Τοπικά

Ξεψύχησε σε παγκάκι της Ερμού

Ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στον πεζόδρομο


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε παγκάκι, στον πεζόδρομο της Ερμού, ένας ηλικιωμένος άντρας. Ο θάνατός του, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποδίδεται σε ανακοπή της καρδιάς. Τον ηλικιωμένο, είδαν γερμένο σε παγκάκι στην Ερμού, στη διασταύρωση με Κουταρέλια, χθες το απόγευμα διερχόμενοι πολίτες. Αντελήφθησαν αμέσως πως κάτι του συμβαίνει. Κάποιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το ΕΚΑΒ και είναι χαρακτηριστική η αναφορά του απογευματινού τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, ότι δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες για τον ηλικιωμένο άντρα.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, καθώς η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον πεζόδρομο της Ερμού, οι διασώστες έφτασαν κοντά του και προσπάθησαν να του δώσουν αμέσως βοήθεια. Ο ηλικιωμένος άντρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου έγινε προσπάθεια απεινίδωσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ηλικιωμένος, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν 70 ετών, είχε αφήσει τελικά την τελευταία του πνοή στο παγκάκι της Ερμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, συγγενικά του πρόσωπα τον αναζήτησαν, επειδή ανησύχησαν από την απουσία του. Η αναζήτηση του ηλικιωμένου άντρα έγινε και μέσω του ΕΚΑΒ. Αναμένεται να διαταχθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Όπως όλα δείχνουν ο ηλικιωμένος περπατούσε στον πεζόδρομο της Ερμού όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κάθισε στο παγκάκι, όπου εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Άλλαξε δρομολόγιο

το «Σαντορίνη Εξπρές»

για να παραλάβει 7χρονο

από την Αλόννησο

Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να αποσπάσει η πράξη του πλοιάρχου του οχηματαγωγού «Σαντορίνη Εξπρές», ο οποίος αποφάσισε την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Αλοννήσου για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου 7χρονου αγοριού, τραυματία τροχαίου ατυχήματος. Το πλοίο δεν είχε προγραμματισμένο, για χθες, δρομολόγιο με προορισμό την Αλόννησο. Το χθεσινό δρομολόγιο ήταν Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος και επιστροφή στο Βόλο.

Χθες το πρωί, όπως έγινε γνωστό, στην Αλόννησο σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε ένα 7χρονο αγόρι. Ο μικρός επέβαινε σε αυτοκίνητο με οδηγό τον πατέρα του. Για άγνωστο λόγο, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 7χρονου. Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μεταφορά του παιδιού ήταν σχεδόν αδύνατη, καθώς η λιμενική αρχή της Σκοπέλου δεν διαθέτει πλωτό, αλλά και ο απόπλους οποιουδήποτε άλλου μικρού σκάφος θεωρήθηκε δύσκολος και επικίνδυνος, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Αλοννήσου έπνεαν άνεμοι εντάσεως επτά περίπου μποφόρ και θα ήταν παρακινδυνευμένη η απόφαση για απόπλου μικρού σκάφους. Έτσι η λιμενική αρχή του νησιού έκρινε πως η μόνη λύση ήταν η μεταφορά του μικρού με το οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής. Όπως σημείωσε ο λιμενάρχης Αλοννήσου ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του «Σαντορίνη Εξπρές» να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλοννήσου για την παραλαβή του τραυματία. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ο πλοίαρχος προσέγγισε στο λιμάνι της Αλοννήσου για την παραλαβή του 7χρονου αγοριού.

Σημειώνεται ότι το πλοίο μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου με προορισμό τη Σκιάθο και το Βόλο. Μετά την παραλαβή του 7χρονου το πλοίο απέπλευσε κατ’ ευθείαν για τη Σκιάθο απ΄ όπου παρέλαβε με καθυστέρηση μισής περίπου ώρας τους επιβάτες οι οποίοι περίμεναν να ταξιδέψουν με προορισμό το Βόλο. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, παρέλαβε αμέσως τον μικρό τραυματία και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το