Photo Gallery, Πολιτική

ΝΔ: Πρώτη στο Επικρατείας η Ντόρα

Περιοδεία στη Ρόδο και επαφές με τους φορείς από τον πρόεδρο του κόμματος

Το πρωί του Σαββάτου (χθες) ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Όπως αναμενόταν, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν: στη δεύτερη θέση ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στην τρίτη θέση ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τέταρτη θέση ο εκπρόσωπος του κόμματος Ιωάννης Μιχελάκης. Στην 10η θέση του ψηφοδελτίου εντάχθηκε ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ:

1. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη του Κωνσταντίνου

2. Χαράλαμπος Αθανασίου, Αρεοπαγίτης.

3. Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

4. Ιωάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

5. Ηλίας Κονοφάγος, χημικός μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.

6. Αναστασία Σαλή – Παπασαλή, πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου.

7. Σταύρος Παπαγεωργίου, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

8. Θεόδωρος Λαμπράκης, Οικονομολόγος

9. Σωτήριος Βαχαβιώλος, πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE.

10. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός

11. Δήμητρα Λυγούρα, μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

12. Δημήτρης Τσομώκος, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εν τω μεταξύ μετά από συνάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη, και του Νίκου Παππά, διευθυντή στο γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, τα δύο κόμματα συμφώνησαν την Πέμπτη, 7 Ιουνίου, να γίνει το ντιμπέιτ των δύο αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να είναι λιγότεροι οι δημοσιογράφοι, ουσιαστικότερη η συζήτηση και να επιτρέπεται ο διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών.

Αυτό σημαίνει ότι παρών θα είναι ένας δημοσιογράφος μόνο, ο οποίος θα συντονίζει και θα θέτει τα ερωτήματα ανά κεφάλαια στα οποία θα έχουν συμφωνήσει τα επιτελεία των δύο κομμάτων, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στον κάθε αρχηγό να υποβάλλει ερωτήσεις στον πολιτικό του αντίπαλο.

Εξάλλου στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της παράταξης και τοπικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Νικόλαος Ψαρόπουλος.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Ψαρόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής Αττικής με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

Τέλος με εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού συναντήθηκε χθες ο κ. Α. Σαμαράς, προκειμένου να τους παρουσιάσει το σχέδιο του κόμματός του για την ανάπτυξη του κλάδου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας» και δεσμεύθηκε για μία ακόμη φορά για την επανασύσταση του υπουργείου, που καταργήθηκε από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου. Η κ. ‘Ολγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ απέναντι στον τουρισμό και για συνέπειες που ήδη είναι ορατές στις μειωμένες κρατήσεις σε όλη τη χώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το