Photo Gallery, Αθλητισμός

Ντέρμπι κορυφής στο Βελεστίνο για την Α’ ΕΠΣΘ

 

Όλοι οι δρόμοι για τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου οδηγούν αύριο στις 4.30 μ.μ. στο στάδιο του Βελεστίνου όπου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Εθνικό Βόλου. Οι δύο ομάδες μαζί με την Α.Ε. Διμηνίου μάχονται για τον φετινό τίτλο και ως εκ τούτου η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει πολλά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένουν σε Ρήγα Φεραίο και Εθνικό το μεταξύ τους αυριανό παιχνίδι στο Βελεστίνο. Οι δύο ομάδες ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης που απορρέει από τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Θυμίζουμε ότι ο Ρήγας προπορεύεται με 56 πόντους και ακολουθεί ο Εθνικός με 55, ενώ τις όποιες απώλειες βαθμών που θα προκύψουν καραδοκεί να εκμεταλλευτεί η Α.Ε. Διμηνίου, που βρίσκεται στην 3η θέση με 54 πόντους.

Όπως είναι λογικό τόσο οι «κυανόλευκοι» του Βελεστίνου, όσο και οι «κιτρινόμαυροι» του Βόλου θα τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα αποτελέσει το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, παρά τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Από πλευράς Ρήγα απόντες θα είναι ο στρατευμένος Γάρος, ο τραυματίας Τσουμπέκος και ο τιμωρημένος Ρηγίνος, ενώ για τον Εθνικό τραυματίες είναι οι Ιωάννου, Κόκκας και Παπαγαννόπουλος που δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για το αυριανό ματς.

Από κει και πέρα, ένα ψυχολογικό αβαντάζ ίσως να το έχει ο Ρήγας που ήταν ο νικητής στην τελευταία αναμέτρηση με τον Εθνικό που μάλιστα έκρινε έναν τίτλο. Η ομάδα του Βελεστίνου με το γκολ του Χατζή επικράτησε με 1-0 στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΘ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Αντίθετα ο Εθνικός ήταν ο νικητής στο παιχνίδι του α’ γύρου με το ίδιο σκορ, δηλαδή 1-0.

Όπως φάνηκε από αυτούς τους αγώνες τις περισσότερες πιθανότητες για το «τρίποντο» θα έχει η ομάδα που θα αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν και οι δύο προπονητές που μίλησαν στη «Θ» για το παιχνίδι.

Ο Λάκης Μπακάλης του Ρήγα είπε: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε τον Εθνικό και εκείνος γνωρίζει εμάς. Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές και γι’ αυτό περιμένω να κριθούν τα πάντα στις λεπτομέρειες. Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν ως ομάδα και να παίξουμε δυνατά και με πάθος. Αν τα καταφέρουμε η πλάστιγγα της νίκης θα γείρει προς τη μεριά μας.

Πάντως, θέλω να τονίσω ότι αυτός ο αγώνας δεν δώσει από τώρα το πρωτάθλημα σε κάποια ομάδα. Υπάρχουν και άλλα ματς «φωτιά» μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Τόσο, εμείς, όσο ο Εθνικός και η Α.Ε. Διμηνίου θα δώσουμε δύσκολα παιχνίδια και γι’ αυτό θεωρώ ότι ο τίτλος θα κριθεί στο νήμα».

Όσο για τον Αντώνη Μάνδαλο του Εθνικού τόνισε: «Θα κάνουμε τα πάντα για το νικηφόρο αποτέλεσμα προκειμένου να επανέλθουμε στην κορυφή, διότι σε περίπτωση ήττας θα μείνουμε τέσσερις βαθμούς κάτω από τον Ρήγα και θα χάσουμε την επαφή μαζί του. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα δύσκολα παιχνίδια για όλους μας που μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας αυτό με τον Ρήγα και είναι το μόνο που μας απασχολεί.

