Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Οργάνωση παραλιών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Με στόχο την εξυπηρέτηση των λουομένων και την αύξηση των επισκεπτών
Με στόχο την εξυπηρέτηση των λουομένων και την αύξηση των επισκεπτών

Σε ενέργειες για την καλύτερη οργάνωση και φέτος της παραλίας του Καμαρίου στο Κεραμίδι και των άλλων παραλιών για να υποδεχτούν τους λουόμενους στην καλοκαιρινή σεζόν που αρχίζει σε λίγες ημέρες, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ναυαγοσώστης, τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, μίσθωση περιπτέρου, αναβάθμιση του οδικού δικτύου πρόσβασης, μεταφορά των λουομένων με έκτακτα δρομολόγια είναι τα στοιχεία που επικεντρώνεται ο Δήμος.

Τα θετικά μηνύματα για την ενίσχυση της έλευσης τουριστών που θέλησαν να γευτούν τις πανέμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του Δήμου, φάνηκαν από πέρυσι, όταν με τις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές και το οδικό δίκτυο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατακόρυφα.

Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και φέτος ο Δήμος για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και είναι φυσικό ο κόσμος να αρχίσει τα μπάνια. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι, δηλαδή να διαμορφώσουμε τις καλύτερες δυνατόν υποδομές στην παραλία του Καμαρίου, ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια και έχοντας υπηρεσίες στην εστίαση, τη διαμονή τους, την πρόσβασή τους. Ήδη ξεκινήσαμε τις σχετικές ενέργειες και στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις. Η περσινή εμπειρία έδειξε πως ο κόσμος αναζητεί νέες υποδομές και γι’ αυτό ανταποκρίθηκε με θέρμη και μεγάλη προσέλευση στις ενέργειες που κάναμε. Στόχος μας είναι αφενός να εξυπηρετήσουμε τους λουόμενους, αφετέρου να ενισχύσουμε την έλευση επισκεπτών και προς αυτή την πλευρά του Πηλίου που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα με τις υπόλοιπες περιοχές».

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ήδη ζητήσει την τοποθέτηση ενός ναυαγοσώστη για την παραλία του Καμαρίου, όπου υπάρχει ναυαγοσωστικό βάθρο. Το αίτημα υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται η απάντηση.

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και φέτος στην τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων δωρεάν για τους λουόμενους. Στο ίδιο πλαίσιο προωθείται και η μίσθωση του περιπτέρου που βρίσκεται στην πλατεία του Καμαρίου.

Από το Δήμο έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες καθαρισμού του δρόμου που οδηγεί τόσο στο Καμάρι, όσο και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου. Ο δρόμος προς το Καμάρι είναι ασφαλτοστρωμένος, ενώ η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο Κεραμίδι. Στο Καμάρι υπάρχει και πάρκιν για τη στάθμευση των οχημάτων.

Ο Δήμος θα λειτουργήσει και φέτος έκτακτα δρομολόγια που θα ανακοινωθούν σύντομα με το δικό του λεωφορείο για τη μεταφορά των λουομένων από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα στο Καμάρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το