Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Νομικά κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου οι γιατροί

Τη νομική οδό για τη διεκδίκηση των χρημάτων που τους παρακρατήθηκαν από τις ημέρες της επίσχεσης εργασίας, επιλέγουν πλέον οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι μάλιστα θα προχωρήσουν και στην υποβολή μήνυσης κατά της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου», όπως αποφάσισαν στη χθεσινή γενική συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου. Παράλληλα αύριο Τετάρτη το πρωί θα προχωρήσουν και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα κάνουν στάση εργασίας.

Η συνέλευση είχε τη μαζική συμμετοχή των γιατρών, ενώ το «παρών» έδωσε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν. Το πρώτο αφορούσε στην περικοπή των ημερομισθίων των γιατρών για τις ημέρες που έκαναν επίσχεση εργασίας. Για το θέμα αυτό οι γιατροί ανέφεραν πως έγινε για πρώτη φορά πανελλαδικά κάτι τέτοιο. Το δεύτερο ζήτημα σχετιζόταν με το νέο πρόγραμμα εφημέρευσης που ισχύει από την 1η Απριλίου και το οποίο χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως ανασφαλές.

Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ κ. Άκης Παπαδόπουλος τόνισε πως «ήρθαμε στη συνέλευση των γιατρών, γιατί υπάρχει μια ακραία και αυταρχική αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της εφημερίας και της αμοιβής των νοσοκομειακών γιατρών από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου και η οποία θα πρέπει να σταματήσει. Το Νοσοκομείο Βόλου εξυπηρετεί μια πολύ ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας με πολύ τουρισμό και γι’ αυτό η ασφάλεια του συστήματος εφημεριών του, καθώς και η ικανοποίηση των δημόσιων λειτουργών θα πρέπει να αποτελεί βασική υποχρέωση. Θεωρούμε υπόλογους και τους εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας, γιατί με τέτοιες εντολές περικοπής δαπανών για εφημερίες οδηγούν σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Θα πρέπει να σταματήσουν και νομίζουμε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πάρουν θέση, τώρα, καθώς οδηγούμαστε στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, τόσο για την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας όσο και για το ειδικό πρόβλημα του Νοσοκομείου Βόλου».

Ο ίδιος τόνισε πως «το πρόβλημα των γιατρών είναι ταυτόχρονα η μείωση του προγράμματος εφημεριών και η περικοπή αποδοχών στους γιατρούς που προχώρησαν στην επίσχεση εργασίας. Είναι η μόνη διοίκηση που έκανε περικοπή αποδοχών. Άλλες διοικήσεις απειλούν ότι θα κόψουν αποδοχές».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματθαίος Δραμητινός τόνισε ότι «επειδή προέκυψε την περασμένη εβδομάδα παράνομη ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης να κοπούν χρήματα από τις επισχέσεις ως να ήταν απεργία, με μια παλιά γνωμοδότηση, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και η ΟΕΝΓΕ θα διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματα αυτά. Θα υποβληθεί μήνυση γενικά κατά της διοίκησης και κατά παντός υπευθύνου, πώς κόπηκαν αυτά τα χρήματα της επίσχεσης εργασίας. Ακόμη θα διεκδικηθούν τα χρήματα που κόπηκαν με κάθε νόμιμο τρόπο από το δικηγόρο της ΟΕΝΓΕ από την Αθήνα ακόμη και με δέσμευση προσωπικών στοιχείων αυτών που θα είναι οι υπεύθυνοι. Και θα πρέπει αυτή η ιστορία να τελειώσει. Γιατί είναι το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που κόβονται χρήματα από επίσχεση εργασίας και το θεωρούμε αυθαίρετη πράξη. Επίσης θα σταλεί εξώδικο στη διοίκηση, αλλά και στην επιθεώρηση εργασίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαλαγιάννης, είπε ότι «στη συνέλευση αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην υποβολή μήνυσης κατά της διοίκησης για την περικοπή των δεδουλευμένων στις ημέρες της επίσχεσης εργασίας, κάτι που ήδη το έχει πάρει πίσω για τους ειδικευόμενους, αλλά όχι για τους ειδικευμένους. Τα χρήματά μας κόπηκαν, ακόμη και κατά 400 ευρώ. Είναι ποσά που τα χρειαζόμαστε. Επίσης θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως η συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή με ανάρτηση πανό και συνέντευξη Τύπου, ώστε να γνωρίζει η Μαγνησία τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο. Από κει και πέρα θα στείλουμε και τις αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου που αφορά στο πρόγραμμα εφημέρευσης που ισχύει στο Νοσοκομείο από την 1η Απριλίου και το οποίο θεωρείται ανασφαλές για το «Αχιλλοπούλειο». Οι αποφάσεις θα σταλούν και στον Εισαγγελέα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το