Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Νέα ιστοσελίδα για το Νοσοκομείο

Από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλ. Μπαλλή
Από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλ. Μπαλλή

Πληροφόρηση, ηλεκτρονικές υπηρεσίες και στο μέλλον ειδικές εφαρμογές παροχής στοιχείων από τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο του ενδιαφερόμενου (λ.χ. αποτελέσματα εξετάσεων) θα παρέχει η νέα ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Βόλου που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα.

Η υπάρχουσα ιστοσελίδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλ. Μπαλλή, σχεδιασμένη σε μια άλλη εποχή, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες πληροφόρησης κοινού, προσωπικού, προμηθευτών και γενικά δεν παρέχεται το πλούσιο ψηφιακό υλικό του Νοσοκομείου, ούτε και παρέχονται εφαρμογές που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες.
Στις βασικές λειτουργίες του νέου ιστότοπου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, εκτός από τις γενικές πληροφορίες όπως τηλέφωνα υπηρεσιών, θα παρουσιάζονται τα νέα του Νοσοκομείου, ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, πληροφόρηση για συνέδρια, ανάρτηση προκηρύξεων θέσεων εργασίας, προμηθειών κ.ά.
Στους σχεδιασμούς είναι η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών σε ηλεκτρονικό περιβάλλον όπως υποβολή αιτήσεων για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και η παραλαβή τους, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του στο Νοσοκομείο.
Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα πρόσβασης του χρήστη με ειδικό προσωπικό κωδικό ασφαλούς εισόδου στον ηλεκτρονικό του ιατρικό φάκελο ώστε να αναζητήσει αποτελέσματα εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε κατά την επίσκεψη ή εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Βόλου.
«Ήδη στο Νοσοκομείο Βόλου επισημαίνει ο κ. Μπαλλής, «χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρονικά σχεδιασμένο σύστημα αρχειοθέτησης των ασθενών, στο οποίο μπορούν να εισαχθούν δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή όπως:
– Eπιδημιολογικά δεδομένα του ασθενή (ονοματεπώνυμο, ηλικία, ημερομηνία γέννησης, ασφαλιστικό ταμείο, διεύθυνση, τηλέφωνα, κ.λπ.).
– Παρούσα νόσος – Αιτία εισόδου.
– Προηγούμενο ιατρικό ιστορικό, επεμβάσεις και νοσηλείες.
– Φάρμακα.
– Αλλεργίες.
– Πλήρης κλινική εξέταση.
– Εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που προσκομίζει ο ασθενής κι εκείνες στις οποίες υποβάλλεται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του (περιλαμβάνονται τόσο τα πορίσματα, όσο κι όλες οι απεικονίσεις).
– Ο προεγχειρητικός έλεγχος (καρδιογράφημα, triplex καρδίας, κ.λπ.),
– Πρακτικό χειρουργείου.
– Μετεγχειρητική πορεία & καθημερινή πορεία νόσου.
– Φαρμακευτική αγωγή.
– Καταγραφή των επιπλοκών.
– Πόρισμα ιστολογικής εξέτασης.
– Εξιτήριο (διάγνωση εξόδου, συνιστώμενη φαρμακευτική αγωγή, δραστηριότητες που πρέπει να περιοριστούν, συμπτώματα που πρέπει να αναφερθούν στο θεράποντα ιατρό, το σύνολο των αιματολογικών, βιοχημικών και παρακλινικών εξετάσεων που έχουν διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και η θεραπεία που ακολουθήθηκε) κ.ά.
Ο ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος διακρίνεται δηλαδή για την καταγραφή και συντήρηση των στοιχείων του ασθενή, τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας κι απορρήτου των ιατρικών πληροφοριών, την ασφαλή μεταφορά κι επεξεργασία του ιατρικού δεδομένου από άλλους ιατρούς σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκονται και, τέλος, τη διαθεσιμότητα όλων των δυνατών μορφών αρχείων για την υποστήριξη και την εισαγωγή πολλών τύπων δεδομένων.
Επίσης διευκολύνεται η χρησιμοποίηση ιατρικών δεδομένων για κλινική ή επιδημιολογική έρευνα, ενώ προκύπτει και ελάττωση του κόστους και καλύτερη λογιστική διαχείριση του ασθενή, παρακολούθηση της λειτουργίας των
τμημάτων και δυνατότητα διενέργειας ποιοτικού ελέγχου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας».

Καταλύματα για γιατρούς
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα καταλύματα που παρέχονται σε κάθε υγειονομική περιοχή για την προσωρινή διαμονή ιατρών που αναλαμβάνουν υπηρεσία σε περιφερειακά ή αγροτικά ιατρεία.
Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου, είναι διαθέσιμα δωρεάν καταλύματα στις περιοχές Βρύναινα, Ανάβρα, Άνω Λεχώνια, Λαύκο, Τρίκερι, Αερινό, Κεραμίδι, Κισσό, Τσαγκαράδα, Πορταριά, Γλώσσα και Αλόννησο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το