Photo Gallery, Αθλητισμός

Κινητικότητα στον Ολυμπιακό Β.

Το θέμα του προπονητή και τα μεταγραφικά απασχολούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.

 

 

 

 

Επί τάπητος έχουν τεθεί στον Ολυμπιακό Βόλου μια σειρά από θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ομάδας, εν όψει των αυξημένων υποχρεώσεών της τη νέα αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα του προπονητή, αλλά και οι μεταγραφικές κινήσεις, απασχολούν τους ιθύνοντες της ΠΑΕ, με το χρόνο να πιέζει, από τη στιγμή που στις 20 Ιουνίου ξεκινά η προετοιμασία και στις 14 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το θέμα του προπονητή είναι άμεσης προτεραιότητας για τον Ολυμπιακό Βόλου και το χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος. Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με αρκετούς ξένους τεχνικούς, κυρίως από την Ισπανία και σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να κλείσει στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας.

Θυμίζουμε πως μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό είναι αυτά των Βιθέντε Μιρ Αρνάου της Βαλένθια Μεστάγια (θυγατρικής της Βαλένθια), Μίτσελ (έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την Χετάφε), ενώ ο Βέλγος Ντένις Φαν Βάικ της Μονς με δηλώσεις του παρουσιάστηκε ανοιχτός στο να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, τόνισε, ωστόσο, πως δεν έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από την βολιώτικη ΠΑΕ. Τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα των υποψήφιων προπονητών είναι αυτό του Χένρικ Κάσπερτσακ, πρώην προπονητή της Καβάλας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Μπέος έχει κάνει ήδη μια πρώτη συνάντηση με τον Πολωνό τεχνικό.

Με το που θα κλείσει ο νέος προπονητής, στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει άμεσα ο σχεδιασμός της προετοιμασίας. Τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα από την ΠΑΕ οι ημερομηνίες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το πρώτο και δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς και το αθλητικό κέντρο που θα μεταβεί η ομάδα στο εξωτερικό (πιθανότατα στη Βόρεια Ιταλία). Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου αναζητούν δυνατούς αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια, προκειμένου η ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Επί τάπητος

τα μεταγραφικά

Όσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα, ο Τάκης Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Αχιλλέα Μπέο για τις επαφές που είχε στην Αργεντινή με διάφορους εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, αλλά και τη γνώμη που σχημάτισε ο ίδιος για κάποιους ποδοσφαιριστές που παρακολούθησε από κοντά (Μάρτιν Ρόγιε, Χαβιέ Κάμπορα κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει εντοπίσει ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά, ισχυροποιώντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας.

Ήδη ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών από τη Λατινική Αμερική, ενώ προχωρούν και οι κινήσεις για να ενταχθούν στην ομάδα και κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρώπης. Τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία είναι αυτά των Μουσταφά Ζαρζού της Μονς, Κώστα Γιαννούλη της Κολωνίας και Στέφαν Νταρμπιόν της Ναντ. Και για τους τρεις ποδοσφαιριστές οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν ολοκληρωμένη άποψη και θα κινηθούν ανάλογα.

Στο στόχαστρο υπάρχουν, βέβαια και αρκετοί ακόμη παίκτες για τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει συλλέξει πληροφορίες (κάποιοι απ’ αυτούς τους έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές από κοντά ο Τάκης Γιαννόπουλος), με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Το βολιώτικο συγκρότημα θα επιδιώξει να αποκτηθούν τουλάχιστον τέσσερις-πέντε ποδοσφαιριστές άμεσα, προκειμένου να βρίσκονται στην ομάδα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Κι αυτό, για να μπορέσουν να είναι έτοιμοι και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στις 14 και 21 Ιουλίου στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Με την ελπίδα, βέβαια, ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα φροντίσουν να κάνουν άλλες τρεις-τέσσερις μεταγραφές στην υπόλοιπη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ανάλογα και με τις ανάγκες της ομάδας.

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να αποκτήσει και έναν ή δύο παίκτες με τη μορφή δανεισμού, αν και η διοίκηση της ΠΑΕ δεν είναι υπέρ των δανεικών ποδοσφαιριστών, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός προσανατολίζεται να παραχωρήσει, ως δανεικούς, κάποιους παίκτες που δεν τους υπολογίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και μεταξύ αυτών είναι και ορισμένοι για τους οποίους δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός Βόλου να δείξει ενδιαφέρον (Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Σοϊλέδη, Γ. Παπαδόπουλο).

Άμεσα θα ξεκαθαρίσει και ποιοι παίκτες από την περσινή ομάδα θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ θυμίζουμε πως οι δανεικοί Κρίστιαν Νέμεθ και Νίκος Ψυχογιός θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό Πειραιώς και στον Ηρακλή αντίστοιχα. Είναι πολύ πιθανό να λυθεί η συνεργασία κοινή συναινέσει με το νεαρό τερματοφύλακα Ηλία Μαρούλη, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα κληθούν και ορισμένοι άλλοι παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, οι οποίοι δεν αγωνίζονταν ως βασικοί, να λύσουν τα συμβόλαιά τους.

 

Παρουσίαση

των εισιτηρίων

διαρκείας

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στη 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου της αγωνιστικής περιόδου 2011-12. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Valis (αίθουσα Pilio) στην Αγριά Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το