Photo Gallery, Τοπικά

Νέες κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μέχρι σήμερα η αποχή των δικηγόρων-Διήμερη απεργία από τους καθηγητές

Προς νέο κύκλο κινητοποιήσεων οδεύουν Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, περιπτερούχοι και λοιποί κλάδοι εργαζομένων, αντιδρώντας στην πολιτική της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών, περικοπές θέσεων εργασίας, τη φορολογική και εισοδηματική πολιτική. Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να πάρουν μέρος και οι έμποροι.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ζητώντας την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Κέντρο.

Αναλυτικά η ΓΣΕΕ ζητά:

Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης

Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων

Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση

Να μην προωθηθούν πολιτικές περικοπών και ανατροπών των επικουρικών συντάξεων και των ΒΑΕ

Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ δήλωσαν συμμετοχή και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργίες, αλλά και άλλες μορφές δράσης αποτελεί μονόδρομο, παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί εκ μέρους των εργαζομένων στους περισσότερους χώρους δουλειάς.

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Βόλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το ΠΑΜΕ, με δική του ξεχωριστή συγκέντρωση στο Βόλο.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε «ως απάντηση στα οικονομικά αδιέξοδα, που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, τις αλλαγές στο νέο μισθολόγιο που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα, αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό, να συντονίσει τη δράση της με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».
Έτσι, η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους του Δημοσίου στις 10 του μήνα (ημέρα κατά την οποία είχε εξαγγείλει αρχικά 24ωρη απεργία) και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και καλεί και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου να συμμετέχουν σε αυτή. Επίσης αποφάσισε  στάση εργασίας για την μη πληρωμή των 5 ευρώ από τους πολίτες και συμβολική κατάληψη των γραφείων κίνησης για αποτροπή της πληρωμής του.

Οι καθηγητές

Σαρανταοκτάωρη απεργιακή στις 22 και 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ μαζί με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Παράλληλα αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους καθηγητές.  Ο ίδιος πρότεινε για τα κριτήρια των αποσπάσεων πως η νησιωτική περιοχή της Μαγνησίας πρέπει να αποτελεί διαφορετική μεταθετική περιφέρεια σε σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι του νομού.

Για την αναμοριοδότηση των σχολείων πρότεινε να μην υπάρξει καμία αλλαγή για τη Μαγνησία, ενώ στο ζήτημα των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ επισήμανε ότι μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να το πήρε πίσω για τη φετινή διδακτική χρονιά, ωστόσο από Σεπτέμβριο ίσως να υπάρξουν εξελίξεις.

Οι δικηγόροι

Μέχρι και σήμερα παρέτειναν την αποχή τους οι δικηγόροι του Βόλου. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις της Πολιτείας, στη «νόθευση του θεσμικού ρόλου και τη μετατροπή του δικηγόρου σε «επιχειρηματία», όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.


Οι έμποροι

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αποφάσισε, συμπαρατασσόμενη με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις από 21 μέχρι 23 Φεβρουαρίου, που θα κορυφωθούν με κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του μήνα, ημέρα Τετάρτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Αλ. Μαγαλιός, «θα συντονιστούμε και θα το ζητήσω μέσω του Επιμελητηρίου, ώστε να μην λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα οι λαϊκές αγορές, καθώς και τα κέντρα διασκέδασης και εστίασης, τσιπουράδικα, καφετέριες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το