Τοπικά

Μισό χρόνο χωρίς γιατρό στην Τσαγκαράδα

Γιατρός

Κενή παραμένει η θέση του γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας, καθώς με την έκδοση της τελευταίας προκήρυξης δεν προέκυψε ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης. Το περιφερειακό ιατρείο θα παραμείνει χωρίς γιατρό για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο μέχρι την έκδοση της νέας προκήρυξης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αντίθετα, καλύπτεται η θέση γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού, καθώς προέκυψε ενδιαφέρον για την πλήρωσή της βάσει της σχετικής προκήρυξης. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο γιατρός του Κισσού θα αναλάβει την περίθαλψη και τις εξετάσεις των κατοίκων και επισκεπτών της Τσαγκαράδας, του Μουρεσίου και του Ξουριχτίου.

Χωρίς γιατρό παραμένουν τους έξι τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Τσαγκαράδας, του Μουρεσίου και του Ξουριχτίου και όπως προκύπτει από την τελευταία προκήρυξη θα παραμείνουν για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμη και το πρόβλημα θα οξυνθεί με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Το περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας καλύπτει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού, καθώς και τους αντίστοιχους του Μουρεσίου και του Ξουριχτίου.

Με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης και τη διενέργεια του διαγωνισμού δεν προέκυψε ενδιαφέρον από γιατρό για την κάλυψη της κενής θέσης στο περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας, με τη θέση να παραμένει κενή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η θέση θα παραμείνει κενή για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμη, μέχρι την έκδοση της νέας προκήρυξης, ενώ επικρατεί απαισιοδοξία σχετικά με την προοπτική πλήρωσής της με τη διενέργεια και του επόμενου διαγωνισμού.

Ωστόσο, καλύπτεται η κενή θέση στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού, καθώς από την προκήρυξη και τη διενέργεια του διαγωνισμού εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από γιατρό.

Το περιφερειακό ιατρείο του Κισσού καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών του χωριού, αλλά και των κατοίκων και επισκεπτών του Αγίου Δημητρίου και του Ανηλίου.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο γιατρός που θα υπηρετήσει στο περιφερειακό ιατρείο του Κισσού θα καλύπτει και τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών της Τσαγκαράδας, του Μουρεσίου και του Ξουριχτίου.

Από την πλευρά της η Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην Κεντρική Διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την άμεση κάλυψη της κενής θέσης στο περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας, καθώς οι ανάγκες θα αυξηθούν με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

«Είμαστε χειρότερα συγκριτικά με 30 χρόνια πριν» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «καθώς η επικρατούσα κατάσταση είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτική. Οι κάτοικοι τριών χωριών στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου παραμένουν χωρίς γιατρό τους έξι τελευταίους μήνες, από τον περασμένο Αύγουστο. Δυστυχώς, προκύπτει αρνητική εξέλιξη. Από την προκήρυξη και το διαγωνισμό για την πλήρωση της κενής θέσης στο περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας προκύπτει ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από γιατρό για την πλήρωση της θέσης, η οποία θα παραμείνει κενή για ένα ακόμη χρόνο τουλάχιστον, μέχρι το νέο διαγωνισμό. Το παρήγορο είναι ότι από την αντίστοιχη διαδικασία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από γιατρό για την πλήρωση της κενής θέσης στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού. Το κενό στο περιφερειακό ιατρείο της Τσαγκαράδας θα καλυφτεί από το γιατρό που θα έρθει στον Κισσό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Οι άνθρωποι πρέπει να εξετάζονται, να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, να έχουν πρώτες βοήθειες. Η Πολιτεία αδιαφορεί και θέλει να μιλά για αποκέντρωση. Αρκετοί γιατροί δεν ενδιαφέρονται πλέον να υπηρετήσουν στα περιφερειακά ιατρεία, καθώς δεν είναι πια προαπαιτούμενο να ασκήσουν το αγροτικό τους και είναι επόμενο να μην προκύπτει ενδιαφέρον» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το