Photo Gallery, Τοπικά

Μικρό καλοκαιράκι μέχρι αρχές Οκτωβρίου

Το μικρό καλοκαιράκι που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα

 

Το μικρό καλοκαιράκι που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι κατάλληλος για μπάνιο στη θάλασσα, όπου οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές.

Με τους 30 βαθμούς Κελσίου θα φλερτάρει το θερμόμετρο στην πεδινή Μαγνησία τις επόμενες ημέρες και μέχρι την 1η Οκτωβρίου, καθώς η περιοχή μας καλύπτεται από αντικυκλώνα, που μεταφέρει θερμές αέριες μάζες από την περιοχή της Αφρικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στις 3.20 το απόγευμα το θερμόμετρο έδειξε τους 34,2 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο του Βόλου, η υψηλότερη του τρέχοντα μήνα, θερμοκρασία όχι σπάνια πάντως για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Το θετικό είναι ότι τον τρέχοντα μήνα έπεσε αρκετή βροχή στην περιοχή (53,4 χιλιοστά), που ξεπερνά το μέσο όρο για το Σεπτέμβριο στο Βόλο (35,7 χιλιοστά).

Βροχές δεν προβλέπονται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Φαίνεται πως, μετά την κακοκαιρία που επηρέασε τη χώρα μας, έως και τα μέσα περίπου της προηγούμενης εβδομάδας, έχουμε εισέλθει σε μακρά περίοδο καλοκαιρίας, ενώ έχουμε ένα ακόμη θερμό κύμα, κατ’ αναλογία αυτών που επαναλαμβανόμενα μας επηρέασαν το καλοκαίρι. Λόγω εποχής φυσικά, δεν αναμένονται ανάλογες θερμοκρασίες, εντούτοις, είναι πολύ υψηλότερες του κανονικού. Ως γενική εικόνα του καιρού δεν αναμένονται αξιοσημείωτα καιρικά φαινόμενα έως και το τέλος του μήνα, καθώς ο συνδυασμός χαμηλών πιέσεων σε δυτική Μεσόγειο, Δυτική και Βορειοδυτική Ευρώπη με τη σφήνα υψηλών πιέσεων και θερμής μεταφοράς στην ανατολική Μεσόγειο – Βαλκάνια, συνεχίζεται. Οι αρκετά υψηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, με πιθανότητα μάλιστα προς το Σαββατοκύριακο η θερμή μεταφορά να ενταθεί ακόμη περισσότερο. Εξασθένηση του προαναφερθέντος συνδυασμού υψηλών/χαμηλών πιέσεων ενδέχεται να έχουμε προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας (3-4 Οκτωβρίου), με πιθανότητα για κάποιες βροχές κυρίως σε κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο η πιθανότητα για πιο γενικευμένα φαινόμενα είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, αρκετά μικρή.

Επιπροσθέτως, αν και η εξέλιξη του καιρού δεν είναι σαφής, για το επόμενο διάστημα, φαίνεται πως οι επόμενες ημέρες έως περίπου τις 10 Οκτωβρίου, θα περάσουν με καλό καιρό και υψηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, σήμερα στο Βόλο ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου. Ο αίθριος καιρός διατηρείται και αύριο, αλλά και το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 30-31 βαθμούς και μόνον την Κυριακή ίσως πέσει λίγο κατά ένα-δύο βαθμούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το