Κατηγορίες: Αθλητισμός

Μονόδρομος οι τρεις βαθμοί με Εθνικό Γαζ. για τη Νίκη

Με αποκλειστικό σκοπό την κατάκτηση των τριών βαθμών η Νίκη φιλοξενεί σήμερα τον Εθνικό Γαζώρου για την 37η αγωνιστική της Football League. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό και θα αρχίσει στις 17.00, με τους «κυανόλευκους», οι οποίοι παίζουν με αρκετές απουσίες, να ελπίζουν στη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες προέρχεται η Νίκη, αλλά το ηθικό παραμένει υψηλό. Άλλωστε απ’ αυτά τα αποτελέσματα το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ήταν αυτό με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Εκεί το βολιώτικο συγκρότημα αντιμετώπισε μια υποδεέστερη ομάδα, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά από ένα ατομικό λάθος «κλώτσησε» δύο βαθμούς (1-1).

Στο βολιώτικο ντέρμπι η αρχή ήταν ιδανική. Γρήγορο προβάδισμα με τον Νίκο Πουρτουλίδη στο 13’ και με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός και ο δρόμος για την επιτυχία είχε ανοίξει. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» αφενός μεν δεν διαχειρίστηκαν σωστά το πλεονέκτημα που απέκτησαν, αφετέρου δε συνάντησαν μια εχθρική διαιτησία, με τον κ. Τίκα να κάνει τα πάντα για να μην κερδίσει η Νίκη. Έτσι την άφησε με… οκτώ ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, με συνέπεια το τελικό 1-1 να θεωρηθεί θετικό από τους «κυανόλευκους».

Πολύτιμος βαθμός σίγουρα ήταν και αυτός που απέσπασε η βολιώτικη ομάδα στο Αγρίνιο. Κι αυτό γιατί αντιμετώπισε τον ισχυρό Παναιτωλικό με πολλές ελλείψεις σε καίριες θέσεις στην ενδεκάδα υποχρεώνοντας τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να κάνει «αλχημείες» για να βρει λύσεις. Παρά τις δυσκολίες, όμως, η Νίκη στάθηκε πάλι «όρθια» και έδειξε ότι είναι φτιαγμένη από «μέταλλο πρωταθλητή».

Ωστόσο έχει βάλει τον πήχη ψηλά και για να πετύχει τον στόχο της ανόδου χρειάζεται νίκες πάση θυσία. Η αρχή πρέπει να γίνει σήμερα στο Πανθεσσαλικό. Αντίπαλος είναι ο Εθνικός Γαζώρου, τον οποίο η Νίκη οφείλει να κερδίσει προκειμένου να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία.

Σίγουρα ο αντίπαλος δεν «καίγεται» για βαθμούς, αφού φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Απέχει 13 βαθμούς από τον Βύζαντα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μπορεί να αισθάνεται άνετα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα έρθει στο Βόλο να παραδώσει τα όπλα. Είδαμε άλλωστε ότι δεν επέτρεψε στον Θρασύβουλο να φύγει νικητής από τις Σέρρες ισοφαρίζοντας στην εκπνοή 1-1. «Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε ένα μάθημα σε όλους» είπε με νόημα ο Παναγιώτης Διλμπέρης θέλοντας να δείξει ότι η ομάδα του παίζει στα ίσια όλους τους αγώνες ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Νίκη είναι ανώτερη από τον Εθνικό Γαζώρου, πράγμα που μαρτυρά και η βαθμολογική θέση. Η βολιώτικη ομάδα βρίσκεται στην έκτη θέση με 57 βαθμούς μαζί με την Καλλονή, ενώ οι Σερραίοι είναι 15οι με 36. Η διαφορά των 21 βαθμών σίγουρα δείχνει κάποια πράγματα, αλλά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεγελάσει τους «κυανόλευκους».

Πολλές φορές φέτος η Νίκη έχει πέσει θύμα των θεωρητικά «εύκολων» παιχνιδιών και οφείλει να μην την πάθει πάλι. Για το σκοπό αυτό αναμένεται να παίξει σήμερα επιθετικά, προκειμένου από την αρχή να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης.

