Photo Gallery, Τοπικά

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και στη Μαγνησία

Από τη χθεσινή πρώτη συνάντηση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο Βόλο

Η πρώτη συνάντηση των στελεχών του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia» Βόλου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του κινήματος για το Νομό Μαγνησίας, ενώ αναλύθηκαν και οι θέσεις της ιδρυτικής διακήρυξης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε τη σημαντικότητα της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. «Το κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αποτελεί ένα λαϊκό κίνημα, το οποίο καλεί κάθε ενεργό πολίτη, να συστρατευθεί και να ασπαστεί τις ιδρυτικές του Αρχές».

Ο ίδιος τάχθηκε με το νεοϊδρυθέν κόμμα του κ. Καμμένου, «έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών αυτού του εγχειρήματος, καθώς πρόκειται για ένα νεοσύστατο πολιτικό μηχανισμό. Όμως το έκανα με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό. Αυτή την περίοδο που τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα μας, το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να δώσει λύση για διέξοδο από το μνημόνιο, η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει προοπτική στους Έλληνες. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τον αγώνα των άλλων πολιτικών δυνάμεων που δεν ψήφισαν το μνημόνιο. Όμως η δική μας πρόταση, είναι μία πρόταση, που διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. με σχέσεις ισότιμου εταίρου και όχι με σχέσεις που επεκτείνουν το καθεστώς αποικίας».

Το όραμα του κινήματος είναι, «να χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, μέσα σε μια προοπτική αισιοδοξίας και ελπίδας και έχουμε τα μέσα», σύμφωνα με τον κ. Ζώη.

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να καταδείξουμε, πως δεν είναι η εξαθλίωση και η απελπισία ο μόνος δρόμος που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες. Θα αγωνιστούμε, για να φτάσει το μήνυμά μας και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Ο αγώνας μόλις ξεκινάει. Θα είμαστε δύναμη προοπτικής και ελπίδας για τους Έλληνες. Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν, αν και μέρα με τη μέρα πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ο κ. Ζώης είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με κόμματα τα οποία ψήφισαν και δεσμεύονται να εφαρμόσουν το πλαίσιο, που ορίζουν τα μνημόνια. Εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική πρόταση, δεν έχουμε ανάγκη συνεργασιών».

Σχετικά με τον αν θα καταφέρουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», να στελεχώσουν ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, ο κ. Ζώης υποστήριξε: «Ευτυχώς για εμάς υπάρχει υπερπροσφορά για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Το δύσκολο για εμάς θα είναι να διαχειριστούμε με δικαιοσύνη την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και γι’ αυτό ζητούμε τη βοήθεια των πολιτών. Τα ψηφοδέλτια θα τεθούν υπό τον έλεγχο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν από τους ίδιους τους πολίτες».

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις ενδιαφερομένων

Μέχρι και σήμερα θα υποβάλονται οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχεται η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Στη Μαγνησία πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνει ως υποψήφιους βουλευτές τους κ.κ. Απ. Παπατόλια, Νικ. Χαυτούρα, Τζούλια Τσαλίκη, Κατερίνα Γαργάλα, Γιάν. Αναστασίου, Γιάν. Βλάχο κ.ά.

Στη ΝΔ

Έξι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στο Νομό Μαγνησίας και με τη συμμετοχή και του έβδομου Θανάση Νάκου, που είναι ήδη βουλευτής, συμπληρώνεται το γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Αν και η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, δεν αποκάλυψε τη λίστα των ενδιαφερομένων που έστειλε στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, πληροφορίες αναφέρουν πως κατατέθηκαν αιτήσεις από τους:

-Ζέττα Μακρή, πρώην βουλευτή και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

– Γιώργο Σούρλα, πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Αργύρη Μποντό, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας.

Σπύρο Δεσύλλα, δικηγόρο, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νοτίου Πηλίου (Αφέτες).

Μαρία Καπάνη, δικηγόρο, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Νοτίου Πηλίου (Αργαλαστή).

Χρήστο Μπουκώρο, δημοσιογράφο.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, θα καταρτίσει τον πίνακα υποψηφίων και θα εισηγηθεί σχετικά στον πρόεδρο της ΝΔ.

Σήμερα το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία

Η οριστικοποίηση των υποψηφίων βουλευτών για το ψηφοδέλτιο Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι το κεντρικό θέμα της γενικής συνέλευσης των μελών και φίλων της οργάνωσης του Νομού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Στη γενική συνέλευση θα εκλεγεί η εκλογική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη για όλα τα θέματα των εκλογών και θα αποφασιστούν οι δράσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μαγνησίας κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ διοργανώνει σύσκεψη φορέων με θέμα οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον τουρισμό στην περίοδο της κρίσης, την Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Π. Μελά και 28ης Οκτωβρίου) με εισηγητή τον κ. Δ. Χατζησωκράτη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

 Σοφία Μαυραντζά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το