Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Τοποθετήθηκαν τέσσερις, αναμένονται έξι επικουρικοί γιατροί

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου Βόλου οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αχιλλοπούλειου» στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ομοσπονδίες της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Ουσιαστικά το Νοσοκομείο Βόλου αναμένεται να λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, καθώς εκτός από την απεργία υπάρχουν και οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων επισκέφθηκε χθες τις Κλινικές του Νοσοκομείου και μοίρασε ενημερωτικό υλικό, ενώ συζήτησε με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό για τα ζητήματα που τίθενται στη σημερινή κινητοποίηση.

Μαζί με τους εργαζόμενους στη σημερινή κινητοποίηση βρίσκονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι επίσης θέτουν ζητήματα μείωσης του ιατρικού προσωπικού.

Το νέο θέμα που έχει προκύψει πλέον αφορά στις διαθεσιμότητες των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, γεγονός που έχει σπείρει τον πανικό, καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος για τη θέση του πλέον.

Πάντως από το υπουργείο Υγείας τονίστηκε πως κανείς γιατρός δεν κινδυνεύει με διαθεσιμότητα.

 

Οι επικουρικοί

γιατροί

 

Την ίδια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κάλυψη των έξι θέσεων των επικουρικών γιατρών που έχει εγκρίνει το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά το υπουργείο ενέκρινε την πρόσληψη δέκα επικουρικών γιατρών για το «Αχιλλοπούλειο». Πριν δέκα ημέρες προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν στις Κλινικές τέσσερις επικουρικοί γιατροί – ουρολόγος, οφθαλμίατρος, αιματολόγος και ΩΡΛ – δίνοντας σημαντική «ανάσα» στη λειτουργία των αντίστοιχων Κλινικών και Τμημάτων.

Παράλληλα, όμως, εκκρεμεί η πρόσληψη των άλλων έξι επικουρικών γιατρών που χρειάζονται επίσης για να λειτουργήσουν οι Κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και αυτή τη στιγμή γίνεται η αξιολόγηση των φακέλων.

Πάντως από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Η Παιδιατρική

 

Σε οριακή κατάσταση από την άποψη του ιατρικού προσωπικού αναμένεται να βρεθεί μέσα στον Αύγουστο και η Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου», καθώς επίκεινται συνταξιοδοτήσεις δύο ειδικών γιατρών. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από την τοπική Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν δύο ειδικοί γιατροί, ενώ πριν μερικούς μήνες συνταξιοδοτήθηκε ακόμη μία ειδική γιατρός. Έτσι η Κλινική κινδυνεύει να μείνει με μόνο μία ειδικευμένη παιδίατρο και ουσιαστικά θα στηρίζεται στις υπηρεσίες των ειδικευόμενων παιδιάτρων.

Και βέβαια η Παιδιατρική Κλινική έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες Κλινικές και τμήματα που υπολειτουργούν αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το ιατρικό προσωπικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την απεργία στα Νοσοκομεία, αναφέρονται τα εξής:

Οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές τις οποίες εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα.

Προκειμένου να αντεπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της, υλοποιώντας το σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία. Η επιβεβαίωση έρχεται διά στόματος του υπ. Υγείας για τα έξι πρώτα νοσοκομεία της Αττικής που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης, παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της Υγείας δεν θα πειραχτεί, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί ένα τέλος στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Η Υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «περιττό δημοσιονομικό βάρος» που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού. Μόνο η συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλουν τέλος στην καταστροφή που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών!

Η στήριξη και η συμμετοχή στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 24 Ιουλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στο «Αχιλλοπούλειο» στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Νοσοκομείο, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στις απολύσεις στην Υγεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το