Αθλητισμός

Με τον «αέρα» του φαβορί

Η Εθνική υποδέχεται στις 21.30 την Μάλτα για τα προκριματικά του EURO 2012

 

Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012, θα επιδιώξει να αποσπάσει στο σημερινό παιχνίδι με την Μάλτα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 21.30 (MEGA) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Φερνάντο Σάντος, αντιμετωπίζει πρόβλημα για τη θέση του τερματοφύλακα με τον Κοτσόλη να κάθεται, πιθανότατα, κάτω από τα δοκάρια.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος εν όψει της αναμέτρησης με την Μάλτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, στην οποία ζήτησε από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.

«Με την αλαζονεία, δεν πας πουθενά. Να μην πιστεύουν οι παίκτες ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Είναι αλήθεια ότι είμαστε το φαβορί, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με φυσιολογικό τρόπο. Για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, ο οποίος θα τα δώσει όλα, δεν θα έχει άγχος, κάτι που είδαμε και στο ματς στη Μάλτα, ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για μας. Το ίδιο και στο παιχνίδι με την Γεωργία, η Μάλτα έχασε δύσκολα στο τελευταίο λεπτό. Έχει δείξει τον χαρακτήρα της. Είναι ομάδα που δουλεύει πολύ, τρέχει πολύ, παίζει σφιχτή άμυνα, αλλά έτσι είναι ο τρόπος που παίζει. Χρησιμοποιεί στο επιθετικό κομμάτι τις αντεπιθέσεις. Τους γνωρίζουμε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Πρέπει να έχουμε κατοχή της μπάλας, με υπομονή, χωρίς βιασύνη, για να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή και με αυτόν τον τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ. Αν το κάνουμε με οργανωμένο τρόπο, θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τις αντεπιθέσεις τους, να κλέβουμε τις μπάλες και να τους πιέζουμε ψηλά για να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθος το οποίος -κάποια στιγμή- θα γίνει. Αν τα κάνουμε σωστά, οι πιθανότητες νίκης είναι αυξημένες. Αν πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε με τη φανέλα, κάνουμε λάθος», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος.

Ερωτηθείς για την προετοιμασία που έγινε για την αναμέτρηση είπε: «Τα πράγματα πήγαν καλά για μας. Υπήρχαν προβλήματα, όπως και κόπωση για κάποιους. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, βοήθησαν από την πλευρά τους και παρά την κούραση, στον ψυχολογικό τομέα είναι καλά, θα το ξεχάσουν και θα σκέφτονται μόνο τη νίκη».

Για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική, σχολίασε: «Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό είναι πράγματι το δικό μας. Αλλά είναι δύσκολος τομέας, απαιτεί πολλούς αυτοματισμούς και αυτό είναι δύσκολο σε Εθνικές, γιατί οι παίκτες προέρχονται από διαφορετικές ομάδες -έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού- και ο ένας θα πρέπει να αφομοιώσει τα χαρακτηριστικά του άλλου. Στις προπονήσεις έχουμε ρίξει το βάρος σε αυτόν τον τομέα. Όσες προϋποθέσεις δημιουργείς, τόσες περισσότερες ευκαιρίες για γκολ κάνεις».

 

Έτοιμα τα πλάνα

Ο Φερνάντο Σάντος συνηθίζει να μην αποκαλύπτει τα πλάνα του πριν από κάθε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Έτσι και στη χθεσινή προπόνηση, την τελευταία πριν το ματς με την Μάλτα, απέφυγε να δείξει τις σκέψεις του.

Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος δεν φαίνεται πρόθυμος να αλλάξει τα όσα είχε δείξει τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι περιμένουμε να παρατάξει ένα σχήμα 4-3-3 με τους:

Κοτσόλη κάτω από την εστία. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Μόρα. Οι Τοροσίδης και Σπυρόπουλος στα δύο άκρα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπροστά από τα δύο στόπερ, με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη περισσότερο προωθημένους. Στα άκρα οι Φετφατζίδης και Νίνης με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το