Photo Gallery, Τοπικά

Νομικό αδιέξοδο… στην Οικονομική Επιτροπή

Αναφορικά με τον ορισμό δικηγόρων σε υποθέσεις που αφορούν στο Δήμο Βόλου

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έπρεπε να συζητηθούν πέντε θέματα για ορισμό νομικών συμβούλων του Δήμου

 

Την αντίθεσή της στο να ορίζεται δικηγόρος του Δήμου για να υπερασπίζεται αιρετούς που είτε έχουν αντιδικήσει μεταξύ τους, είτε έχει κινηθεί νομικά απέναντί τους ο Δήμος, εξέφρασε στη  χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

κ. Ζέττα Μακρή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έπρεπε να συζητηθούν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη πέντε θέματα για ορισμό νομικών συμβούλων του Δήμου σε νομικές υποθέσεις που αφορούσαν ακόμη και πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Έπρεπε να συζητηθεί η ανάθεση νομικής υποστήριξης στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου, κατά την εκδίκαση σχετικής υπόθεσης των υπαλλήλων κ. Οδυσσέα Καράβα και κ. Αθανάσιου Κουντουρά, η ανάθεση της νομικής υποστήριξης στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου, κατά την εκδίκαση σχετικής υπόθεσης του Δημάρχου του πρώην Δήμου Αισωνίας κ. Καντόλα, η ανάθεση της νομικής υποστήριξης στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου, κατά την εκδίκαση σχετικής υπόθεσης του προέδρου της πρώην Κοινότητας Μακρινίτσας κ. Ιωάννη Κερασιώτη και η ανάθεση της νομικής υποστήριξης στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου κατά την εκδίκαση σχετικής υπόθεσης του προέδρου και των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής περιόδου 2008-2010.

Την ώρα που η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να πάρει αποφάσεις νομική γνωμοδότηση για τις υποθέσεις, δεν υπήρχε γεγονός που ανάγκασε την πρόεδρο της επιτροπής κ. Νατάσσα Οικονόμου να ζητήσει αναβολή των υποθέσεων. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει έκδοση τροπολογίας που θα ξεκαθαρίζει τα σκοτεινά σημεία του Καλλικράτη σχετικά με τη νομική υπεράσπιση αιρετών ή υπαλλήλων όταν αντίδικος είναι ο ίδιος ο Δήμος, ή δύο σύμβουλοι μεταξύ τους. Η αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι η κάθε αντίδικη πλευρά πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το νομικό που επιθυμεί. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι τα θέματα έπρεπε να αναβληθούν, αλλά διευκρινίστηκε ότι οι δίκες είναι προσδιορισμένες να πραγματοποιηθούν αρχές Δεκεμβρίου.

Από τη ΔΑΣ, ο κ. Κώστας Νίκου ζήτησε να κατατεθεί σε επόμενη συνεδρίαση η πρόταση της νομικής υπηρεσίας, ενώ ο κ. Πατσιαντάς πρότεινε στην εισήγηση της υπηρεσίας να κατατεθεί και φωτοτυπία του κατηγορητηρίου.

Τελικά, ομόφωνα εγκρίθηκε η ανάθεση της νομικής υποστήριξης στις δικηγόρους του Δήμου Βόλου, κατά την εκδίκαση υπόθεσης της προϊστάμενης της διεύθυνσης του πρώην νομικού προσώπου (ΚΑΠΗ) και η νομική υποστήριξη για την εκδίκαση υπόθεσης του προέδρου και των μελών της δημαρχιακής επιτροπής της περιόδου 2008 – 2010. Τα υπόλοιπα τρία θέματα αποφασίστηκε να αναβληθούν, καθώς δεν ήταν γνωστό το κατηγορητήριο και οι λεπτομέρειες των υποθέσεων.

 

Μειώσεις

σε ενοίκια

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μείωση του ενοικίου για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος «ΙΩΝΙΑ» από τις 2.000 ευρώ στα 800, λόγω της οικονομικής κρίσης και του γεγονότος ότι ήδη δύο διαγωνισμοί έχουν κριθεί άγονοι. Πριν οριστεί το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως, όπου κανείς δεν ανταποκρίθηκε σε δημοπρασίες, το κατάστημα είχε μίσθωμα 3.350 ευρώ και κανένας καταστηματάρχης δεν συμμετείχε σε διαγωνισμούς.

 

Κλέβουν και

το χαρτί

τουαλέτας…

Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των όρων διακήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού καθαρισμού των σταθερών τουαλετών και των χημικών που διαθέτει ο Δήμος.

Υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας σημείωσε πως από τις δημόσιες τουαλέτες ξηλώνονται τα πάντα, ενώ αφαιρείται σε καθημερινή βάση ακόμα και το χαρτί υγείας.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η αντιπολίτευση ζήτησε την εργασία να την αναλάβει υπάλληλος του Δήμου και όχι εργολάβος, προκειμένου να εξοικονομηθούν και 15.000 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα ο κ. Πατσιαντάς πρότεινε το θέμα να αναβληθεί και να διερευνηθεί η δυνατότητα να αναλάβει την απόφραξη των τουαλετών η ΔΕΥΑΜΒ.  

Τέλος, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί» για την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων για την ειδοποίηση τους σε κεντρικά σημεία του Βόλου όπως στη Δημητριάδος με Γκλαβάνη, Δημητριάδος με Σπυρίδη, Κοραή, Ιάσονος με Μαυροκορδάτου, Λαρίσης – Νεαπόλεως και υπάρχουν εκκρεμότητες στον κόμβο του ΚΤΕΛ και στην Καρτάλη με Γαζή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το