Αθλητισμός

Ανακοινώνει Μπούστο ο Ολυμπιακός Β.

ΜΠΟΥΣΤΟ

Ο «Μανού» Μπούστο αναμένεται να είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόκειται για 33χρονο Ισπανό επιθετικό, που πέρυσι αγωνίστηκε με την Ρεάλ Οβιέδο στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της χώρας του. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής ήλθε στην Ελλάδα και μένει να υπογράψει για να «ντυθεί» και επίσημα στα ερυθρόλευκα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Έναν επιθετικό με ευχέρεια στο σκοράρισμα αναζητούσε ο Ολυμπιακός με τους ανθρώπους του να πιστεύουν ότι τον βρήκαν στο πρόσωπο του «Μανού» Μπούστο, τον οποίο και έφεραν στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις μαζί του βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και όπως φαίνεται θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων». Τον ποδοσφαιριστή ήθελε και η κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας, αλλά όπως φαίνεται ο ίδιος προτιμά την πρόταση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Ο Μανουέλ Αντόλφο  Μπούστο Λόθα , όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1980 στην πόλη Σανταντέρ και είναι περισσότερο γνωστός ως «Μανού» Μπούστο. Έχει ύψος 1.68 και είναι περιφερειακός επιθετικός. Αγωνίστηκε στις «μικρές» ισπανικές κατηγορίες με τα χρώματα της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Βαγιαδολίδ από το 1998 έως το 2002. Στη συνέχεια και έως το 2004 φόρεσε τη φανέλα της Ποντεβέδρα, που τον παραχώρησε δανεικό τη σεζόν 2004-05 στην Καστιγιόν. Μάλιστα ο Μπούστο αναδείχθηκε σε ήρωα της ομάδας, αφού πέτυχε το καθοριστικό γκολ με το οποίο ανέβηκε στην Γ’ κατηγορία της Ισπανίας.

Επόμενος σταθμός του τη διετία 2005-07 ήταν η Ρεάλ Χαέν, ενώ για άλλα δύο χρόνια (2007-09) αγωνίστηκε στη Λόρκα. Από το 2009 ανήκε στο δυναμικό της Ρεάλ Οβιέδο και την τελευταία τριετία αποτέλεσε βασικό της στέλεχος. Την περίοδο 2010-11 είχε 35 συμμετοχές (30 ως βασικός και 5 ως αλλαγή) και 11 γκολ στο ενεργητικό του, τη σεζόν 2011-12 έπαιξε σε 37 παιχνίδια (στα 28 ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα, ενώ σε εννέα πέρασε ως αλλαγή) και σκόραρε 12 φορές, ενώ πέρυσι κατέγραψε 31 συμμετοχές (23 στο βασικό σχήμα και οκτώ ως αλλαγή) πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα. Η Οβιέδο κατέκτησε την 3η θέση στον 1ο όμιλο της Segunda Division B (πρόκειται για την Γ’ κατηγορία της Ισπανίας) και συμμετείχε στα πλέι οφ για την άνοδο στην Segunda Division (Β’ Ισπανίας), χωρίς να τα καταφέρει. Πάντως, στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Αλμπαθέτε με 1-0 και 1-2 και με τον Μπούστο να πετυχαίνει το κρίσιμο εκτός έδρας γκολ της Οβιέδο. Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο η πορεία της σταμάτησε με δύο ήττες (1-2 και 0-1) από την Εϊμπάρ.

Στο Βόλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται ο νεαρός μεσοεπιθετικός Τρέβορ Μουτέρο από την Ζιμπάμπουε. Ο παίκτης ήλθε για να δοκιμαστεί από τον Γιώργο Βαζάκα και χθες συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση.

Στο μεταξύ, τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός τους απασχολούν και τα έργα που πρέπει να γίνουν στο ΕΑΚ προκειμένου να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα ως έδρα στο πρωτάθλημα της Football League. Το πρώτο βήμα έγινε με την έγκριση από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ των όρων χρήσης από τον Ολυμπιακό και αυτό σίγουρα ικανοποίησε τους πάντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Όμως από αυτό το σημείο μέχρι να παίξει η ομάδα πρέπει να γίνουν πολλά, όπως βελτιωτικές εργασίες σε χλοοτάπητα, αποδυτήρια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα τοποθετηθούν και πάλι καθίσματα στην κερκίδα των επισήμων. Φυσικά, τη διοίκηση την απασχολεί και η χωρητικότητα του σταδίου. Αυτή τη στιγμή άδεια στατικότητας μπορεί να λάβει μόνο η κερκίδα στην οποία βρίσκονται οι θύρες 3-4-5 και ίσως και το πέταλο της θύρας 2 ή ένα μέρος του. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (κάτι που ίσως είναι χρονοβόρο), ώστε να δοθεί άδεια και για την θύρα 1.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το