Photo Gallery, Τοπικά

Νέες καθιζήσεις δρόμων και κατολισθήσεις στο Αν. Πήλιο

 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείχνουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνται στο Πήλιο, λόγω του παγετού


Νέα υποχώρηση του οδοστρώματος στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση από το πρώτο σφοδρό κύμα του χιονιά στην είσοδο προς Ζαγορά μετά το Καράβωμα και στο Πουρί προκλήθηκε προχθές το βράδυ εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας βρέθηκαν στα σημεία χθες το πρωί, αποκαθιστώντας τις ζημιές με τη ρίψη αμμοχάλικου. Το ύψος του χιονιού στη Ζαγορά ανέρχεται στους πέντε πόντους, ωστόσο οι δρόμοι τόσο στο εθνικό, όσο και στο εσωτερικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί. Όσοι οδηγοί κινούνται στην περιοχή πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί λόγω του παγετού. Στο μεταξύ, στα λευκά «ντύθηκε» χθες η Αλόννησος, με το οδικό δίκτυο προς Γεράκι να παραμένει μέχρι το μεσημέρι κλειστό. Χιονόπτωση εκδηλώθηκε και στη Σκόπελο, ενώ από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τη Σκιάθο σημειώθηκαν κατολισθήσεις και ο αέρας παρέσυρε πινακίδες και στέγαστρα.

Μικρής έκτασης καθιζήσεις και κατολισθήσεις προκλήθηκαν προχθές στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς εξαιτίας της νέας χιονόπτωσης που σημειώθηκε.

Νέα υποχώρηση του οδοστρώματος προκλήθηκε στα σημεία που έχουν υποστεί ήδη καθίζηση από το πρόσφατο σφοδρό κύμα του χιονιά, στο δρόμο Καράβωμα – Ζαγοράς, στην είσοδο του χωριού, και στο Πουρί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συνεπικουρούμενα από αντίστοιχα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου βρέθηκαν στα σημεία χθες το πρωί και με τη ρίψη αμμοχάλικου αποκατέστησαν τις ζημιές, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω υποχώρηση του οδοστρώματος και για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Η χιονόπτωση σταμάτησε χθες το πρωί, το ύψος του χιονιού στη Ζαγορά φτάνει στους πέντε πόντους, με τους δρόμους, τόσο στο εθνικό, όσο και στο εσωτερικό δίκτυο να παραμένουν ανοιχτοί. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου συστήνει στους οδηγούς που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί λόγω του παγετού.

«Η χιονόπτωση δεν ήταν σφοδρή» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Κ. Λάσκος «ήταν, όμως, αρκετή προκειμένου να προκαλέσει νέα υποχώρηση του οδοστρώματος στα δύο ήδη γνωστά σημεία καθίζησης στο δρόμο Καράβωμα – Ζαγοράς και στο Πουρί. Πρόκειται για καθιζήσεις που προκλήθηκαν από το πρόσφατο κύμα του χιονιά. Επίσης, σημειώθηκαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία της περιοχής. Οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέχουν πολύ λόγω του παγετού».

Ελαφρά χιονόπτωση, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν προβλήματα σημειώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Μουρεσίου, με τη Δημοτική Αρχή να συστήνει στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Ν. Ευαγγέλου σημειώνει ότι «υποχώρησε κι άλλο το οδόστρωμα στα δύο γνωστά σημεία καθίζησης, πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με τη ρίψη αμμοχάλικου. Σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις και τα συνεργεία απομακρύνουν τους βράχους από τους δρόμους. Από το βράδυ ρίχνουμε αλάτι σε όλους τους δρόμους, λόγω του παγετού. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού».

Στο μεταξύ, ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε χθες το βράδυ και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και συνεργεία κάνουν ρίψη αλατιού προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται με ασφάλεια.

Στις Βόρειες  Σποράδες

Στα λευκά «ντύθηκε» χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες η Αλόννησος, με τα κυριότερα προβλήματα να καταγράφονται στην περιοχή του Γέρακα, καθώς οι δρόμοι έκλεισαν από το χιόνι.

Αμέσως δόθηκε εντολή από τη Δημοτική Αρχή να μεταβεί στο σημείο μηχάνημα και λίγο πριν το μεσημέρι ξεκίνησε το έργο αποχιονισμού.

«Η χιονόπτωση ξεκίνησε στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης «και αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο Γέρακα, όπου έκλεισαν οι δρόμοι από το χιόνι. Βρισκόμασταν από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα. Στείλαμε γκρέιντερ στο Γέρακα για να ανοίξει τους δρόμους. Το οδικό δίκτυο στους οικισμούς είναι ανοιχτό και δεν παρατηρούνται προβλήματα».

Στο έλεος του ανέμου βρέθηκε από προχθές το βράδυ η Σκιάθος. Από την ένταση του αέρα παρασύρθηκαν πινακίδες και στέγαστρα, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στο Σκλήθρι και το Καλαμάκι.

Επιπλέον, λόγω της θαλασσοταραχής αναχώρησε με καθυστέρηση τριών περίπου ωρών χθες το πρωί το υδροπτέρυγο με προορισμό το Βόλο.

Συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς από προχθές το βράδυ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

«Έντονη βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι» τονίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Μοσχαδώ Τσολοβίκου – Κανταράκη «έπληξαν το νησί προχθές το βράδυ. Σοβαρά προβλήματα δεν καταγράφονται και όλες οι ζημιές στις υποδομές αποκαθίστανται ήδη από συνεργεία του Δήμου».

Τέλος, χιονόπτωση εκδηλώθηκε χθες και στη Σκόπελο στην περιοχή Πανόρμου – Ελικοδρομίου, ενώ στην πόλη έπεσε χιονόνερο. Οι δρόμοι στο νησί παραμένουν ανοιχτοί με τη Δημοτική Αρχή να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το