Photo Gallery, Τοπικά

Νέος λιμενάρχης Βόλου ο Κώστας Γανωτής

 

Ο νέος λιμενάρχης Βόλου κ. Κώστας Γανωτής παραλαμβάνει από τον αποχωρήσαντα λιμενάρχη κ. Δημήτρη Κρυονερίτη, υπό το βλέμμα του διοικητή Περιφέρειας Θεσσαλίας της Λιμενικής Αρχής κ. Θεόδωρου Κλιάρη.

 

Αλλαγή σκυτάλης μετά από έξι μήνες

 

Ο κ. Κώστας Γανωτής, ένας αξιωματικός από τα «σπλάχνα» της υπηρεσίας – όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά – είναι από χθες ο νέος λιμενάρχης του Βόλου. Διαδέχεται τον κ. Δημήτρη Κρυονερίτη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα ναυτιλιακού ακολούθου στο ελληνικό προξενείο στο Κουσάντασι της Ρουμανίας.

Η τυπική, αλλά και συνάμα συγκινητική, τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε χθες το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενώπιον του προσωπικού της υπηρεσίας. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Κρυονερίτης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη συνεργασία, ενώ έδωσε τις καλύτερες ευχές στο νέο λιμενάρχη. Ο κ. Κρυονερίτης υπηρέτησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Λιμεναρχείο του Βόλου, ως υπολιμενάρχης και από τον περασμένο Απρίλιο στη θέση του Λιμενάρχη μετά την προαγωγή και τοποθέτηση στη θέση του διοικητή Περιφέρειας Θεσσαλίας της Λιμενικής Αρχής κ. Θεόδωρου Κλιάρη.

Είναι η δεύτερη τελετή – παράδοσης παραλαβής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Ο κ. Γανωτής ευχαρίστησε τους προϊσταμένους του, τον κ. Κλιάρη και τον κ. Κρυονερίτη για τη θετική – όπως ανέφερε – εισήγηση που έκαναν για εκείνον στην υπηρεσία ώστε να αναλάβει το «τιμόνι» του Λιμεναρχείου Βόλου. «Όταν ήρθα ως κελευστής εδώ δεν περίμενα, ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα αναλάβω την διοίκηση του Λιμεναρχείου» είπε και υποσχέθηκε πως στόχος είναι το Λιμεναρχείο να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο.

«Από τον Απρίλιο που παρέδωσα την διοίκηση στον κ. Κρυονερίτη, δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια εξέλιξη. Το Λιμεναρχείο παραλαμβάνει ένας αξιωματικός μέσα από τα «σπλάχνα του». Έχει δουλέψει σκληρά μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να δουλεύει». Ο κ. Κλιάρης αναφέρθηκε στο θετικό χαρακτήρα του Κώστα Γανωτή και πρόσθεσε πως θα τον στηρίξει στο έργο του. Ζήτησε και από τους εργαζόμενους στο Λιμεναρχείο να τον στηρίξουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μας είμαστε μία καδένα ενός πλοίου. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Να είμαστε  μακριά από τη διαφθορά, να δουλεύουμε και να προσφέρουμε. Μακριά από γκρίνιες, μουρμούρα και μιζέρια. Να ανακτήσουμε τις χαμένες αξίες. Να έχουμε θετική σκέψη. Όλοι μία γροθιά για να αντεπεξέλθουμε στα φαινόμενα των ημερών».

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και οι ευχές στους δύο αξιωματικούς του Λιμεναρχείου, για επιτυχία στις νέες θέσεις που αναλαμβάνουν.

Τ. Κ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το