Photo Gallery, Τοπικά

Μηδενικές καταβολές προς τράπεζες σε 3 δανειολήπτες

Μηδενικές καταβολές προς τράπεζες επέβαλε σε τρεις δανειολήπτες, που προσέφυγαν στο δικαστήριο με την αιτιολογία της αδυναμίας να πληρώσουν τις οφειλές τους, το Ειρηνοδικείο Βόλου

Μηδενικές καταβολές προς τράπεζες επέβαλε σε τρεις δανειολήπτες, που προσέφυγαν στο δικαστήριο με την αιτιολογία της αδυναμίας να πληρώσουν τις οφειλές τους, το Ειρηνοδικείο Βόλου. Με τρεις αποφάσεις του το δικαστήριο επιβάλλει να μην πληρώσουν οι δανειολήπτες, καθώς είναι άνεργοι, ενώ ζητεί μετά την παρέλευση 11 μηνών, να επανελεγχθούν οι οικονομικές καταστάσεις των δανειοληπτών.

Και τις τρεις υποθέσεις χειρίστηκε η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών, που, όπως είναι γνωστό, διατηρεί γραφείο και στο Βόλο. Επίσης το δικαστήριο εξαίρεσε την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, όπως ζητούσαν οι δανείστριες τράπεζες.

Οι τρεις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Βόλου εκδόθηκαν για την εφαρμογή του Νόμου Κατσέλη και αφορούν και οι τρεις προσδιορισμό μηδενικών καταβολών σε τρία μέλη της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών, που διαμένουν στο Βόλο.

-Η υπ’ αρ. 147/2012 απόφαση αφορά αιτούσα 35 ετών έγγαμη με ένα ανήλικο τέκνο και ο σύζυγός της λόγω οικονομικής συγκυρίας έχει μεταβεί στην Αυστραλία, με μηδενικό ετήσιο εισόδημα και χρέη 147.643,99 ευρώ. Η ίδια και το τέκνο της συντηρείται από συνεισφορά του πατέρα της.

Το δικαστήριο προσδιόρισε μηδενικές καταβολές, διότι το ετήσιο εισόδημά της είναι μηδενικό και επανασυζήτηση σε 11 μήνες, για να ελέγξει την τότε οικονομική κατάστασή της.

Εξαίρεσε την ψιλή κυριότητα επί της οικίας της και επέβαλε μετά δύο έτη από τη δημοσίευση της απόφασης, την καταβολή προς τις πιστώτριες τράπεζες συμμέτρως ποσού 85.000 ευρώ, σε 240 μηνιαίες δόσεις. Δεν εξέτασε το αίτημα των τραπεζών για ρευστοποίηση του 50% επί ενός καταστήματος 77 τ.μ. στη Νέα Ιωνία Βόλου.

-Η υπ’ αρ. 149/2012 απόφαση αφορά αιτούσα 52 ετών, έγγαμη μητέρα ενηλίκου τέκνου φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία είναι άνεργη και λαμβάνει επίδομα ανεργίας 490 ευρώ για ένα έτος και χρέη 171.070,42 ευρώ.

Το δικαστήριο προσδιόρισε μηδενικές καταβολές, διότι παρουσιάζει χρόνια ανεργία, έχει προβλήματα υγείας και ανεπάρκεια εισοδήματος για κάλυψη βασικών αναγκών της και επανασυζήτηση σε 11 μήνες, για να ελέγξει την τότε οικονομική κατάστασή της. Εξαίρεσε από την εκποίηση το 50% συγκυριότητας επί της κύριας οικίας της και επέβαλε μετά δύο έτη από τη δημοσίευση απόφασης, την καταβολή προς τις πιστώτριες τράπεζες συμμέτρως ποσού 51.000 ευρώ σε 240 μηνιαίες δόσεις.

Δεν εξέτασε το αίτημα των τραπεζών για ρευστοποίηση του 50% επί δύο αποθηκών και εξ ολοκλήρου 21 στρεμμάτων αγρού, που έχει στην κυριότητά της.

-Η υπ’ αρ. 148/2012 απόφαση αφορά στο σύζυγο της προηγούμενης αιτούσας 54 ετών, που ήταν έμπορος μεταχειρισμένων επιβατικών μηχανοκίνητων οχημάτων, που διέκοψε τη δραστηριότητά του και σήμερα είναι άνεργος και λαμβάνει επίδομα ανεργίας 490 ευρώ και έχει χρέη 171.195,70 ευρώ.

Το δικαστήριο προσδιόρισε μηδενικές καταβολές, διότι παρουσιάζει χρόνια ανεργία, και ανεπάρκεια εισοδήματος για κάλυψη βασικών αναγκών του και επανασυζήτηση σε 11 μήνες, για να ελέγξει την τότε οικονομική κατάστασή του. Εξαίρεσε από την εκποίηση το 50% συγκυριότητας επί της κύριας οικίας του και επέβαλε μετά δύο έτη από δημοσίευση απόφασης την καταβολή προς τις πιστώτριες τράπεζες συμμέτρως ποσού 51.000 ευρώ σε 240 μηνιαίες δόσεις.

Δεν εξέτασε το αίτημα των τραπεζών για ρευστοποίηση του 50% επί δύο αποθηκών, που έχει στην κυριότητά του.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το