Photo Gallery, Πολιτική

Πάγκαλος: Δεν έχω να πληρώσω…

 

Ας με συλλάβει ο Βενιζέλος λέει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, για το χαράτσι στα ακίνητα

 

Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί , τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

 

Έντονες συζητήσεις έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και υποστήριξε ότι και ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα.

 

“Εγώ θεωρώ ότι τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Θα έλεγα ότι έχουν ήδη εξαντληθεί εδώ και κάποιο χρόνο. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα λέω και αναλαμβάνω και την ευθύνη να το υπερασπιστώ”, εξήγησε.

 

“Ο λόγος είναι ότι έχω μια περιουσία σε ακίνητα η οποία είναι καθαρά κληρονομική, εγώ ο ίδιος δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα, και επειδή δεν έχω 17.500 ευρώ θα αναγκαστώ να πουλήσω κάποιο από αυτά”, συμπλήρωσε. Στο ερώτημα μάλιστα τι θα συμβεί αν δεν βρει αγοραστή ο κ. Πάγκαλος είπε ότι “μπορεί να με συλλάβει ο Βενιζέλος και να με βάλει φυλακή”.

 

Για το μέτρο των αποδείξεων, τάχθηκε υπέρ, γιατί η συλλογή τους μπορεί να περιορίσει την φοροδιαφυγή όπως είπε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το χθεσινό μέτρο για τις αποδείξεις δεν έχει έρθει ακόμα στο υπουργικό συμβούλιο και ότι πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση.

 

Χαρακτήρισε ατυχή την έκφραση “λεφτά υπάρχουν”, ενώ απάντησε και στις φωνές που ακούγονται και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη νομιμοποίησης της πολιτικής της μέσω της διεξαγωγής εκλογών.

 

“Εγώ δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη νομιμοποίησης επειδή αλλάζει πολιτική μπροστά σε διαφορετική συγκυρία. Αν την χρησιμοποίησε κάποιος (την λέξη) έχει κάνει πολύ μεγάλο σφάλμα”, σημείωσε.

 

Για την λήψη δανείων από τους εταίρους μας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ντρέπεται για αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες.

 

Είπε επιπρόσθετα ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας. Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί κατηγόρησε ανοιχτά τη ΝΔ ότι τις υποκινεί ενώ για τα συνδικάτα ανέφερε ότι “μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τους το απαγορεύουν”.

 

Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ίδιου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.

 

Για το θέμα της αφαίρεσης του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου από το πρόσωπό του την οποία εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι επανέλαβε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που γράφτηκαν στον Τύπο. “Αυτό που είπα είναι το μέσο εισόδημά τους είναι 1500 ευρώ, αυτό είπα εγώ και τους έκανα και χάρη γιατί δηλώνουν και λιγότερο από 1500”, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα επιπρόσθετα ότι του αφαιρέθηκε ένας τίτλος που δεν ήξερε ότι είχε.

 

Ο Δ.Σ.Α σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι αφαιρεί τον προαναφερθέντα τίτλο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης “για όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις”.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το