Photo Gallery, Τοπικά

Νέα ευρήματα στη γιάφκα Νέας Ιωνίας

Πυροκροτητές, πλαστές ταυτότητες και χρήματα τα νέα στοιχεία


Συνεχίστηκαν και χθες – για πέμπτη μέρα – οι έρευνες στη γιάφκα Νέας Ιωνίας με νέα ευρήματα.

Ατελείωτα φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που εντοπίζονται κάθε μέρα από την συνεχιζόμενη και επίμονη έρευνα των αστυνομικών του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο παραμένει ακόμη στο Βόλο. Για πέμπτο συνεχές 24ωρο η γύρω περιοχή από την οδό Ελλησπόντου 53 και Σαγγαρίου παρέμενε αποκλεισμένη και περιφρουρούνταν από αστυνομικούς. Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και πεζών και γίνεται έλεγχος σε τυχόν ύποπτα άτομα.

Οι χθεσινές έρευνες στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας αποκάλυψαν την ύπαρξη -μεταξύ άλλων- και οκτώ κοινών πυροκροτητών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο θα παραμείνει έως και αύριο Κυριακή. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τελικά όσο ψάχνουν τόσο βρίσκουν αντικείμενα και στοιχεία που συνδέουν τους συλληφθέντες στη γιάφκα – την περασμένη Δευτέρα – με τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Τα ευρήματα είναι πλούσια και αρκετά ενδιαφέροντα για τις έρευνες της Αστυνομίας. Εκτός από τον οπλισμό, χθες στο διαμέρισμα βρέθηκαν και 10.000 ευρώ. Ενισχύεται συνεπώς η άποψη ότι η διάπραξη ληστειών συντηρούσε οικονομικά την δράση της ομάδας. Από την έρευνα των τελευταίων ημερών βρέθηκαν δελτία αστυνομικής ταυτότητας και άλλα πλαστά έγγραφα των δραστών. Οι φωτογραφίες των δραστών από τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και άλλων πλαστών εγγράφων δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση των πλαστών αστυνομικών δελτίων ταυτότητας και άλλων δημοσίων εγγράφων.

Εμφανίζονται τα στοιχεία 12 ατόμων που η αντιτρομοκρατική θεωρεί πως χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση των πλαστών αστυνομικών δελτίων ταυτότητας.

Τα στοιχεία άλλων οκτώ επίσης ατόμων φέρονται να βρέθηκαν σε χειρόγραφες σημειώσεις και χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση των πλαστών εγγράφων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ντυμένοι ως αστυνομικοί φέρονται να σταματούσαν στο δρόμο οδηγούς οχημάτων, κυρίως δικύκλων νεαρής ηλικίας, δήθεν για έλεγχο και τους ζητούσαν τα επίσημα έγγραφά τους. Φέρονται να αντέγραφαν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να εξέδιδαν τις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και τα άλλα δημόσια έγγραφα που χρησιμοποιούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις με τα στοιχεία ταυτότητας εντοπίζονται τα στοιχεία οπλιτών, αλλοδαπών (πακιστανών) με δελτίο αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, καθώς και γεννημένων στο εξωτερικό (Αγγλία και Ιταλία).

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Αρχηγείο της Αστυνομίας νέα ευρήματα προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της εγκληματολογικής, στα διαμερίσματα των συλληφθέντων ως υπόπτων για τρομοκρατία, στην Νέα Ιωνία Βόλου και στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα.

Στο Βόλο βρέθηκαν οχτώ κοινοί πυροκροτητές και χρηματικό ποσό πάνω από 10.000 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο διαμέρισμα και στο διαμέρισμα της Καλλιθέας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες.

Η έρευνα γίνεται παρουσία Εισαγγελέα. Οι Εισαγγελείς του Βόλου κάνουν οκτάωρες βάρδιες καθημερινά ανάλογα με την υπηρεσία και παρευρίσκονται στις έρευνες των αστυνομικών.

Τα στοιχεία που εντοπίζονται θα αξιοποιηθούν από την Αστυνομία και αναμένεται να ρίξουν φως σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Αναμένεται να βοηθήσουν στην εξιχνίαση ληστειών που έχουν σημειωθεί και στο Βόλο.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα για έκτη συνεχή ημέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το