Πιστεύω να γίνει ένας ωραίος αγώνας που θα τον ευχαριστηθεί και ο κόσμος. Προσωπικά θεωρώ ότι αν είμαστε πειθαρχημένοι και αποφύγουμε περιττά λάθη θα πετύχουμε το στόχο μας. Εξάλλου, ακόμη και στον τελικό του κυπέλλου που χάσαμε από τον Ρήγα δείξαμε καλύτερα στοιχεία ως ομάδα. Ελπίζω μόνο να μην αποδειχθούμε πάλι «άσφαιροι» επιθετικά, αφού οι τελευταίες μας «γκέλες» με Σαρακηνό, Θησέα και Απόλλωνα δεν ήταν λόγω κακής απόδοσης, αλλά επειδή δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ και της 23ης στη Γ’ τοπική έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 31/3

Γηπ. Σαρακηνού, 16.30, Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος: Καπέσιος, Τασιόπουλος, Γιάννης (παρ. Σακαρίκος).

Γατζέας, 16.30, Θησέας-Ηρακλής Β.: Τσακούμης, Καρακίτσος, Σφυρής (παρ. Ρούσης).

Διμηνίου, 16.30, Α.Ε. Διμηνίου-Αγία Παρασκευή: Τριάντος, Ζήσιος, Αγρέβης (παρ. Βράκας).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 16.30, Μαγνησιακός-Απόλλων Καν.: Δ. Κρητικός, Κόκκαλης, Δημητράκης (παρ. Κουζάκης).

Βελεστίνου, 16.30, Ρήγας Φεραίος-Εθνικός: Δαλούκας, Τσιγγινές, Τσάγγαρης (παρ. Παγωνόπουλος).

Κυριακή 1/4

Λεχωνίων, 11.00, Άνθιμος Γαζής-Α.Ε. 2002: Μπουργάνης, Δαλούκας, Αγρέβης.

Σούρπης, 11.30, Αίας Σούρπης-Σκιάθος: Παλιούρας, Γκουγκινούδης, Π. Σακκάς.

Α.Ε. Φερών-Δήμητρα 0-3 α.α.

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 31/3

Νεάπολης, 16.30, Δάφνη-Αγχίαλος: Βλάχος, Γαβριτόπουλος, Βολιώτης (παρ. Παπακλωνάρης).

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 16.30, Ε.Μ.Α.-Μυρμιδόνες: Τρυφωνίδης, Τσαμαδιάς, Κ. Μαγουλιανίτης.

Στεφανοβικείου, 16.30, Διαγόρας-Ν.Α. Νίκης: Κουρσοβίτης, Τσιάς, Β. Μαγουλιανίτης (παρ. Κουσκουρίδας).

Σέσκλου, 16.30, Ακρόπολη-Ιάσων Α.Μ.: Ματσούκας, Βαζούρας, Σαρακατσάνος 

Κυριακή 1/4

Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.00, Πανιώνιος-Κένταυρος Αργ.: Χαλβατζάκος, Πετρόπουλος, Καλατζής (παρ. Βράκας). 

Σκοπέλου, 13.30, Σκόπελος-Άρης Μελ.: Θεοχάρης, Ζήσιος, Γαργαλιάνος.

Καζανάκι, 16.30, Ιωλκός-Μακρινίτσα: Γκάγκας, Ματσούκας, Αθηναίος (παρ. Παπακλωνάρης).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 16.30, Πηλέας-Αστέρας Ριζ.: Δημητριάδης, Καραγιάννης, Κωστόπουλος (παρ. Φονιάς).

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 31/3

Αλμυρού, 16.30, Άθλος-Απόλλων Κρ.: Αθανασίου, Γεωργίου, Παπαδημητρόπουλος.

Κυριακή 1/4

Αγίων Θεοδώρων, 16.30, Ηρακλής Α.Θ.-Δημητριάς: Γόργορης, Παπαχρήστος, Παπαπορφυρίου.

Κερασιάς, 16.30, Αετός-Τοξότης: Καρακίτσος, Τριανταφύλλου, Κουρή.

Ρεπό: ΑΠΟΒ. 

* Τα φύλλα αγώνος των τοπικών πρωταθλημάτων θα δοθούν από την Επιτροπή Διαιτησίας σήμερα Παρασκευή και από ώρα 18.00 έως 20.00.

Το πρωτάθλημα προπαίδων

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προπαίδων (γεννηθέντες το 1998) θα γίνουν αύριο Σάββατο οι κάτωθι συναντήσεις:

Γηπ. Μαγνησιακού, 11.00, Μαγνησιακός-Ρήγας Φεραίος: Δ. Σακκάς.

Ριζομύλου, 11.30, Αστέρας-Σαρακηνός: Γεωργατζής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το