Αθλητισμός

Με Μανωλά στον πάγκο η Νίκη υποδέχεται τον Φωκικό

Με νέο προπονητή ρίχνεται στη «μάχη» της 8ης αγωνιστικής στη Football League η Νίκη. Έχοντας τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τον Φωκικό στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό και φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ως εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων ήταν αυτή που ολοκληρώνεται σήμερα για τη Νίκη. Η ήττα με 2-0 από τον ουραγό Βύζαντα και προπάντων η τραγική εμφάνιση της βολιώτικης ομάδας στα Μέγαρα προκάλεσε κλυδωνισμούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Περικλής Αμανατίδης και ο συνεργάτης του, Ιωσήφ Μωυσίδης, αποτέλεσαν παρελθόν, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ συνολικά στους ποδοσφαιριστές ως τιμωρία για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασαν.

Ο Ανδρέας Πάτσης αποφάσισε να φέρει στη Νίκη ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Στέλιο Μανωλά, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Νίκη είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα που αναλαμβάνει ο 51χρονος προπονητής, ο οποίος πρωτύτερα διετέλεσε ομοσπονδιακός στην Εθνική Ελπίδων από το 2004 ως το 2007.

Με την έλευση του κ. Μανωλά οι διοικούντες προσδοκούν να αντιστρέψουν το κλίμα στα αποδυτήρια. Σίγουρα η ατμόσφαιρα ήταν βαριά μετά την ήττα «σοκ» στα Μέγαρα και ο νέος προπονητής έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία. Μαζί με τον συνεργάτη του, Λεωνίδα Μπίλη, μίλησε στους παίκτες ζητώντας τους να ξεχάσουν ό,τι συνέβη και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στον αγώνα με τον Φωκικό.

Όταν ένας προπονητής έρχεται σε μια ομάδα μεσούσης της περιόδου, σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά πολλά πράγματα. Ο κ. Μανωλάς μελέτησε τη Νίκη όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά δεν αναμένεται να κάνει θεαματικές αλλαγές, προκειμένου να μην διαταράξει την αγωνιστική ισορροπία της ομάδας.

Επομένως η λογική λέει ότι θα επιλέξει μάλλον το 4-5-1 (σε διάταξη 4-2-3-1), όπως ακριβώς έχει δουλευτεί η ομάδα από τον προκάτοχό του, Περικλή Αμανατίδη. Μάλιστα ο κ. Μανωλάς τόνισε ότι του άρεσε η φιλοσοφία με την οποία αγωνιζόταν η Νίκη μέχρι τώρα. Ωστόσο ο 51χρονος προπονητής εντόπισε πρόβλημα στο γκολ, το οποίο έχει στοιχίσει αρκετούς βαθμούς στη Νίκη. Το πρόβλημα αυτό, λοιπόν, καλούνται να επιλύσουν οι «κυανόλευκοι» στα υπόλοιπα παιχνίδια κάνοντας αρχή από το σημερινό.

Στις 3 μ.μ. η βολιώτικη ομάδα αντιμετωπίζει τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό με μοναδικό σκοπό να επανέλθει στις επιτυχίες. Ήδη μετρά δύο συνεχόμενες ήττες (και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-0) από Καβάλα και Βύζαντα Μεγάρων, οι οποίες την ανάγκασαν να οπισθοχωρήσει στη βαθμολογία.

Σήμερα λοιπόν η Νίκη έχει την ευκαιρία να δώσει ξανά χαρά στον κόσμο της. Μάλιστα η διοίκηση της ΠΑΕ ελπίζει οι φίλαθλοι να δώσουν μαζικό «παρών», όπως και στο ματς με την Καβάλα, προκειμένου να στηρίξουν τον Στέλιο Μανωλά και τους παίκτες του.

Ο Φωκικός δύο φορές έχει αγωνιστεί φέτος στο Πανθεσσαλικό, την πρώτη κόντρα στη Νίκη σε φιλικό και τη δεύτερη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου σε αγώνα πρωταθλήματος. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο τέρμα (έχασε 1-0 από τη Νίκη), αλλά κατόρθωσε να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία από τους «ερυθρόλευκους» εμφανίζοντας συμπαγή άμυνα. Και στα δύο παιχνίδια ακολούθησε την ίδια τακτική, δηλαδή έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας, με βασικό σκοπό να μη δεχθεί γκολ, χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για τα επιθετικά του καθήκοντα.

Επομένως η σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να έχει την ίδια μορφή. Με άλλα λόγια περιμένουμε να δούμε τον Φωκικό κλεισμένο στα καρέ του, πράγμα που σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να δείξουν υπομονή, ώστε να έρθει κάποια στιγμή το γκολ.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της τον Ιβάν Τάσιτς, που αποθεραπεύτηκε. Αντίθετα ο Μπόζινταρ Τάντιτς αισθάνθηκε τράβηγμα στον προσαγωγό και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αναμφίβολα κανείς δεν ξέρει τι έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα ο Στέλιος Μανωλάς. Άλλωστε το σημερινό είναι το πρώτο του ματς ως προπονητής της Νίκης και δεν έχει παρουσιάσει δείγμα γραφής για να μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ρισκάροντας μια πρόβλεψη η ενδεκάδα της Νίκης πιθανόν να έχει την εξής μορφή: Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Χρήστος Μήτσης (αριστερά), Άγγελος Βέρτζος, Δημήτρης Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Παντελής Ριζογιάννης, Ιβάν Τάσιτς (αμυντικοί χαφ), Μανώλης Σκούφαλης (δεξιά) και Νίκος Πουρτουλίδης (αριστερά), με τον Τάσο Κυριάκο να κινείται λίγο πίσω από τον Βίκτορας Γιάκομπ, που θα είναι η επιθετική αιχμή.

