Οικονομία

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ: Τηλεφώνημα Λιου στον Τσίπρα 

  
Νέα παρέμβαση για την απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών υπήρξε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος αργά το βράδυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο τελευταίος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Από την πλευρά του ο Τζακ Λιου ζήτησε επίμονα ενημέρωση σε βάθος για όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης και τόνισε στον κ.Τσίπρα ότι πρέπει να επιτευχθεί άμεσα μια συμφωνία, επισείοντας τον κίνδυνο των επιπτώσεων τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Σε δήλωσεις για το ελληνικό ζήτημα είχε προβεί λίγο νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εκφράζοντας και εκείνος την ελπίδα ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μπορεί να επιλυθεί προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το