Photo Gallery, Τοπικά

Με το «καλημέρα»… καταλήψεις

 

Οι μαθητές των Γυμνασίων 2ου και 8ου είχαν τοποθετήσει πανό

 

 

 

Σε επτά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία

 

 

 

 

 

 

Καταλήψεις σε επτά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία είχαμε χθες και μάλιστα εκ των οποίων, το ένα στο Βελεστίνο και το άλλο στη Σκόπελο. Αιτία εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την πρώτη ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και κυρίως από τη μη παράδοση βιβλίων στους μαθητές.

Τα σχολεία τα οποία βρέθηκαν χθες υπό κατάληψη ήταν τα: Λύκειο Βελεστίνου και τα Γυμνάσια: Σκοπέλου, 2ο, 7ο, 8ο και 9ο Βόλου και το 4ο Νέας Ιωνίας. Η έναρξη καταλήψεων τόσο νωρίς σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αιφνιδίασαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μάλλον δεν περίμεναν κάτι τέτοιο.

Οι μαθητές των Γυμνασίων 2ου και 8ου βρίσκονταν στο σχολείο τους, έως αργά το απόγευμα. Έξω από την πόρτα του σχολείου είχαν τοποθετήσει πανό που έγραφε «Κατάληψη στο 2ο και 8ο Γυμνάσιο». Όπως μας είπαν «η κατάληψη μπορεί να συνεχισθεί αρκετές ημέρες, διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα» και πρόσθεταν: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη βιβλίων. Κάνουμε τόσες ημέρες μάθημα και δεν έχουμε βιβλία και δεν ήρθε ένας μας πει γιατί δεν έχουμε βιβλία. Την αιτία τη μάθαμε στην τηλεόραση και ό,τι μας είπαν οι γονείς μας. Επίσης υπάρχει και ένα πρόβλημα με την έλλειψη καθηγητών. Η πρώτη τάξη δεν έχει καθηγητή μαθηματικών, ενώ υπάρχουν και άλλες ελλείψεις». Ένας άλλος μαθητής είπε ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο σχολείο όπως: «Υπάρχουν κακοτεχνίες στην τοποθέτηση στα πλακάκια της αυλής και μόλις βρέξει θα γεμίζουμε νερά. Οι αίθουσες είναι άβαφτες. Το νερό στις βρύσες είναι κακής ποιότητας και δεν πίνεται. Θα πρέπει να μας λύσουν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν και τότε και εμείς θα γυρίσουμε στο μάθημα».

Όπως σημείωνε μαθητής που πήρε μέρος στην κατάληψη στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου «η κατάληψη έγινε μάλλον για μία ημέρα» και πρόσθεσε: «Το συζητούσαμε από τις προηγούμενες ημέρες να προχωρήσουμε σε κατάληψη και έτσι την κάναμε σήμερα (χθες). Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσουμε και αύριο (σήμερα). Το βασικό ζήτημα και πρόβλημα που μας έκανε να προχωρήσουμε σε κατάληψη είναι η έλλειψη βιβλίων, που δημιουργεί προβλήματα στο μάθημά μας».

Σύσκεψη των φορέων της εκπαίδευσης

Στο μεταξύ χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των συλλόγων δασκάλων- νηπιαγωγών, των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Αποφασίσθηκε η συμμετοχή στο αυριανό παμβολιώτικο συλλαλητήριο και στην κινητοποίηση της 5ης Οκτωβρίου. Επίσης συναποφασίσθηκε κοινό κείμενο θέσεων για τα θέματα Παιδείας.

Τέλος, αύριο Τετάρτη, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στην οποία θα τεθούν για συζήτηση οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας στις 5 Οκτωβρίου.

Θ. Κ. Β.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το