Photo Gallery, Τοπικά

Ο ληστής τριγυρνούσε με ποδήλατο και εντόπιζε τους στόχους του

Αναγνωρίστηκε από τα θύματα των δύο προχθεσινών ληστειών στο Βόλο

 

Η Αστυνομία αναζητά άλλους τρεις Βούλγαρους, συνεργούς του 21χρονου δράστη – Διερευνάται τυχόν συμμετοχή της σπείρας και σε άλλες ληστείες

 

 

Τριγυρνούσε με το ποδήλατο στις γειτονιές και εντόπιζε τους στόχους, που αυτός και οι συνεργοί του θα «κτυπούσαν». Ο στόχος ήταν η διάρρηξη σπιτιών, αδιαφορώντας αν οι ένοικοι βρίσκονταν ή όχι μέσα στα σπίτια. Ο λόγος για έναν 21χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη και είναι ένας από τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι με περισσή θρασύτητα εισήλθαν σε δύο σπίτια, στη Νεάπολη και στο Φυτόκο, το βράδυ της Τρίτης. Οι ένοικοι όμως ξύπνησαν και στη μία περίπτωση μαχαίρωσαν τον 42χρονο, κάτοικο του σπιτιού στη Νεάπολη, ενώ στην άλλη γρονθοκόπησαν τον 49χρονο κάτοικο του σπιτιού στο Φυτόκο και διέφυγαν.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και τελικά οδήγησε στη σύλληψη του ενός από τους τέσσερις, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τα θύματα, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε προσαχθεί στην Αστυνομία ως ύποπτος και έτσι είχαν κρατηθεί τα στοιχεία του. Η φωτογραφία του νεαρού αλλοδαπού δράστη, που έδειξαν οι αστυνομικοί στα θύματα των δύο ληστειών της προχθεσινής νύχτας, ήταν αρκετή για να επιβεβαιωθεί πως επρόκειτο για τον άνθρωπο που είχε εισέλθει στο σπίτι τους για να τους ληστέψει και τους κτύπησε.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ο εντοπισμός του έγινε στην παραλία Αλμυρού, όπου συχνάζουν πλέον πολλοί Βούλγαροι και φέρεται να είναι στέκι. Ο δράστης βρισκόταν μαζί με συμπατριώτες του και έδειχνε σαν να μη συμβαίνει κάτι. Στη θέα των αστυνομικών δεν φαίνεται να αντέδρασε. Αρχικά έγινε προσαγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπως και άλλων αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση των ληστειών. Μετά την αναγνώρισή του από τα πρόσφατα θύματά του, συνελήφθη και θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη. Οι τρεις άλλοι συνεργοί του, συμπατριώτες του, όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί, έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται. Όπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος είχε έρθει πριν από μήνες στην Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό είχε θεαθεί στην οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, στο Βόλο, να κινείται με ποδήλατο, ύποπτα, παρακολουθώντας σπίτια της περιοχής. Τότε είχε προσαχθεί, καθώς οι κινήσεις του είχαν θεωρηθεί ύποπτες, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί ερευνούσαν – και ερευνούν – τις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων. Αφέθηκε όμως ελεύθερος, καθώς δεν είχαν προκύψει σε βάρος του στοιχεία.

Από το πρωί της Τετάρτης και αφού καταγγέλθηκαν οι δύο ληστείες, στη Νεάπολη και στο Φυτόκο, οι αστυνομικοί άρχισαν να «οργώνουν» στέκια αλλοδαπών και να ξεσκονίζουν τα αρχεία τους αναζητώντας άτομα που είχαν θεωρηθεί ύποπτα και κατά καιρούς είχαν προσαχθεί για εξέταση. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν και στον 21χρονο, ο οποίος – μετά την αναγνώρισή του από τα θύματα – ανακρίνεται και για τυχόν συμμετοχή του σε άλλες ανάλογες υποθέσεις, που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι «σκληρός», δεν φαίνεται να ομολογεί και κυρίως να αποκαλύπτει τους συνεργούς του.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εντατικά για τον εντοπισμό και των τριών άλλων Βουλγάρων, με τους οποίους ο νεαρός δράστης φέρεται να είχε συστήσει σπείρα με σκοπό τις ληστείες και τις διαρρήξεις.

Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας «Φορντ», που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις Βούλγαροι για τις προχθεσινές ληστείες, στην περιοχή της Κατερίνης. Το αυτοκίνητο όμως είχε κλαπεί πριν μερικές ημέρες από την Ηγουμενίτσα. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ότι οι υπόλοιποι τρεις δράστες έφτασαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Κατερίνη, όπου το εγκατέλειψαν και κινήθηκαν με άλλο τρόπο.

Στην επίσημη ενημέρωσή της, χθες, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρει πως όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος αλλοδαπός είχε συγκροτήσει μαζί με άλλα τρία άτομα, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα, ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών στο Βόλο. Ο δράστης αναγνωρίστηκε από τους παθόντες ως ένας από τους δράστες των ληστειών που έγιναν σε βάρος τους.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Πρωινές ώρες της 22/06/2011 ένας από τους τέσσερις δράστες μπήκε από ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και αφαίρεσε κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την αποχώρησή του έγινε αντιληπτός από τους παθόντες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και τους γρονθοκόπησε επιτυγχάνοντας τη διαφυγή του.

Πρωινές ώρες της 22/06/2011 δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν από ανοιχτή μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο δίπατης μονοκατοικίας, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ένας από τους δράστες επιτέθηκε με μαχαίρι στον παθόντα και τον τραυμάτισε σοβαρά επιτυγχάνοντας να διαφύγουν. Εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα, ελπίζουν πως ο εντοπισμός του αυτοκινήτου των δραστών θα τους δώσει στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

Δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ

Συναντήσαμε χθες το μεσημέρι, τον 49χρονο, θύμα της σπείρας των Βουλγάρων ληστών, μαζί με τη σύζυγό του. Είναι ακόμη σοκαρισμένοι από αυτό που τους συνέβη. Περιγράφουν τη στιγμή που είδαν το δράστη στο σπίτι τους. Το συγκλονιστικό είναι πως το σκηνικό έζησε και το ανήλικο παιδί τους, που είναι τρομοκρατημένο και με δυσκολία προσπαθούν να το ηρεμήσουν. Ο 49χρονος άκουσε θόρυβο και όταν κινήθηκε προς το σημείο απ’ όπου ακούστηκε ο θόρυβος ήρθε στην κυριολεξία πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη. Οι δύο τους συνεπλάκησαν. Ο 49χρονος για να αμυνθεί θέλοντας να προστατεύσει την οικογένειά του και την περιουσία του και ο άλλος για να τον ακινητοποιήσει και να μπορέσει να φύγει. Τελικά κατάφερε, με γροθιές, να ξεφύγει από τον 49χρονο και να βγει από το σπίτι. Υποστηρίζει πως όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τη φωτογραφία του δράστη, αμέσως τον αναγνώρισε. Επιμένει στη βεβαιότητά του, λέγοντας πως ήρθαν τόσο κοντά, που δεν πρόκειται να ξεχάσει τα χαρακτηριστικά του, παρά την έντονη ψυχολογική φόρτιση στην οποία – μοιραία – βρίσκεται ένα άτομο σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Στον Εισαγγελέα

Αργά το μεσημέρι ο 21χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Θα απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η απολογία των δύο Αλβανών, 31 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για διαρρήξεις σε δύο σπίτια και μία απόπειρα. Συνελήφθησαν στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, κρυμμένοι σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου οικοδομής, που σκόπευαν να διαρρήξουν. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τετελεσμένη και σε απόπειρα από πρόσωπα που είχαν ενωθεί προκειμένου να διαπράττουν κλοπές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το