Η σύνθεση της αποστολής θα γίνει γνωστή σήμερα μετά το γεύμα, όπου παρόντες θα είναι όλοι οι παίκτες.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα: 15.00

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

5. Βέρτζος

55. Σαμαράς

14. Ριζογιάννης

26. Τάσιτς

20. Σκούφαλης

23. Πουρτουλίδης

7. Κυριάκος

22. Γιάκομπ

Προπονητής:

Σ. Μανωλάς

 

ΦΩΚΙΚΟΣ

30. Γεωργίου

17. Θωμόπουλος

5. Κωστόπουλος

88. Εσόνο

44. Λίτσος

8. Σκαρίμπας

31. Τετέ

11. Ευσταθίου

21. Θέος

7. Ταμπάκης

20. Γκόμες

Προπονητής:

Π. Δημητρίου

 

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Κελαζόγλου, Γούτας (Χαλκιδικής)
4ος διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

 

 

Για τη σημερινή αναμέτρηση της Νίκης με τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό

 

Χρήσιμες οδηγίες προς τους φιλάθλους

 

Λεπτομέρειες σχετικά με τα εισιτήρια του αγώνα με τον Φωκικό έδωσε η ΠΑΕ Νίκη. Από την Πεζογέφυρα Α θα εισέρχονται οι κάτοχοι των εισιτηρίων 15, 10 και 5 ευρώ, από την Πεζογέφυρα Β εκείνοι των 20 και 30 ευρώ, καθώς και των διαρκείας Silver, Basic, Blue και Economy. Από την κεντρική πύλη θα μπαίνουν οι κάτοχοι των διαρκείας Golden. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Φωκικό, που έχουν ως εξής: VIP Κερκίδα: 30 ευρώ. Υπόλοιπη Σκεπαστή: 20 ευρώ. Ανατολική Κερκίδα: 15 ευρώ. Νότιο Πέταλο: 10 ευρώ. Παιδικό: 5 ευρώ. Βόρειο πέταλο (φιλοξενούμενοι): 15 ευρώ.

Στην Πεζογέφυρα Α θα λειτουργήσουν δύο εκδοτήρια, το ένα πριν την είσοδο στην Πεζογέφυρα και το δεύτερο στο τέλος αυτής πριν την είσοδο στο γήπεδο. Από την Πεζογέφυρα Α θα επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας με απλά εισιτήρια αγώνα των 15, των 10 και των 5 ευρώ (παιδικό).

Στην Πεζογέφυρα Β θα λειτουργήσει ένα εκδοτήριο για όσους θέλουν να εκδώσουν εισιτήριο αγώνα 20 και 30 ευρώ για την σκεπαστή κερκίδα και των 5 ευρώ για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Από την Πεζογέφυρα Β θα επιτρέπεται η είσοδος στους κατόχους διαρκείας Silver (ασημί), Basic (μωβ), Blue (μπλε), Economy (θαλασσί) και σε φιλάθλους με εισιτήρια των 20 και 30 ευρώ και των 5 ευρώ (παιδικό).

Στην Πεζογέφυρα Γ θα λειτουργήσει ένα εκδοτήριο, για τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (αν το επιτρέπει η αστυνομία). Τα εκδοτήρια θα ανοίξουν δυόμιση ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Οι θύρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα ανοίξουν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Για τα μαθητικά και τα παιδικά εισιτήρια των 5 ευρώ, τα παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους θα εισέρχονται στην κερκίδα που θα περάσει ο γονέας. Αν ο μαθητής ή το παιδί δεν συνοδεύεται, τότε θα του επιτραπεί η είσοδος μόνο στο Νότιο Πέταλο.

Προπώληση εισιτηρίων δεν θα υπάρξει και οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους για την αναμέτρηση μόνο από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού πριν την έναρξη του αγώνα. Για να μην επικρατήσει συνωστισμός παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν νωρίτερα στο Πανθεσσαλικό.

Το γήπεδο και ο περιβάλλοντας χώρος θα περιφρουρούνται από ισχυρή ιδιωτική ασφάλεια. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου καθιστά σαφές ότι όποιος συλληφθεί να επιχειρεί να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, ή με πλαστό εισιτήριο, ή με κάρτα διαρκείας που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί θα έχει όλες τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και επιπλέον από την ΠΑΕ θα του αφαιρεθεί το δικαίωμα να μπορεί να παρακολουθήσει ξανά αγώνα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

Οι κάτοχοι καρτών Ελευθέρας Εισόδου του Συλλόγου Νεφροπαθών θα εισέρχονται από την Πεζογέφυρα Β. Οι κάτοχοι καρτών Ελευθέρας Εισόδου των τμημάτων υποδομών θα εισέρχονται από την Α Πεζογέφυρα.

Για πληροφορίες για την αναλυτική είσοδο των φιλάθλων δείτε εδώ:  http://www.nikifc.gr/index.php/tickets/eisodos».

 

ΝΙΚΗ

Πιθανότατα Κυριακή

το ντέρμπι με Λάρισα

Η ερχόμενη Κυριακή (18/11) είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στη Νίκη και τη Λάρισα στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Football League. Σύμφωνα με πληροφορίες το θεσσαλικό ντέρμπι θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ., προκειμένου να καλυφθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι OTE TV.

Πάντως εντός των ημερών η διοργανώτρια αρχή θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Football League για να γίνει γνωστή και επίσημα η ημερομηνία της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το