία στο βενζινάδικό του και να σώσει τη ζωή του, αλλά και την περιουσία του.

Μετά από πάλη μισής ώρας, ένας από τους δύο ενόπλους τον κάρφωσε με κατσαβίδι στο χέρι τραυματίζοντάς τον ελαφρά, κάμπτοντας έτσι την αντίστασή του. Οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και έφυγαν τρέχοντας από το βενζινάδικο. Με αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, κατάφεραν να διαφύγουν. Ο 35χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία Μηλεών και στη συνέχεια μετέβη για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών για εντοπισμό των δραστών είναι άκαρπες.

Η θρασύτατη ένοπλη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, στο πρατήριο καυσίμων στο δρόμο Βόλου-Αργαλαστής, στο ύψος των Καλών Νερών.

Ρεπορτάζ: ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Εφιαλτικές ώρες έζησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρατηριούχος Παναγιώτης Αλτίνης, όταν λίγα λεπτά πριν κλείσει το κατάστημά του, ήρθε αντιμέτωπος με ένοπλους ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο κατάστημά του με καλάσνικοφ.

Οι δύο άντρες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face. Εκείνη την ώρα επικρατούσε ερημιά στη γύρω περιοχή. Ο 35χρονος πρατηριούχος είχε μόλις κλείσει τις εξωτερικές αντλίες των καυσίμων, εισήλθε στο κατάστημα και ετοιμαζόταν να κλείσει και το ταμείο του. Οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο πρατήριο και με παρατεταμένο το όπλο του ζήτησαν τα χρήματα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο άντρες ήταν ψηλοί, αδύνατοι και μιλούσαν σπασμένα ελληνικά. Οι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας φαίνεται να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται πιθανότατα για Αλβανούς. Ίσως πρόκειται για άτομα που διέμεναν στην περιοχή.

Ο 35χρονος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα. Οι επίδοξοι ληστές τον απείλησαν, αλλά ο πρατηριούχους αντιστάθηκε. Τότε ήρθαν στα χέρια. Στη διάρκεια της συμπλοκής το όπλο που κρατούσε ο ένας ληστής εκπυρσοκρότησε, ευτυχώς, όμως οι σφαίρες κτύπησαν στην οροφή του κτιρίου. Η πάλη του 35χρονου με τους δύο δράστες διήρκησε μισή περίπου ώρα. Ο ένας ληστής κτύπησε με κατσαβίδι στο χέρι τον πρατηριούχο κάμπτοντας την αντίστασή του.

Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας από το πρατήριο χωρίς τελικά να πάρουν τα χρήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει κοντά στο πρατήριο και εξαφανίστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένοικοι εφαπτόμενου με το πρατήριο καυσίμων σπιτιού δεν αντελήφθησαν τα όσα συνέβησαν. Στο δρόμο και την ευρύτερη περιοχή δεν υπήρχε κίνηση και κανείς δεν αντελήφθη το περιστατικό. Την ερημιά και το σκοτάδι εκμεταλλεύτηκαν και οι δράστες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Μηλεών έχουν αναλάβει την προανάκριση. Όπως ανέφερε ο διοικητής του τμήματος κ. Πολυχρόνου, αναμένονται στοιχεία από τη Σήμανση προς αξιοποίηση που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως η απόπειρα ληστείας είχε σχεδιαστεί από δράστες που φαίνεται να γνώριζαν την περιοχή και είχαν υπολογίσει τις κινήσεις τους.

Χθες το πρωί ο 35χρονος, συνοδευόμενος από τον αδελφό του (ο οποίος είναι αστυνομικός) έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σε κάθε περίπτωση τα όσα έζησε τον έχουν σοκάρει.

Φάνηκε όμως, όπως αποδείχθηκε, τυχερός, καθώς η πάλη με τους δράστες ήταν άνιση.

Από τα στοιχεία της Αστυνομίας, το 2010 καταγράφεται μεγάλη αύξηση ληστειών – κυρίως σε τράπεζες, πρατήρια καυσίμων και σούπερ μάρκετ – κλοπών και διαρρήξεων. Οι δράστες εμφανίζονται να έχουν αποθρασυνθεί και να μη διστάζουν να έρθουν αντιμέτωποι με τα θύματά τους.

Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας υπογραμμίζουν πως αναμένεται περαιτέρω αύξηση ανάλογων περιστατικών λόγω της οικονομικής κρίσης. Συνιστούν δε τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Η αύξηση ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στη Μαγνησία υπολογίζεται στο 25-30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα περισσότερα δε περιστατικά χαρακτηρίζονται από βία, ενώ οι δράστες εμφανίζονται αποφασισμένοι να πετύχουν το στόχο τους με κάθε τρόπο.

Το περιστατικό της απόπειρας ληστείες στα Καλά Νερά προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα της τοπικής Αστυνομίας των ενόπλων επιθέσεων αγνώστων δραστών σε βάρος πολιτών.

Έως χθες, αργά το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών είχαν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων – κυρίως αλλοδαπών που ζουν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή – χωρίς όμως να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος κάποιων ατόμων. Έτσι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η έρευνα συνεχίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το