 

Ερωτηματικό

ο Πουρτουλίδης

Σε μια ακόμη αγωνιστική ο Απόστολος Χαραλαμπίδης καλείται να βρει λύσεις απέναντι στις πολλές ελλείψεις. Πιο αναλυτικά θα απουσιάσουν σήμερα οι Άλαν Λαλίν και Στέργιος Ψιάνος που αποβλήθηκαν με δύο κίτρινες στο Αγρίνιο, καθώς και οι Δημήτρης Σαμαράς και Ηλίας Βούρας που έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Επίσης πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Νίκος Πουρτουλίδης. Ο 29χρονος μέσος υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε. Τις μέρες που μεσολάβησαν προφυλάχθηκε από το προπονητικό τιμ, αλλά ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος και γι’ αυτό το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Άλλωστε ο ποδοσφαιριστής θα λείψει από τα δύο επόμενα ματς λόγω τιμωρίας και αυτός είναι ο λόγος που κ. Χαραλαμπίδης ρισκάρει και τον παίρνει στην αποστολή.

Στον αντίποδα η τεχνική ηγεσία αισθάνεται ανακουφισμένη, επειδή επιστρέφουν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Άγγελο Βέρτζο, Παντελή Ριζογιάννη και Τάσο Κυριάκο, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί μετά τις αποβολές τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το γεγονός αυτό βοηθά τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να βρει λύσεις στα αρκετά προβλήματα που υπάρχουν με τους τρεις προαναφερθέντες να υπολογίζονται για το αρχικό σχήμα.

Επίσης βασικός για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Οκτώβριο θα είναι ο Τάσος Καρακούτσης, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Βούρα κάτω από τα γκολπόστ, ενώ για την αριστερή πλευρά ερίζουν οι Χάρης Παππάς και Μπόζινταρ Τάντιτς, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης είναι η εξής (σε διάταξη 4-2-3-1): Την εστία θα υπερασπιστεί ο Καρακούτσης, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Παπαδόπουλος (δεξιά), Κοντοδήμος (αριστερά), Καρατζάς και Βέρτζος (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα αγωνιστούν οι Ριζογιάννης, Χατζής (αμυντικοί χαφ), Σκούφαλης (δεξιά) και Παππάς ή Τάντιτς (αριστερά), με τον Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Φλίγκο, που θα είναι ο σέντερ φορ.

Επίσης στην αποστολή μετέχουν και οι: Μπαταβάνης, Ουέλινγκτον, Πουρτουλίδης, Τζιώρας, Πιτταράς, Γεωργατζής.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 17.00

 

ΝΙΚΗ

21. Καρακούτσης

3. Παπαδόπουλος

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

85. Χατζής

20. Σκούφαλης

17. Παππάς

7. Κυριάκος

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖ.

13. Βαλσαμάκης

27. Κομνηνάκης

17. Νύρλας

4. Κατσαβάκης

37. Μερεσιώτης

30. Χαριτίδης

85. Διαμαντίδης

84. Γαϊδαρτζής

11. Ναλμπάντης

20. Σ. Κωνσταντινίδης

9. Γκόγκας

Προπονητής:

Π. Διλμπέρης

 

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Ζυγούρης, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

 

 

 

 

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Απεβίωσε στα 68 του χρόνια ο θρυλικός Ιάπωνας καλλιτέχνης Akira Toriyama – «Έφυγε» ο «πατέρας» των μάνγκα και άνιμε

  Του Γιάννη Ιατρού Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Akira Toriyama, «πατέρα»…

17 Μαρτίου 2024

Η Ψαλτική Παράδοση της Μαγνησίας

  Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Η Μαγνησία καυχάται για…

17 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη με το Υπουργείο Ναυτιλίας το μεσημέρι της Τετάρτης – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Το θέμα της επαναδρομολόγησης ταχύπλοου πλοίου που θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη…

17 Μαρτίου 2024

Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βόλο και Μαγνησία

Ένα πληθωρικό απόγευμα από δράσεις, που θα προσφέρουν ψυχαγωγία, δημιουργία και κέφι, πρόκειται να εξελιχθεί…

17 Μαρτίου 2024

18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στις τουαλέτες του ΚΥΤ

Τον τρόμο έζησε ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της…

17 Μαρτίου 2024

Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα. Την πληροφορία…

17 Μαρτίου 2024