Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Ο τελικός της ντροπής


Θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν τη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Οι τρεις αρχηγοί της ΑΕΚ σηκώνουν το κύπελλο


 

* Κυπελλούχος η ΑΕΚ νικώντας 3-0 τον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για 14η φορά στην ιστορία της. Όμως για μία ακόμη φορά επεισόδια στιγμάτισαν το τελικό. Μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Τάσο Κάκο, οι οπαδοί της «Ένωσης» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ενώ κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της ομάδας τους, κάποιοι άλλοι έπαιξαν ξύλο με τους παίκτες του Ατρομήτου και τα ΜΑΤ. Επεισόδια είχαμε και πριν την έναρξη του αγώνα. Τα γκολ πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού), Μπάχα και Καφές.

Εικόνες ντροπής και βιαιότητας στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, που βρήκε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ελλάδας με τη νίκη της 3-0 επί του Ατρομήτου. Εκατοντάδες ανεγκέφαλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση γρήγορα μεταφέρθηκε στις κερκίδες, όπου αρχικά οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου… επιδόθηκαν σε ανελέητο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα.
Οι αντεγκλήσεις μεταξύ οπαδών ήταν μόνο η αρχή στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να περιορίσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ και να τους βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου με τις προσπάθειες αυτές πολύ γρήγορα να μετατρέπονται σε βίαιες ενέργειες εκατέρωθεν (αστυνομία-οπαδοί) για να ακολουθήσουν σκηνές… πολέμου και ατελείωτες συρράξεις, που γενικεύτηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει πριν την έναρξη του αγώνα με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, ενώ σε κάθε γκολ της ΑΕΚ οπαδοί έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν.

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο τελικός Λεζάντα

 

 

Ο αγώνας

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι ήλεγχαν το κέντρο με την Ένωση να περιμένει στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, δείχνοντας να δυσκολεύεται να αποβάλλει το άγχος, ώστε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Σιγά-σιγά, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν τον Ατρόμητο. Μετά το εικοσάλεπτο η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 28’ άνοιξε το σκορ. Ο Σκόκο σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος που βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής του Ιτάνζ, ανενόχλητος με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τον «Δικέφαλο». Πάντως, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και οι Περιστεριώτες δικαίως διαμαρτυρήθηκαν. Το τέρμα του «Λύμπε» απελευθέρωσε… για τα καλά την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που είδε, όμως, τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας στο μισάωρο (στη θέση του πέρασε ο Μπαχά).
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος «άγγιξε» δύο φορές την ισοφάριση. Στο 47 κεφαλιά του Νεμπεγλέρα κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η σκαστή κεφαλιά του Μπαζίνσκι στο 53’. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία δημιούργησε η ΑΕΚ στο 57΄ με εκτέλεση Λαγού και κεφαλιά του Δέλλα, με τον Ιτάνζ να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού να κρατάει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανωλάς με σωτήρια προβολή κόντραρε το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» την κατάκτηση του τροπαίου στο 78’ με το γκολ του Μπαχά που

πλάσαρε τον Ιτάνζ στη δεξιά του γωνία και έκανε το 2-0. Ο Καφές, στο 85′, πλάσαρε εξαιρετικά τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 3-0, προκαλώντας… μπάχαλο στο ΟΑΚΑ, με αρκετούς οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, τον Χιμένεθ και όλους τους ανθρώπους στον πάγκο της ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα. Σημειώνεται ότι αν και ο κ. Κάκος είχε αρχικά δείξει εννέα λεπτά καθυστερήσεων, εντούτοις «σφύριξε» τη λήξη στο 92’.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα (82′ Σαρμιέντο), Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (65′ Μπρίτο), Καμαρά (90′ Σαμπού), Αναστασάκος.
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32′ λ.τρ. Μπαχά), Μπλάνκο (70′ Καφές).

«Καίει» την ΑΕΚ

το φύλλο αγώνα

Επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, όταν αυτοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, καταγράφει στο φύλλο αγώνος ότι δέχθηκε ο Τάσος Κάκος. Ο Κερκυραίος διαιτητής, ωστόσο, δεν αναφέρει πουθενά ότι από τα εννέα λεπτά καθυστερήσεων παίχθηκαν μόνο τα δύο, λόγω της εισβολής, αναφέροντας εντούτοις τις συχνές διακοπές που είχε η αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι δέχτηκε επίθεση στο κεφάλι και τα πόδια, από οπαδούς της «Ένωσης», ενώ κλάπηκαν και τα σημαιάκια των βοηθών του.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι 10 πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο που σίγουρα δεν ήξερες

Οι κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται κανόνες ώστε οι άνθρωποι να ζουν σε αρμονία.…

24 Μαΐου 2024

To VMRO κατηγορεί την Ελλάδα ότι κλείνει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Προκλητικός εμφανίστηκε, για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος VMRO –DPMNE και μελλοντικός…

24 Μαΐου 2024

Συναγερμός με περιστατικό μηνιγγίτιδας στο Ηράκλειο – Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων νοσηλεύεται κορίτσι, μαθήτρια δημοτικού…

24 Μαΐου 2024

Κιλκίς: Ελεύθερος ο 58χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή – Προφυλακιστέος ο συνεργός του 45χρονου

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κιλκίς, ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο…

24 Μαΐου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Σε ποιους κόβεται από 1η Ιουλίου

Η δόση για το επίδομα παιδιού Α21 του διμήνου Μάρτιος- Απρίλιος πλησιάζει με πληρωμές στους…

24 Μαΐου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Χωρίς δημόσιες εμφανίσεις για όλο το 2024

Εκτός δημοσίων εμφανίσεων θα παραμείνει η Κέιτ Μίντλετον καθώς συνεχίζει τη χημειοθεραπεία για καρκίνο, όπως…

24 Μαΐου 2024